Ca veni vorba de panica, isterie, e vorba aici si de multa PROSTIE.
Caz concret în Bistrita.
Fiul unui coleg de servici nu mai poate iesi din scara blocului care este pazita acum de Politie, deoarece exista un locatar testat si confirmat cu covid19.
Practic este carantinat la domiciliu fara ca sa fi avut vreun contact cu persoana respectiva care este si ea izolata în apartament.
Chestia asta cu blocatul unei întregi scari de bloc în care fiecare are un spatiu delimitat doar al lui - propriul apartament si în care nu se realizeaza un contact cu persoana infectata mie mi se pare o mare idiotenie.
In primul rând acea scara este igienizata periodic, de vreo luna de zile lumea deschide usa cu piciorul (se vede pe panoul metalic de pe care începe sa dispara vopseaua
), toti îsi pun presuri îmbibate cu clor în fata usii (la mine cel putin asa e, e un miros de clor de-ti pica parul din nas).
Mai nou am o vecina crizata care are o tavita de plastic - din aia pentru încaltaminte pe care a scos-o în fata usii umpluta cu apa cu clor, aia înoata prin ea înainte de a pune piciorul în apartament.
Aici vorbim totusi de spatii locative individuale, nu de saloane de spital în care stau câte 6-8-10 bolnavi la comun.
Sau centre de carantina unde stau toti claie peste gramada.
Spun asta vazând imagini pe la tv cu oameni care se freaca prin piete, fara masca, fara "distantare sociala" (mama cu ce kkt de expresie am ajuns sa umblam în gura toata ziua) si cel mai mult, fara griji.
Nu era mai simplu ca sa poata iesi pentru chestii urgente de uz personal cu obligativitatea de a purta masti doar pâna la magazinele din proximitate?
Oamenii aia care sunt acuma prizonieri la domiciliu asteapta alocarea unor resurse umane care sa umble da-n-pulea pentru aprovizionarea lor.
Adica din usa în usa, cu riscul de a împrastia chiar ei virusul, nu?!?
Chiar atât de imbecili am putut sa ajungem încât sa aplicam masuri idioate care nu ajuta nimanui?
Statul în balcon si cântatul serenadelor de jale - cum vedeam ca fac italienii, nu este un risc la fel de mare de infectare, în conditiile în care virusul poate fi purtat de vânt în alea 3-4 ore cât ramâne activ în aer?