Autor Subiect: Instalatie GPL pe SX4  (Citit de 122922 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
Re: Instalatie GPL pe SX4
« Răspuns #611 : 05.Iul.2019, 04:41:28 p.m. »
Va salut!
Am citit topicul cap-coada, nu am SX4, am un swift 1.3, cumparat cu GPL montat deja(de 2 luni), iar la revizie cand am fost, baiatii mi-au dat o veste proasta...scaune, supape :(.
Este cineva care a rezolvat problema astfel incat sa nu mai apara problema dupa reparative(scaune+supape)? Aici nu ma refer la schimbarea cu unele noi pentru GPL(am vazut ca la anumite motoare sunt speciale pentru GPL,chilasa+supape), ci daca a efectuat reparatia la vreun atelier si in urma operatiei nu o sa mai apara problema...Am vazut ca mai exista posibilitatea unui aditiv care mai scade din riscul deteriorarii, insa eu caut o solutie mai "zdravana".
Sper ca m-am facut inteles, multumesc!
Dar ce simtome are de au zis ca sunt supapele de vina???
Ce tip de motor ai, adica jocul la tacheti se regleaza automat(cu presiune de ulei) sau mecanic ?? este foarte importan sa stii acest lucru.
Eu am gpl pe SX4 si am cu el cica 80.000 km si a fost necesar doare reglajul tachetilor deaorece eu am cu reglaj mecanic nu hidraulic(ulei)
Iti da vreo eroare in bord ca in foto atasat
Eu zic sa schimbi mecanicul prima data , bujiile si dupa aceea te legi de supape
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: olimpic18

Offline shpeedy

« Răspuns #612 : 05.Iul.2019, 05:19:30 p.m. »
Swift... 1.3... GPL... inclin sa cred ca M13A-ul - adica din familie (same engine, bigger bore)...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline olimpic18

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
    • Buftea
« Răspuns #613 : 09.Iul.2019, 02:12:46 p.m. »
Aparent, exista chiulasa :

http://www.catcar.info/suzuki/?lang=en&l=bWFya2V0SWQ9PTV8fHN0PT02MHx8c3RzPT17IjEwIjoiTWFya2V0IiwiMjAiOiJFdXJvcGUiLCIzMCI6IlN3aWZ0IiwiNDAiOiJBWkc0MTNEIiwiNTAiOiJFbmdpbmUiLCI2MCI6IjExMUEgLSBDWUxJTkRFUiBIRUFEIChLMTJCOlRZUEUgMSkifXx8bW9kZWxJZD09OXx8ZXF1aXBtZW50SWQ9PTE2OTcxfHxwb3NGaWx0ZXI9PXx8Z3JvdXBJZD09MjA2NHx8c3ViZ3JvdXBJZD09MTQ3MTkz

si supape :
http://www.catcar.info/suzuki/?lang=en&l=bWFya2V0SWQ9PTV8fHN0PT02MHx8c3RzPT17IjEwIjoiTWFya2V0IiwiMjAiOiJFdXJvcGUiLCIzMCI6IlN3aWZ0IiwiNDAiOiJBWkc0MTItMyIsIjUwIjoiRW5naW5lIiwiNjAiOiIxMjJBIC0gQ0FNU0hBRlRcL1ZBTFZFIChLMTJCKSJ9fHxtb2RlbElkPT05fHxlcXVpcG1lbnRJZD09NTMwMDd8fHBvc0ZpbHRlcj09RU5HSU5FL0sxMkJ8fGdyb3VwSWQ9PTIwNjR8fHN1Ymdyb3VwSWQ9PTE0NzMxMg%3D%3D

Vezi din linkul lui Yeti daca pt versiunea ta e documentat pt uz pe gpl.
Multumesc mult pentru interes in primul rand!!!
Ok, in catcar am facut identificarea motorului dupa seria de sasiu, si rezulta asta:
http://catcar.info/suzuki/?lang=en&l=c3Q9PTYwfHxzdHM9PXsiMTAiOiJNYXJrZXQiLCI0MCI6IlN3aWZ0IChFdXJvcGUpIFwvICh0c21temMxMXMwMDEwMzIxOCkiLCI1MCI6IkVuZ2luZSIsIjYwIjoiNSAtIENZTElOREVSIEhFQUQgKFJTNDEzKSJ9fHxtYXJrZXRJZD09NXx8bW9kZWxJZD09OXx8ZXF1aXBtZW50SWQ9PTE0NTQ0fHxwb3NGaWx0ZXI9PUNPTE9SL1pDTSxUWVBFL1RZUEUgMSxCT0RZLzVEUixCT0RZLzVEUixQRVJTT05TLzUgU0VBVEVSLE1PREVML1JTNDEzLFRSQU5TTUlTU0lPTi9NVCxGVUVML0dBU09MSU5FLEdSQURFL0dMLEhBTkQvTEhEfHxncm91cElkPT0xODg2fHxzdWJncm91cElkPT05MDk5MQ%3D%3D

