Autor Subiect: Integrare GPS intr- o aplicatie de urmarire a masinii  (Citit de 1854 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sancheznfy_br

Integrare GPS intr- o aplicatie de urmarire a masinii
« : 04.Mar.2020, 09:42:21 p.m. »
Salut!
Aveti vreo solutie la integrarea GPS -ului  de pe Vitara intr-o aplicatie de android/ios prin care iti poti monitoriza masina?
 Rog admin sa mute postul unde crede ca ii este locul daca nu am ales corect.
Multumesc!

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline Blitzu

Re: Integrare GPS intr- o aplicatie de urmarire a masinii
« Răspuns #1 : 05.Mar.2020, 12:32:23 a.m. »
Vitara soției?

Trimis de pe al meu Samsung Galaxy S10 negru,128GB,folosind Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

The following users thanked this post: dthem

Offline ntire2000

« Răspuns #2 : 05.Mar.2020, 12:43:39 a.m. »
Poate o urmareste pe fiica-sa.  :-))
Hai sa fim un pic mai eleganti.  :fluier:

Se gasesc dispozitive la "cheie".

Ca sa poti monitoriza masina trebuie sa ai posibilitatea sa stochezi undeva informatiile culese.
Consola pe care o ai pe masina functioneaza doar "read-only", adica îti arata pozitia x la momentul y.
Ca sa ai un istoric trebuie sa ai posibilitatea de a scrie undeva datele astea (pe suport fizic - SD card, stick USB sau transmisie prin sms) ca sa le poti interoga ulterior.
Ori tie tocmai asta îti trebuie - un traseu, adica un istoric.

Cel mai simplu, pui o camera de bord cu un card de capacitate mare, pe motivul de a avea dovezi în caz de evenimente în trafic.
Nu cred ca o sa se prinda nimeni de la volan ca înregistrarile o sa-i dea de gol, la o adica.  :D
« Ultima Modificare: 05.Mar.2020, 01:02:25 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Garett

« Răspuns #3 : 05.Mar.2020, 08:16:36 a.m. »
Un telefon cu android, abonament de 2e, localizarea activata, logic, si vezi tot in "Maps Timeline" sau "Find my device".
Easy-peasy!
  • S-Cross Luxus AT 2017 Cool White Pearl

Offline aavii

« Răspuns #4 : 05.Mar.2020, 12:04:16 p.m. »
Un telefon cu android, abonament de 2e, localizarea activata, logic, si vezi tot in "Maps Timeline" sau "Find my device".
Easy-peasy!
Care e abonament de 2e? Eu ma chinui cu un prepay de 6 euro
  • Suzuki Vitara S grade

Offline ...

The following users thanked this post: aavii

Offline aavii

« Răspuns #6 : 05.Mar.2020, 12:45:31 p.m. »
Pe asta il facem! :)
  • Suzuki Vitara S grade

Offline VictorN

« Răspuns #7 : 05.Mar.2020, 05:19:35 p.m. »
Sunt pe aliexpress trackere GPS cu preturi de la 25 lei. Ai nevoie însă de o cartela SIM.

https://a.aliexpress.com/_dSO7VTt

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline aavii

« Răspuns #8 : 05.Mar.2020, 06:12:23 p.m. »
Ca utilizator rar al ecosistemului iOS, Find My friends si un iphone vechi in masina face tot ce trebuie cu toate avantajele lui! Net sa am :)
  • Suzuki Vitara S grade

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 05.Mar.2020, 07:12:49 p.m. »
Nu reiese foarte clar ce vrei să faci. Vrei să utilizezi receptorul GPS al propriei tale mașini pentru monitorizarea de la distanță a poziției, pe post de sistem antifurt? Sau vrei să folosești Androidul din head-unit pentru instalarea unei aplicații care să monitorizeze altă mașină?

În orice caz, cum au zis și colegii, monitorizarea de la distanță implică automat existența unei metode mobile de comunicare a informațiior (fie 3G/4G, fie SMS) și nu știu dacă head-unit-ul stock are această capabilitate.

Indicat ar fi să folosești un tracker standalone și nu pe OBD, pentru că: a) îți ocupă OBD-ul, b) probabil vrei să fie activ și când nu ai contactul pus și c) nu cred că ții neapărat să fie vizibil/accesibil/ușor de identificat/ușor de neutralizat.

Easy-peasy!
Ba chiar și mai „easy-peasy” de-atât: dacă telefonul are propriul cont de Google Play, folosești funcția „Share location” din Google Maps. Poți inclusiv să-ți pui un shortcut pe ecranul Home care să-ți deschidă Google Maps de pe telefonul tău direct la poziția mașinii! Iar dacă vrei să fii „sofisticat” (și ai cont pe gmail), îți „tragi din mouse” o aplicație care să facă ce vrei tu. (!!! Dacă folosești un telefon îți trebuie totuși un alimentator conectat direct la baterie, OBLIGATORIU prin siguranță proprie).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: gabineg, toma