Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164130 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Fujitsu

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #770 : 11.Apr.2020, 08:30:02 a.m. »
BREAKING NEWS:
Pe durata pandemiei expertii recomanda purtarea unei măști și in interiorul locuinței!
Nu pentru a împiedica transmiterea virusului ci pentru a mânca mai puțin ! =))
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline gabi males

« Răspuns #771 : 11.Apr.2020, 10:48:20 a.m. »
Mda...panică, isterie (pe alocuri) generate de acest covid19. Ceea ce mă surprinde este faptul că, în continuare, pădurile noastre pleacă încărcate pe camioane. În ritmul acesta, cât de curând, vom avea plajă pe acolo pe unde mergeam în căutarea unui aer curat și răcoros. Asta este România.
  • Ex-Suzuki Baleno 1,2 GLX,acum Suzuki Vitara 1,4, allgrip,AT,luxus,2019

Offline ntire2000

« Răspuns #772 : 11.Apr.2020, 03:39:40 p.m. »
Ca veni vorba de panica, isterie, e vorba aici si de multa PROSTIE.

Caz concret în Bistrita.
Fiul unui coleg de servici nu mai poate iesi din scara blocului care este pazita acum de Politie, deoarece exista un locatar testat si confirmat cu covid19.
Practic este carantinat la domiciliu fara ca sa fi avut vreun contact cu persoana respectiva care este si ea izolata în apartament.

Chestia asta cu blocatul unei întregi scari de bloc în care fiecare are un spatiu delimitat doar al lui - propriul apartament si în care nu se realizeaza un contact cu persoana infectata mie mi se pare o mare idiotenie.
In primul rând acea scara este igienizata periodic, de vreo luna de zile lumea deschide usa cu piciorul (se vede pe panoul metalic de pe care începe sa dispara vopseaua  :-))), toti îsi pun presuri îmbibate cu clor în fata usii (la mine cel putin asa e, e un miros de clor de-ti pica parul din nas).
Mai nou am o vecina crizata care are o tavita de plastic - din aia pentru încaltaminte pe care a scos-o în fata usii umpluta cu apa cu clor, aia înoata prin ea înainte de a pune piciorul în apartament.

Aici vorbim totusi de spatii locative individuale, nu de saloane de spital în care stau câte 6-8-10 bolnavi la comun.
Sau centre de carantina unde stau toti claie peste gramada.

Spun asta vazând imagini pe la tv cu oameni care se freaca prin piete, fara masca, fara "distantare sociala" (mama cu ce kkt de expresie am ajuns sa umblam în gura toata ziua) si cel mai mult, fara griji.

Nu era mai simplu ca sa poata iesi pentru chestii urgente de uz personal cu obligativitatea de a purta masti doar pâna la magazinele din proximitate?
Oamenii aia care sunt acuma prizonieri la domiciliu asteapta alocarea unor resurse umane care sa umble da-n-pulea pentru aprovizionarea lor.
Adica din usa în usa, cu riscul de a împrastia chiar ei virusul, nu?!?
Chiar atât de imbecili am putut sa ajungem încât sa aplicam masuri idioate care nu ajuta nimanui?

Statul în balcon si cântatul serenadelor de jale - cum vedeam ca fac italienii, nu este un risc la fel de mare de infectare, în conditiile în care virusul poate fi purtat de vânt în alea 3-4 ore cât ramâne activ în aer?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline cristidav

« Răspuns #773 : 11.Apr.2020, 05:10:57 p.m. »
Ca veni vorba de panica, isterie, e vorba aici si de multa PROSTIE.
Da. Dar nu multi vad/inteleg asta.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline Fujitsu

« Răspuns #774 : 11.Apr.2020, 05:29:09 p.m. »
Sunt multi oameni, pe toate palierele de decizie care nu știu ce să facă și cum sa reacționeze ca să nu fie acuzați ulterior că au greșit. De aia apar situații hilare că cea cu o scară întreaga de bloc blocată ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline ntire2000

« Răspuns #775 : 11.Apr.2020, 05:38:15 p.m. »
Mie mi se pare hilar faptul cu atât mai mult cu cât unii ar avea unde sa se izoleze - de exemplu la tara.
Sunt care au case goale ramase de la parinti, care au o cabana în vârf de deal si se pot retrage acolo - în conditiile în care sunt suspecti de infectare.
Dar sa-i tii închisi fortat în bloc mi se pare un risc enorm de a se infecta chiar daca la momentul zero sunt perfect sanatosi.
Exact asa s-a gestionat criza de pe vasul de croaziera Princess Diamond si la final s-a recunoscut faptul ca abordarea aleasa a fost cu totul gresita.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #776 : 11.Apr.2020, 05:55:19 p.m. »
Nu vad care-i problema enunțată de tine. Toate ordonanțele zic ca nu ai voie sa iesi din casa (decat in situatiile de la pct. 1-n),  iar casa ti-o poti alege dupa cum vrei: goala, plină, a ta, a parintilor, numai sa stai inauntru si sa nu iesi  afara. Ghinion , vorba cuiva cunoscut, daca n-ai casa la tara, sau daca ai una la Tandarei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #777 : 11.Apr.2020, 06:07:27 p.m. »
Ma refeream strict la scara aia de bloc.
Oamenii aia ca sa se simta în siguranta ar putea sa plece de acolo în alta locatie - una care sa le ofere "distantarea sociala" mai mare decât aia 3-4 m dintre usile apartamentelor.
La cum se plimba sparanghelistii si capsunarii - care tocmai parcasera pe acasa iar acum se înghesuie iar în avioane, asa ar putea sa se autoizoleze si altii, nu sa stea "arestati" la domiciliu pentru ca unii nu gândesc dincolo de umbra lor.
Dar, din pacate, la noi este perfect valabila sintagma "noi muncim, nu gândim"

PS: pâna si aia din Tandarei au o libertate de miscare mai mare, nu pot iesi din oras, nu din case.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Vecchio

« Răspuns #778 : 11.Apr.2020, 06:12:45 p.m. »
Mă întrebam zilele astea, de ce poartă mască șoferii singuri în mașină - să nu-i strănute volanul, etc.  :-?
Baleind pe net, iată ce am găsit:
https://www.automotoinvest.ro/cum-sa-ramai-in-siguranta-cand-calatoresti-cu-masina-in-timpul-pandemiei-de-coronavirus
Cred că e de luat aminte!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline ntire2000

« Răspuns #779 : 11.Apr.2020, 06:14:47 p.m. »
Avir amatorilor, alcoolul izopropilic ataca unele plasticuri si vopsele, efectiv le albeste.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού