Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki SX4  (Citit de 113886 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online cristidav

Re: Sfat achizitie Suzuki SX4
« Răspuns #480 : 22.Ian.2020, 09:30:15 a.m. »
Cand am spus ca e Aero, am spus-o in cunostinta de cauza caci, in 2012 cand mi-am luat eu masina, inca mai era in oferta dealerului versiunea Aero, stiu sigur ca am analizat-o :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #481 : 22.Ian.2020, 09:50:34 a.m. »

2. Ciudate (pentru versiunile europene, made-in-Hungary) imi par si suporturile de pahare din consola centrala. Si antena radio in partea din spate. Chestiile astea le-am vazut pe modelele made-in-Japan destinate pietelor non-Europa (nu cred ca seria VIN incepe cu TSMEYB...).

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ai dreptate in legatura cu seria de sasiu, incepe cu JSAGY. La masina asta mi-a facut cu ochiu nr de km, care pe site-ul RAR sunt confirmati...
Tot astept sa apara ceva ok in aprox 6000 de euro. daca e si 4x4, e si mai bine :)
Mda, cam ce banuiam...

Cu EY in seria VIN sunt SX-ele produse in Ungaria. Cu GY in seria VIN sunt cele produse in Japonia. Se pare ca s-au adus pe piata europeana aceste versiuni Aero fabricate in Japonia. Ceea ce poate fi si cu bune (masina japoneza de la mama ei), si cu mai putin bune (repere diferite pentru ca alti furnizori - cel putin la sistemul de franare mi se pare ca sunt diferente intre HU-made vs JP-made).

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline newfolder

« Răspuns #482 : 13.Feb.2020, 10:29:06 p.m. »
@vali22 da, o sa zic aici ce am luat.

Deocamdata caut si citesc si caut si iar caut. Si o sa vina vremea (martie) cand trebuie sa dau focusul si eu o sa tot caut un Duster sau un Sx4. As vrea Duster pt. ce poate in afara asfaltului insa m-as impaca bine si cu ce poate (nu poate)  Sx4. Mai putin spre deloc off-road dar e mai ok SX4 pe asfalt.

https://www.autovit.ro/anunt/suzuki-sx4-ID7GArMV.html#xtor=SEC-81 stiti ceva despre masina? proprietarul e pe forum?

Ceva pareri/avertizari despre motorizarea diesel 2.0/135CP ?

Multumesc.
  • SX4

Offline Ovidiu133

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Fagaras
« Răspuns #483 : 26.Apr.2020, 10:55:09 a.m. »
Salutare

Am gasit de vanzare un Fiat Sedici 1.6 benzina, 107 cai, 2wd din 2008 cu 110.000 km. Am inteles ca ar fi cam aceeasi masina cu Suzuki SX4 iar benzinarele au motorul de Suzuki. Rog cunoscatorii care au avut de a face sau detin o astfel de masina sa imi dea un sfat. Stau in balanta sa iau un Golf 5 din 2007 motor 1.6 mpi, benzina 102 cai sau acest Fiat. Golful este cu 700 Euro mai scump. Nu am experienta cu niciuna din aceste 2 masini, motoare, fiabilitate, rugina, piese scumpe, probleme. Avand in vedere ca la o masina de 13 ani incep reparatiile ma gandeam ca la Golf 5 fabricat in milioane de exemplare se gasesc piese pe toate cararile, la dezmembrari, ebay, magazine piese auto. Nu stiu cat de fiabil este Fiatul, respectiv acest motor de Suzuki si daca sunt piesele foarte scumpe cum se zice despre masinile japoneze. Mi se pare pozitia de stat in scaun, de condus mai inalta la Fiat. As dori sa montez dupa cumparare o instalatie de GPL pe masina. Am vazut multe Golfuri 5 si Skode Octavia de 1.6 in regim de taxi cu GPL. Oare pe motorul acesta de Fiat ar fi ok GPL? Ce pareri aveti? Ce ati cumpara voi daca ati in locul meu? Va multumesc pentru raspuns!
  • Toyota

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #484 : 26.Apr.2020, 11:07:25 a.m. »
Salut @Ovidiu133 si bine-ai venit.
Ti-am mutat postarea intr-un topic de 40 pagini care poate sa te inspire. Te sfatuiesc sa-l citesti de la coada la cap (sau macar incepand cu ultimii 2-3 ani), ca sa ai informatii mai proaspete.

Aici e topicul GPL pe SX4. Spor la lectura! :)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #485 : 26.Apr.2020, 11:12:33 a.m. »
Shpeedy avea sx4 de vanzare. Aruncă o privire si pe acolo
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #486 : 26.Apr.2020, 11:14:03 a.m. »
Ce pareri aveti? Ce ati cumpara voi daca ati in locul meu?

Eu l-as cumpara pe acesta :good:

Update: Mi-ai luat-o inainte, Vali... :)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: shpeedy

Offline gabi males

« Răspuns #487 : 26.Apr.2020, 11:18:51 a.m. »
Ovidiu, și eu îți propun să-ți arunci un ochi la mașina colegului shpeedy!
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

The following users thanked this post: shpeedy

Offline shpeedy

« Răspuns #488 : 26.Apr.2020, 11:24:51 a.m. »
Daca tu pui intrebarea pe forumul de Suzuki, exista riscul sa primesti raspunsuri cu un vadit caracter subiectiv in favoarea Suzuki-ului...

Subiectiv/obiectiv, eu nu m-as apropia de o masina germana SH decat daca ar fi dintr-o sursa foarte sigura - fiind cele mai cerute (de Golf nici nu mai zic) masini pe piata, sunt si cele mai expuse manarelilor de tot felul. Singurul aspect unde poate ar sta mai bine Golful - dincolo de calitatea materialelor si a imbinarilor - ar fi tabla si protectia acesteia.

Nu stiu cat de important este pentru tine acest aspect, @Ovidiu133 , dar vezi ca tot ce este Sedici/SX4 pana-n 2010 este Euro4 (cu 107cp pe motorul de 1.6), pe cand ulterior este Euro5 (cu 120cp din acelasi motor).

In rest motorul pe benzina de pe Sedici/SX4 si-a demonstrat fiabilitatea cu varf si indesat, atata vreme cat ii respecti mentenanta si ... nu-i pui GPL (au fost cazuri in care motoarele nu au reactionat tocmai ok in timp - ca era problema de la instalatia GPL, de la supapele nepotrivite pentru GPL, sau de la ne-respectarea unei mentenante mai stricte pentru GPL, asta e de dezbatut). Eu recunosc ca sunt biased la acest aspect - nu sunt adept al GPL-ului...

LE: va foarte multumesc, guys, pentru promovare! Acuma, ce sa zic - inclin sa cred ca sunt in afara bugetului proaspatului nostru coleg...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline catalinrusu25

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • BUCURESTI
« Răspuns #489 : 13.Mai.2020, 02:17:49 p.m. »
Sfatul meu ar fii sa folosesti GPL doar daca o utilizezi des si mergi foarte mult cu masina prin oras. La munte daca faci un drum nu ifi face treaba si nu ai nici aderenta.
  • SUZUKI SWIFT
Anvelope si jante ieftine la Vadrexim.