0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Va salut!Am citit topicul cap-coada, nu am SX4, am un swift 1.3, cumparat cu GPL montat deja(de 2 luni), iar la revizie cand am fost, baiatii mi-au dat o veste proasta...scaune, supape .Este cineva care a rezolvat problema astfel incat sa nu mai apara problema dupa reparative(scaune+supape)? Aici nu ma refer la schimbarea cu unele noi pentru GPL(am vazut ca la anumite motoare sunt speciale pentru GPL,chilasa+supape), ci daca a efectuat reparatia la vreun atelier si in urma operatiei nu o sa mai apara problema...Am vazut ca mai exista posibilitatea unui aditiv care mai scade din riscul deteriorarii, insa eu caut o solutie mai "zdravana". Sper ca m-am facut inteles, multumesc!
Aparent, exista chiulasa : http://www.catcar.info/suzuki/?lang=en&l=bWFya2V0SWQ9PTV8fHN0PT02MHx8c3RzPT17IjEwIjoiTWFya2V0IiwiMjAiOiJFdXJvcGUiLCIzMCI6IlN3aWZ0IiwiNDAiOiJBWkc0MTNEIiwiNTAiOiJFbmdpbmUiLCI2MCI6IjExMUEgLSBDWUxJTkRFUiBIRUFEIChLMTJCOlRZUEUgMSkifXx8bW9kZWxJZD09OXx8ZXF1aXBtZW50SWQ9PTE2OTcxfHxwb3NGaWx0ZXI9PXx8Z3JvdXBJZD09MjA2NHx8c3ViZ3JvdXBJZD09MTQ3MTkzsi supape : http://www.catcar.info/suzuki/?lang=en&l=bWFya2V0SWQ9PTV8fHN0PT02MHx8c3RzPT17IjEwIjoiTWFya2V0IiwiMjAiOiJFdXJvcGUiLCIzMCI6IlN3aWZ0IiwiNDAiOiJBWkc0MTItMyIsIjUwIjoiRW5naW5lIiwiNjAiOiIxMjJBIC0gQ0FNU0hBRlRcL1ZBTFZFIChLMTJCKSJ9fHxtb2RlbElkPT05fHxlcXVpcG1lbnRJZD09NTMwMDd8fHBvc0ZpbHRlcj09RU5HSU5FL0sxMkJ8fGdyb3VwSWQ9PTIwNjR8fHN1Ymdyb3VwSWQ9PTE0NzMxMg%3D%3DVezi din linkul lui Yeti daca pt versiunea ta e documentat pt uz pe gpl.
Citat din: olimpic18 din 05.Iul.2019, 08:20:27 a.m.Va salut!Am citit topicul cap-coada, nu am SX4, am un swift 1.3, cumparat cu GPL montat deja(de 2 luni), iar la revizie cand am fost, baiatii mi-au dat o veste proasta...scaune, supape .Este cineva care a rezolvat problema astfel incat sa nu mai apara problema dupa reparative(scaune+supape)? Aici nu ma refer la schimbarea cu unele noi pentru GPL(am vazut ca la anumite motoare sunt speciale pentru GPL,chilasa+supape), ci daca a efectuat reparatia la vreun atelier si in urma operatiei nu o sa mai apara problema...Am vazut ca mai exista posibilitatea unui aditiv care mai scade din riscul deteriorarii, insa eu caut o solutie mai "zdravana". Sper ca m-am facut inteles, multumesc!Dar ce simtome are de au zis ca sunt supapele de vina???Ce tip de motor ai, adica jocul la tacheti se regleaza automat(cu presiune de ulei) sau mecanic ?? este foarte importan sa stii acest lucru.Eu am gpl pe SX4 si am cu el cica 80.000 km si a fost necesar doare reglajul tachetilor deaorece eu am cu reglaj mecanic nu hidraulic(ulei)Iti da vreo eroare in bord ca in foto atasatEu zic sa schimbi mecanicul prima data , bujiile si dupa aceea te legi de supape
Eu am Tomasetto Qbox si am cu ea vreo 150.000 km. Motor de 1.5l M15AAm avut probleme cu supapele din cauza mea pt ca nu am stiut ca la fiecare 40.000 km trebuie sa verific jocul la supape.Toate instalatiile de gpl sunt la fel doar ca acum se mai monteaza un sistem de ungere a supapelor suplimentar(e posibil sa fie si marketing)Cred ca aceste motoare(M15A, M16A) care nu au tachetii cu reglaj hidraulic sunt mai sensibile la GPL.De fapt si chiar daca nu ai gpl pe masina in cartea tehnica scrie ca se recomanda la fiecare 40.000 km sa verifici jocul tachetilor.Dar eu nu am auzit sa il faca vreo reprezentanta la vreo revizie.Am ales Tomasetto pt ca am cumparat interfata pe usb si reglez singur instalatia de gpl. Are suport bun pe partea de soft