Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 170523 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #691 : 05.Apr.2020, 09:07:51 p.m. »
Info de acolo sunt în general bune. Sursa însă nu e cea invocată, am găsit același text atribuit unui medic din nu știu ce țară, care practică medicina în Germania.  :-)) Suna a mașină vândută de samsari

Sursa nu e cea indicată și pt. că sunt și 2 prostii acolo.

1. Hipocoritul de sodiu ("clorul") se folosește în diluție 1:50, nu 1:5. Adică 0,1%, produsele comerciale având concentrația de 5%.

2. Listerine 65%? Really? Cine plm se clătește în gură cu... spirt? Variantele de Listerine cu alcool au sub 25% concentrație alcool.

LE: attach
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: shpeedy

Offline enicky

« Răspuns #692 : 05.Apr.2020, 09:15:44 p.m. »
Info de acolo sunt în general bune.
   Aaam observat si eu, dar ponderea reala este mai mare decat falsul.. :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline FritzVonSpritz

• Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Blitzu

« Răspuns #694 : 05.Apr.2020, 10:25:17 p.m. »
Am o bandană cu logo Suzuki impaturită pe față, dar mă sufoc efectiv cu ea, la fel ca masca de protecție. Împreună cu niște ochelari tip goggles simțeam că leșin și nici nu vedeam nimic la fiecare expirație. Mai bine stau în casă o lună, decât să mai merg la cumpărături purtând așa ceva.
Bandana aia te ajuta fix la nimic. Orice masca din bumbac servește doar la a arata caraghios. Cel mult filtrează particule mari de praf daca e in 2-3 straturi.
Nu găsiți sa cumpărați măști,le fabricați din saci de aspirator,eu am cumpărat 5 saci din care ies 50 de măști. Sunt in 3 straturi iar la specificații arata foarte bine. >80 microni

Trimis de pe al meu Samsung Galaxy S10 negru,128GB,folosind Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #695 : 05.Apr.2020, 10:41:01 p.m. »
Bandana aia te ajuta fix la nimic. Orice masca din bumbac servește doar la a arata caraghios.
   E parerea ta, din pacate fara logica.
 In alta oridine de idei, nu contest ideea cu sacii de aspirator(cu toate ca nu stiu cum arati cu sacul pe fata!?), dar altii au ajuns la concluzia ca foarte bune sunt si ...tampoanele. Cele folosite de fete, se pot pune in spatele unei masti de bumbac, sau al oricarei alte improvizatii, si cred ca sunt muult mai igienice decat sacul de aspirator.
  Ce-i drept ca si eu am ras la inceput, dar la finalul clip-ului cand am vazut ce bine se pliaza, mi-am schimbat parerea... :)

P.S. Cat de mare e sacul incat ies 50 de masti?

Offline ntire2000

« Răspuns #696 : 05.Apr.2020, 10:50:56 p.m. »
altii au ajuns la concluzia ca foarte bune sunt si ...tampoanele. Cele folosite de fete....

Foarte corect! cu cât sunt mai folosite, cu atât trece mai greu coronavirusul prin ele.  =))

PS: si musai fete tinere, ca de la alea batrâne poate mai faci si herpes.  >:)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Fujitsu

« Răspuns #697 : 05.Apr.2020, 10:52:08 p.m. »
Orice masca din bumbac servește doar la a arata caraghios.
Nu chiar. Orice masca / esarfa pe care o porti serveste la impiedicarea aerosolilor generati de tine (tuse, stranut, vorbire) sa "zboare" drept in nasul / gura / ochii unor oameni nevinovati.
Masca simpla (sau chirurgicala cum i se mai spune) o porti ca sa nu fii tu o potentiala sursa de virusi.

Ca sa te protejezi tu pe tine de aerosolii altora, ai nevoie de masca respiratorie filtranta N95 (ffp2) sau N99 (ffp3). Din pacate nici in spitale nu sunt destule din astea ...

• my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline Blitzu

« Răspuns #698 : 05.Apr.2020, 11:44:16 p.m. »
Nu mergi cu sacul de aspirator pe fata,ci iti croiesti masca din el.
Prin orice material prin care trece apa(in cateva ore) vor trece si particulele de mărimea SARS-COV2.
FFP 2 SI 3,deși iti permite sa respiri,nu va permite trecerea apei prin material decat sub o anumită presiune.
Măștile de bumbac si tampoanele nevestelor sunt eficiente in cazul in care sunteti deja infectat si nu vreti sa Infectati si pe alții.  Presupunând că "#stati dracu acasa" ,stiti ca nu sunteti Infectati dar vreti sa va protejați cand ieșiți la supermarket sau sa plimbati catelu' .
Dacă tusesti de 3 zile si iti pui un tampon pe mufa si mergi după bere,mai bine te-ai autodenunța....

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline Blitzu

« Răspuns #699 : 05.Apr.2020, 11:53:00 p.m. »
Ex de masca din sac de aspirator,4 straturi(FPP3)
5 saci,25€ = +/-40 buc masca.
Masca fără ochelari=50% protecție
Masca+ochelari,fără desinfectie după intrarea în casa= 30%  protecție
Masca+ochelari,fără a aplica procedura corecta de a-ți înlătura manusile= 15% protectie
Alături de cele enumerate mai sus,pentru o protecție de 90% mai e nevoie de o cameră tampon cu lampa UV unde lasi tot echipamentul folosit pentru ieșiri.

Să nu mai zic de dezinfecția produselor cumpărate,spălat legume cu săpun,sticle de băutura,doze de bere...cam orice nu ajunge sa fie gătit.
Deci chiar dacă faci toate astea,tot ai nevoie de 10% noroc