Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 170530 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #740 : 09.Apr.2020, 03:30:40 p.m. »
Asemenea masti am cumpărat în ianuarie pentru cineva de la tara (avea nevoie când lucra în gradina) la 50 bani bucata. Deci, sa nu zică eMag că ei vând fara adaos.

Atunci cand deja contractele guvernamentale la nivel de tara nu mai sunt protejate in fata banului-jos, cand avioane gata incarcate cu echipamente medicale si pregatite de decolare pentru o anumita destinatie sunt schimbate in ultim moment catre alta destinatie (https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/vestul-salbatic-al-echipamentelor-medicale-franta-si-germania-suparate-ca-sua-supraliciteaza-la-contractele-semnate-1286227), cred ca e cam hazardat sa te mai raportezi la cum era situatia in urma cu o luna - doua. Nu crezi?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #741 : 09.Apr.2020, 04:04:51 p.m. »
Vedeți că sunt pe eMag măști cu 3 lei bucata, dar nu puteți lua decât un pachet (50 bucăți) de persoana.
Vezi că fix despre alea vorba. Şi nu demult, doar câteva postări mai sus.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Fujitsu

« Răspuns #742 : 09.Apr.2020, 04:57:52 p.m. »
Citat
Vezi că fix despre alea vorba. Şi nu demult, doar câteva postări mai sus.
Da, da, n-am citit mai sus. Scuze. :pardon:
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline enicky

« Răspuns #743 : 09.Apr.2020, 05:42:35 p.m. »
  Am vrut sa anunt si eu, dar prea tarziu. Dar amanuntul ce ma surprinde pe mine si nu neaparat aici, este ca multi vor sa cumpere doar ...cateva masti!  Un calcul simplu ptr. mine, ar fi 2pers./2masti/50=25 zile. Adica nici o luna. Chiar daca nu iesi zilnic, totusi, ce faci cu 10 masti, sa zicem? Ca sa nu mai zic ca nu este igienic desfacerea cutiei si manipularea mastilor de catre o terta persoana.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bisti

« Răspuns #744 : 09.Apr.2020, 05:56:48 p.m. »
@shpeedy - vrei sa caut știrea aia care zice că în ianuarie niste întreprinzători autohtoni au cumpărat din China cam 500.000 de măști și tot atâtea mănuși și le-au revândut tot in China in februarie la 10x prețul de achiziție?
Ceea ce face eMag acum e mizerie ieftina. Când statul a spus că este beneficiar direct la tot ce se importa in materie de măști sau mănuși, brusc apare eMag cu 7 milioane. De unde? Doar daca au stocuri de dinaintea stării de urgență. Așa cum i-a luat poliția pe aia care vindeau pe OLX dezinfectanți sau măști, mănuși, așa ar trebui sa facă și acum cu eMag. E imposibil sa imporți sau sa produci 7 milioane de masti când este PENURIE in spitale.

Sent from my MI 8

Offline ...

« Răspuns #745 : 09.Apr.2020, 06:30:21 p.m. »
Oficialii au zis că din 15.04 8 mil. vor merge la populație. Distribuitor e o firma din Giurgiu, poate aia din scandal, nu știu, dar tot ce sper e ca măștile să fie bune.

https://www.startupcafe.ro/coronavirus-covid-19/pret-masti-altex-media-galaxy-romania.htm

https://www.viziere3d.ro/?gclid=Cj0KCQjwj7v0BRDOARIsAGh37ioelK52hVzIfZAhmV1lj46iVf8k_jsssQQ0v5GRxw1BHcZ__zso3sUaAulOEALw_wcB

Vizierele nu sunt omologate, dar par practice.
« Ultima Modificare: 09.Apr.2020, 06:51:37 p.m. de cad »

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline shpeedy

« Răspuns #747 : 09.Apr.2020, 07:34:39 p.m. »
@shpeedy - vrei sa caut știrea aia care zice că în ianuarie niste întreprinzători autohtoni au cumpărat din China cam 500.000 de măști și tot atâtea mănuși și le-au revândut tot in China in februarie la 10x prețul de achiziție?
Ceea ce face eMag acum e mizerie ieftina. Când statul a spus că este beneficiar direct la tot ce se importa in materie de măști sau mănuși, brusc apare eMag cu 7 milioane. De unde? Doar daca au stocuri de dinaintea stării de urgență. Așa cum i-a luat poliția pe aia care vindeau pe OLX dezinfectanți sau măști, mănuși, așa ar trebui sa facă și acum cu eMag. E imposibil sa imporți sau sa produci 7 milioane de masti când este PENURIE in spitale.

Sent from my MI 8

Caut-o, daca vrei, desi eu nu vad legatura (sau ce legatura ar trebui sa fie intre stiri)...

Chiar si asa, nu poti sti de unde le-a adus sau cand si la ce pret le-a achizitionat. In masura in care consideri ca le poti aduce mai ieftin, feel free to do it...

Principial/Uman vorbind, nu am cum sa aprob specula. Dar in situatii de criza/extreme, aparitiei ei este inerenta - tu, in calitate de Stat, ai doua posibilitati reale de a o contracara:
- te asiguri ca ai resursele pentru a o preintampina - stocuri imense, capabilitati de productie, accesibilitatea unei parti cat mai mari a populatiei la respectivele produse ce ar putea face obiectul speculei - FAILED here!
- construiesti societatea pe efortul comun, pe intr-ajutorarea intre semeni, mai mult pe altruism in defavoarea egocentrismului - astfel, elimini din ADN-ul fiecarui individ aceasta tendinta de a scoate ceva in avantaj propriu de pe urma unei situatii de criza cu care se confrunta semenii - BIG FAIL, also!

In ceea ce priveste eMag, etic/ne-etic, pana la urma este o companie cu actionari, angajati, furnizori si clienti, cu venituri si cheltuieli - pana la urma, asa cum a bagat niste milioane si va scoate un profit de pe urma vanzarii acestor masti, asa mai are blocate cateva milioane de Euro in stocul de produse pe care cine stie cand le va mai vinde si cu ce profit (mai degraba pierdere). Nu mai zic ca dincolo de nevoile pentru spitale si sistemul medical din Romania, mai sunt inca business-uri private care trebuie sa functioneze in aceasta perioada (magazinele - ar fi primul care imi vine in acest moment) - de unde sa se alimenteze aceste business-uri pentru a-si proteja angajatii si a-si desfasura in continuare activitatea?!

Nu mai ganditi atat de simplist...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline bisti

« Răspuns #748 : 09.Apr.2020, 07:59:39 p.m. »
Tot ce e urgență medicala, statul da bani, ca la c**ve. Înainte!

https://www.libertatea.ro/stiri/alexandru-sas-firma-sotiei-22-milioane-de-masti-china-pret-dublu-2948445

Momentan asta. O caut și pe cealaltă, e mai greu de pe telefon.

Sent from my MI 8

Offline Fujitsu

« Răspuns #749 : 09.Apr.2020, 08:13:47 p.m. »
Daca și Altex și Media Galaxy vând măștile cu 3 lei înseamnă că asta este - așa vin de la furnizor.
Cineva pe undeva câștigă (și nu puțin ) , e clar. Dar nu poate fi blamat neapărat detailistul - cel care e cel mai vizibil ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4