...din ce imi dau eu seama, se pare ca este alt motor, insa nu zic ca nu ai tu dreptate, defapt sper sa ai, astfel as gasi o solutie "usoara".
Va salut!
Am citit topicul cap-coada, nu am SX4, am un swift 1.3, cumparat cu GPL montat deja(de 2 luni), iar la revizie cand am fost, baiatii mi-au dat o veste proasta...scaune, supape :(.
Este cineva care a rezolvat problema astfel incat sa nu mai apara problema dupa reparative(scaune+supape)? Aici nu ma refer la schimbarea cu unele noi pentru GPL(am vazut ca la anumite motoare sunt speciale pentru GPL,chilasa+supape), ci daca a efectuat reparatia la vreun atelier si in urma operatiei nu o sa mai apara problema...Am vazut ca mai exista posibilitatea unui aditiv care mai scade din riscul deteriorarii, insa eu caut o solutie mai "zdravana".
Sper ca m-am facut inteles, multumesc!
Dar ce simtome are de au zis ca sunt supapele de vina???
Ce tip de motor ai, adica jocul la tacheti se regleaza automat(cu presiune de ulei) sau mecanic ?? este foarte importan sa stii acest lucru.
Eu am gpl pe SX4 si am cu el cica 80.000 km si a fost necesar doare reglajul tachetilor deaorece eu am cu reglaj mecanic nu hidraulic(ulei)
Iti da vreo eroare in bord ca in foto atasat
Eu zic sa schimbi mecanicul prima data , bujiile si dupa aceea te legi de supape
Momentan masina nu prezinta nici un simtom(din fericire), insa nu-mi placea cum functioneaza si am mers la ei sa ma ajute, am facut bine, iar in timp ce-mi ajusta...pe acolo, mi-a zis ca un prieten de-al lui are(sau a avut) o masina ca a mea si ca se pare au problema asta, asa am ajuns pe acest topic...mai zicea el ca prietenul sau si-a gasit rezolvarea(a doua sau a treia oara) pe la un service prin Baneasa, nu a fost fost foarte explicit cu privier la rezolvare deoarece se pare ca nu aprofundase problema, astfel ca a ramas sa vb el cu acel cineva si sa ma ajute cu informatii...insa probabil are lucruri mai importante de facut deoarece nu-mi raspunde la sms :(.
Multumesc inca o data pentru interes si dorinta de sprijin!!!
Cu respect!
  • Swift M13A 2005; Megane II 2003

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #614 : 09.Iul.2019, 02:36:00 p.m. »
Nu înțeleg, mergea bine dar nu îți plăcea cum merge???
SX4 1.5 glx gri metal

Offline olimpic18

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
    • Buftea
« Răspuns #615 : 10.Iul.2019, 07:50:05 a.m. »
 Îmi cer scuze pentru exprimarea defectuoasă! Nu îmi plăcea cum merge pe gaz. Din cauza asta am mers la un service GPL și nu unul...normal.  Cu respect!
Edit:
Mai am o mașină pe GPL cu vreo 100.000km făcuți doar pe gaz, când mergeam cu Suzuki simțeam că pierde prea mult din putere pe gaz(nu la trecere, in general), adică, daca la meganul meu diferența este aproape insesizabilă, aici nu era așa.
Încă o data, mulțumesc mult pentru implicare și interes!!!
  • Swift M13A 2005; Megane II 2003

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #616 : 08.Sep.2019, 07:28:45 p.m. »
Motorul Renault, cel mai bun pentru instalatiile GPL :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline hirosima

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
    • Bucuresti
« Răspuns #617 : 06.Mar.2022, 09:26:42 p.m. »
chiar daca postarea este veche, sunt nou proprietar al unui sx4 si voiam sa stiu ce instalatie gpl imi recomandati pentru a nu forta motorul si nici supapele. Un instalator mi-a zis ca este mai slab rezistent termic.
  • suzuky sx4

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #618 : 10.Mar.2022, 11:05:59 a.m. »
Eu am Tomasetto Qbox si am cu ea vreo 150.000 km. Motor de 1.5l M15A
Am avut probleme cu supapele din cauza mea pt ca nu am stiut ca la fiecare 40.000 km trebuie sa verific jocul la supape.
Toate instalatiile de gpl sunt la fel doar ca acum se mai monteaza un sistem de ungere a supapelor suplimentar(e posibil sa fie si marketing)
Cred ca aceste motoare(M15A, M16A) care nu au tachetii cu reglaj hidraulic sunt mai sensibile la GPL.
De fapt si chiar daca nu ai gpl pe masina in cartea tehnica scrie ca se recomanda la fiecare 40.000 km sa verifici jocul tachetilor.
Dar eu nu am auzit sa il faca vreo reprezentanta la vreo revizie.
Am ales Tomasetto pt ca am cumparat interfata pe usb si reglez singur instalatia de gpl. Are suport bun pe partea de soft
SX4 1.5 glx gri metal

Offline hirosima

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
    • Bucuresti
« Răspuns #619 : 10.Mar.2022, 09:20:08 p.m. »
Eu am Tomasetto Qbox si am cu ea vreo 150.000 km. Motor de 1.5l M15A
Am avut probleme cu supapele din cauza mea pt ca nu am stiut ca la fiecare 40.000 km trebuie sa verific jocul la supape.
Toate instalatiile de gpl sunt la fel doar ca acum se mai monteaza un sistem de ungere a supapelor suplimentar(e posibil sa fie si marketing)
Cred ca aceste motoare(M15A, M16A) care nu au tachetii cu reglaj hidraulic sunt mai sensibile la GPL.
De fapt si chiar daca nu ai gpl pe masina in cartea tehnica scrie ca se recomanda la fiecare 40.000 km sa verifici jocul tachetilor.
Dar eu nu am auzit sa il faca vreo reprezentanta la vreo revizie.
Am ales Tomasetto pt ca am cumparat interfata pe usb si reglez singur instalatia de gpl. Are suport bun pe partea de soft

Atunci ma tenteaza sa imi pun si eu aceiasi sistem, mie imi arata ca motorul este G810381, nu stiu daca asta este codul la motor.
Imi poti recomanda firma unde ti-ai pus tu instalatia?
Cam ce consum ai scos pe gaz?
  • suzuky sx4