Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164112 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Fujitsu

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #650 : 02.Apr.2020, 08:59:28 p.m. »
Corect !
Pe de altă parte, dacă ar fi o armă biologică, ar cam trebui să apară și antidotul: vândut scump, sau negociat pentru alte avantaje. Greu de crezut că cineva lansează o armă de genul ăsta fara să dețină și mijlocul de anihilare.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline Blitzu

« Răspuns #651 : 02.Apr.2020, 09:03:19 p.m. »
Corect !
Pe de altă parte, dacă ar fi o armă biologică, ar cam trebui să apară și antidotul: vândut scump, sau negociat pentru alte avantaje. Greu de crezut că cineva lansează o armă de genul ăsta fara să dețină și mijlocul de anihilare.
BAT se lauda deja cu asta...daca mergem pe drumul asta

Trimis de pe al meu Samsung Galaxy S10 negru,128GB,folosind Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline enicky

« Răspuns #652 : 02.Apr.2020, 09:03:53 p.m. »
Citat
Eu nu ma pripesc sa arat cu degetul încă. ...
Că a fost folosit voit ca o armă,destul de probabil dar cine e vinovatul,sunt prea multe posibilitati ca sa  ma opresc doar la China.

Idem ! Trebuie sa ai dovezi sa acuzi si cine a "facut-o" a stiut sa ascunda foarte bine orice dovada. Iar daca cineva va indrazni sa divulge, mai mult ca sigur ca va avea un "accident".
    Mai repede cred ca cineva si-a "incordat muschii" in fata OMS-ului si a facut o demonstratie de forta !
Industria farmaceutica este una dintre, sau cea mai importanta ramura a economiei mondiale, atat ca profit, dar mai ales ca destinatie produs.
Citat
ar cam trebui să apară și antidotul
   Nu antidotul ar fi scopul ! Tinta e mult mai sus !
Acum doar a vrut sa arate ca toata lumea e cu pantalonii in vine !
Iar sistemul medical nu este dotat nici cu cele mai simple elemente de protectie : masti, manusi, vizeta, combinezon.
    In alta ordine de idei, as vrea sa subliniez ca rasa galbena in general, este o rasa de om muuuult mai desciplinata decat noi albii, asta cred ca este motivul care a facut sa se reduca rapid infectarea.
     Vezi China, Japonia, Hong Kong. Ar fi trebuit sa ne intrebam, cand vedeam la tv. mitingurile din Hong Kong unde toti purtau masti, de ce le purtau !
« Ultima Modificare: 02.Apr.2020, 09:33:58 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #653 : 02.Apr.2020, 09:05:01 p.m. »
Intre timp, pe plan mondial s-au inregistrat peste 50.000 de mii de decese ( 50.253 mai exact ), iar numarul infectatilor se apropie de 1 milion  :dknw:

Am trecut si noi de "suta".......107 decedati, brusc de la 94

Gata......a trecut de milion......ora 21:04 zice asa : 1.000.168 infectari in toata lumea
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #654 : 02.Apr.2020, 09:37:23 p.m. »
Așa cum am scris, daca vrei, poți. Si voi va grăbiți sa îmi demonstrați...Eu unul știu ca virusul vine de pe planeta #)/)/%&(/&(), aia au nevoie de fosfor, si nu se găsește prin galaxie așa ca îl iau de la noi...Va spun eu, asta e numai începutul.

A, si încă ceva, industria farmaceutica nu își ucide consumatorii, ii tine in viața... așa ca va spun eu, virusul din 1918 a fost creat de industria farmaceutică, ca a omorât numai tineri si a iertat bătrânii, caci altfel cine sa le mai cumpere aspirina...

"Înțelegerea este binecuvântarea celui care o are si e o nebunie sa ii  înveți pe prosti." - Ecleziastul
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Blitzu

« Răspuns #655 : 02.Apr.2020, 09:54:13 p.m. »
Bun,pana acuma avem in topul conspiratiilor:
1. China
2. Pharma (sa nu aud ca e facut de industria Pharma din China,ca deja e prea mult de înghițit)
3. ?

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #656 : 02.Apr.2020, 10:01:07 p.m. »
Bun,pana acuma avem in topul conspiratiilor:
1. China
2. Pharma (sa nu aud ca e facut de industria Pharma din China,ca deja e prea mult de înghițit)
3. ?

3. Ce a zis @Costique .....planeta #)/)/%&(/&()
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ntire2000

« Răspuns #657 : 02.Apr.2020, 10:09:59 p.m. »
.......

4. Ce face izolarea din om..... ati luat-o razna cu totii?!?  :-t

Mai bine faceti ca Mircea.....

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline shpeedy

« Răspuns #658 : 03.Apr.2020, 12:02:52 a.m. »
....

5. Noi, oamenii...

Pentru ca invadam/distrugem excesiv natura, ea are prostul obicei sa raspunda (mai ales cand incercam s-o stapanim fara s-o intelegem):
- https://www.scientificamerican.com/article/destroyed-habitat-creates-the-perfect-conditions-for-coronavirus-to-emerge/
- https://www.cdc.gov/onehealth/basics/zoonotic-diseases.html

In alta ordine de idei, Bogdan Micu (tipu' cu Inspectorul padurii) a facut o analiza:

Zilele astea am facut cateva analize asupra nivelului de infectii care va afecta Romania. Eu am nevoie de aceasta predictie ca sa pot evalua ce nevoie de echipamente va fi in tara. Sa stiu ce trebuie cumparat. Ca nu poti cumpara de pe o zi pe alta milioane de echipamente. Lead time best case este 3 saptamani. Trebuie strategie si viziune. Altfel esti mort in fasa pe piata internationala de echipamente.

In cazul de fata este o versiune a simularii in care am ales un caz usor mai optimist decat Italia si Spania.
Motivul principal pentru care am ales asta este ca Romania, spre deosebire de alte tari, a luat masuri de distantare sociala mult mai devreme. Un lucru care se poate modela.

Intre variabilele mele, majoritatea sunt valori destul de universal valabile, si testate deja in china si alte tari, si deci aproape de realitatea de la noi.

Ce avem noi particular?

2 variabile.

1. Compliance rate al distantarii. Eu am ales 67%. Care este general acceptat ca fiind destul de realist. Adica 2 din 3 oameni respecta destul de serios distantarea sociala. Dar nu am date sa stiu daca chiar asa e. Dar cred ca asa e.
2. Numarul de infectati care au intrat in tara. Aici mi-a fost super greu sa fac o estimare. Am verificat cu politia de frontiera cam cati aomeni au intrat in tara si din ce tari au venit. Am verificat la acea data cati oameni erau deja confirmati in acele tari. Am facut o extrapolare si am zis ca probabil, un procent similar cu populatia din zona de unde vin, sunt bolnavi si ai nostrii romani. Momentan am ales 2000 de bolnavi initiali in ziua zero. Asta inseamna cati am estimat eu ca sunt infectati intrati in Romania. Ziua zero aleasa de mine este 8 martie.

Cum se citeste estimarea:

1. Peak? Toata lumea ma intreaba cand atingem Peakul. In primul rand sunt mai multe Peakuri. Peakul de infectati. Peakul de spitalizati. Peakul de decese. Dar un Peak NU inseamna o zi in cazul de fata. Inseamna - asa cum se vedem din grafic- o perioada lunga de aproape 45 zile.
2. Culoarea galbena inseamna numarul de persoane expuse virusului.
3. Culoarea rosie inseamna numarul de persoane infectate (incl asimptomaticii)
4. Culoarea albastru deschis inseamna numarul de persoane spitalizate. (Din asta se aplica un procent pentru a vedea numarul de persoane in Terapie Intensiva)
5. Culoarea albastru inchis - numarul de decese.

Graficul este pe zile. Si practic se poate citi in fiecare zi cati oameni vor fi in spitale. In Terapie intensiva. Decese. Vindecati. Etc.
Just pick a date - and u have it.

Cum am verificat ca e corect?

Cea mai buna metoda de verificare pana acum pentru mine a fost verificarea cu datele reale. Graficul are ziua zero la 8 martie. Si, cu o marja de eroare cam de 10-20% a prezis corect evolutia. De pilda cand in tara erau 1814 confirmati si 70 decese eu vedeam 1870 confirmati si 90 decese.

Ma astept ca modelul sa inceapa sa aiba diferente tot mai mari fata de realitate. Asta este pentru ca, desi ma lupt de ceva vreme sa am acces la informatii oficiale ca sa pot antrena modelul pe date cat mai reale, ma lovesc de o frica de transparentizare pe care nu o inteleg. Chiar daca sunt angajat guvernamental.
Oricum si asa, modelul ne da o idee asupra duratei si magnitudinii. E pura matematica.

Acum doua zile am prezentat acest model domnului Ministru Tataru. Si apoi si domnului Prim Ministru.

Au fost foarte receptivi la ce au vazut.

Am zis ca de fapt, modelul asta este doar o unealta pe care trebuie sa o folosim ca sa prezicem in mod AUTOMAT necesarul de echipamente in spitale in avans, rata de acoperire a paturilor cu ventilatoare, rata de imbolnavire a medicilor, distributia automata si trasparentizarea distributiei de echipamente etc etc.

Ar trebui sa putem sta la masa cu autoritatiile, sa discutam ce vom face pe 15 aprilie sau pe 30 aprilie, inca de azi.
Achizitiile de echipamente dureaza. Resursele nu pot fi realocate pe loc.
Cum inlocuim doctorii din carantina?
Cum testam daca se termina testele intr-un loc si in altul sunt prea multe? Pentru ca distributia spatiala nu e uniforma?
Totul trebuie automatizat, profesionalizat si debirocratizat in max 3 zile. Altfel efortul nostru se va prabusi rapid sub greutatea realitatii de maine.
A ramas ca mai discutam.

Eu pun aceasta previziune aici. Sa fie.
Datele rezultate pe scenariul probabil:

1. Incepand cu approx 8 aprilie vom trece de 5000 de comfirmati. In modelul meu comfirmatii si spitalizatii sunt pusi impreuna. Dar o parte sunt in carantina de fapt.
2. Undeva pe 25 aprilie - 30 aprilie (+-5 zile) vom trece de 1000 de decese.
3. Peakul (cazuri in spital si carantina cu simptome grave) va incepe cam pe 7-9 aprilie si va dura pana in 15 mai. Dupa 15 mai vom scadea sub 5000 de oameni in spitale si carantina.
4. Ziua cu cei mai mult oameni in spitale va fi aproximativ intre 17-25 aprilie. Cu approximativ 8535 oameni in spitale si carantina dar cu simptome grave.
5. In perioada de peak vom avea cam 35-40 de decese pe zi.
6. La 1 iulie ma astept sa fi declarat deja epidemia invinsa. Cu cateva cazuri noi declarate pe vremea aia. Sau aproape nici unul.
7. La 1 iulie cand vom fi invins, vom avea aprox 2657 decese.

Date pe scenariul mai improbabil de tip italia:

In general daca ma iau dupa Italia si extrapolez la Romania cifrele tind sa se dubleze. Deci daca vreti scenariu pesimist inmultiti cu doi cifrele de mai sus. Mai rau de atata e foarte improbabil sa fie. Dar, durata ramane aceeasi. Doar parabola e mai inalta.

Ps: Azi modelul meu zice 2756 de infectati cu 112 decese. Si sunt de fapt 2738 infectati si 107 decese.

Sper ca aceste informatii sa va ajute. Si sa fie un exemplu ca Transparenta inspira solidaritate si Transparenta ar putea ajuta daca ar fi practicata.

https://gabgoh.github.io/COVID/index.html?CFR=0.009&D_hospital_lag=5&D_incbation=5.2&D_infectious=2.9&D_recovery_mild=11.1&D_recovery_severe=10.75&I0=2025&InterventionAmt=0.32999999999999996&InterventionTime=22.012933333333322&P_SEVERE=0.1424&R0=2.42&Time_to_death=21.41&logN=16.82&fbclid=IwAR2li8q04GJvbTMf7LNCxdIBnfqWYGPmnHwm_Vb7Xvq3itGJtihNm8DJP8c

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: ntire2000, gabineg, NicNic, toma, Costique

Offline enicky

« Răspuns #659 : 03.Apr.2020, 12:16:23 a.m. »

Citat
a omorât numai tineri si a iertat bătrânii
Probabil ca intri intr-o farmacie o data pe an. Un tanar cumpa suplimente pe cat 10 batrani retete compensate. :)

Hai sa nu ne facem iluzii ca vom afla vreodata autorul si scopul raspandirii virusului.

Dar c-a "zburat" din liliac si s-a oprit in gatul unui chinez, n-o cred !
    Poate a fost un produs nou la mijloc, sau un vaccin, sau suntem prea multi pe planeta(vezi BG), sau un scop politic... greu de ghicit ! :pardon:

P.S.1 Doamne, cate minti luminate in tara asta, care n-au unde sa se afirme decat pe fb., si cum se face ca treaba tot prost merge. Din cati fesbucisti isteti avem, chiar nu se gaseste unul sa ajunga si la guvernare ?
Ma intrebam si eu...(Apropo, chiar prima variabila e falsa : 2 din 3 au repectat d.s., in ce film?)

P.S.2. Mai citeam ieri ca virusul s-ar fi declansat din cauza lansarii 5G, prima data in Wuhan... :-j
« Ultima Modificare: 03.Apr.2020, 12:34:30 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip