Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164116 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Bobi

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #680 : 05.Apr.2020, 09:58:03 a.m. »
Pandemia per total este benefica pentru sistemul de sănătate și de pensii, pentru ca în cel mult un an dispar toți pensionarii și persoanele cu boli grave, bineinteles ca or sa mai fie și victime colaterale, dar sunt puține pe lângă marea masa a celor decedați.

Offline Fujitsu

« Răspuns #681 : 05.Apr.2020, 10:03:35 a.m. »
Cam cinică observația !  :-?
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline Bobi

« Răspuns #682 : 05.Apr.2020, 10:14:39 a.m. »
Știu, dar asta e crudul adevăr.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #683 : 05.Apr.2020, 10:35:26 a.m. »
Chiar așa... toți? Mor la noi in țară 5  milioane de oameni într-un an? Eu n-am auzit că peste vârsta de pensionare virusul ar avea rata de mortalitate 100%. Or dispărea si foștii milițieni pensionați la 45 de ani?
Pe de altă parte... costurile actuale ale sistemului de sănătate in cât timp vor fi acoperite de economia realizată din pensiile decedaților?
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline enicky

« Răspuns #684 : 05.Apr.2020, 12:41:26 p.m. »
Pandemia per total este benefica..., pentru ca în cel mult un an dispar toți pensionarii și persoanele cu boli grave.....
   Boby tu ai peste 65 de ani? Intrebam si eu pentru un prieten...
  Lista oamenilor buni

Asociația „Dăruiește Viața” cumpără din donații aparate de ventilație mecanică

Mai mulți voluntari au donat echipamente medicale de protecție, dar și consumabile atât de necesare.
    Virgil Musta, medic primar în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara: „Am primit lenjerii, pentru că lenjeriile vor fi arse după ce pacientul va fi externat, deci sunt de unică folosință, am primit detergenți, am primit săpun”.(stirilerprotv)

E bine sa-i enumeram !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #685 : 05.Apr.2020, 03:16:52 p.m. »
Pandemia per total este benefica pentru sistemul de sănătate și de pensii, pentru ca în cel mult un an dispar toți pensionarii și persoanele cu boli grave, bineinteles ca or sa mai fie și victime colaterale, dar sunt puține pe lângă marea masa a celor decedați.
Cum este, mai exact, benefică ?

Chiar dacă cea mai expusa categorie de vârstă este a celor peste 65 de ani și chiar dacă nu în mod egal, sunt afectate și alte categorii de varsta din rândul populației active.

Apoi, sistemul de sănătate este finanțat în funcție de numărul de internări. Scăzând numărul celor în vârstă scade și gradul de activitate, numărul efectiv de internări, și implicit gradul de finanțare. Pe lângă asta sistemul medical suferă mult pe moment, în timpul crizei. Toată aceasta lipsa de materiale cât și gestionarea haotica a crizei slăbește și mai mult încrederea medicilor în faptul ca își pot face meseria în siguranță și poate mulți dintre ei, și mai mulți decât pana acum, se vor orienta spre alte tari.

Pe categoriile menționate, pandemia nu ajuta în niciun fel, pe termen scurt ori lung.

Te ajuta sa înveți ce e de făcut, cum sa te pregătești pentru o viitoare pandemie.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline Fujitsu

« Răspuns #686 : 05.Apr.2020, 03:34:50 p.m. »
In Vaslui și Galați a devenit obligatorie masca (sau similar) pentru oricine iese pe strada.
Ce ziceți, e bine sau e o exagerare ?
Rolul măștii (chirurgicale) este sa împiedice propagarea aerosolilor de la omul bolnav. Pare a fi o măsura utila dacă se vor confoma toți ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline ...

« Răspuns #687 : 05.Apr.2020, 04:49:09 p.m. »
Am o bandană cu logo Suzuki impaturită pe față, dar mă sufoc efectiv cu ea, la fel ca masca de protecție. Împreună cu niște ochelari tip goggles simțeam că leșin și nici nu vedeam nimic la fiecare expirație. Mai bine stau în casă o lună, decât să mai merg la cumpărături purtând așa ceva.

Offline ntire2000

« Răspuns #688 : 05.Apr.2020, 06:10:15 p.m. »
Pai care nu moare de covid moare sufocat de mastile improvizate.
Eu am 3M fpp2 dar dupa 10 minute cu ea pe mufa sunt ca o leguma.
Am luat asa ceva si pare mai ok am rezistat doua cu ea.
E clar ca nu protejeaza ca una fpp2 dar e mult mai ok decât alea de unica folosinta.

Nu încetezi sa ma/ne uimesti....
Degeaba mor batrânii aia cu pensii de 1000 de lei daca cei de la 48 de ani cu pensii speciale rezista bine mersi.
La unul d-ala cu pensie speciala trebuie sa moara 10-15 din aia amarâti ca sa se cunoasca ceva economie la bani.
Ca sa nu mai povestim ca amarâtii aia decarteaza mai mult de jumatate de pensie la farmacie, iar restul pe subzistenta deci banii se duc înapoi în sistem.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #689 : 05.Apr.2020, 06:39:37 p.m. »
   Purtați măști! Dacă nu găsiți să cumpărați, impovizați ceva.
  Cam greu ne vine mintea la cap ! Granita e libera(vine corona in valuri!), masca poarta cine vrea... :-?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip