Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164099 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VictorN

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #610 : 31.Mar.2020, 09:16:03 p.m. »
Romanul crede ca numai la el se poate întâmpla un anumit lucru, ca peste tot altundeva totul e roz.

Multe state au fost prinse nepregătite. În Spania, Franța, Italia nu exista suficiente echipamente de protecție. Și acolo, ca și la noi parte a personalului medical a refuzat sa meargă neechipat corespunzător și și-a dat demisia. E un semnal de alarma nu un gest de lașitate.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline Vecchio

« Răspuns #611 : 31.Mar.2020, 09:23:04 p.m. »
Are un titlu românesc My secret terrios ?
Că așa în engleza nu găsesc filmul.
https://www.netflix.com/ro-en/title/81085163
Sezon 1, episod 10, min 50
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: Fujitsu

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #612 : 31.Mar.2020, 09:24:40 p.m. »
...masca este imperios necesar sa se poarte si la birou/locul de munca(incaperi neaerisite), NU cum eronat se da mesajul pe toata media, sa se poarte doar daca esti tu răcit...

Din ce zicea japonezul, microparticulele au dimensiunea sub 10 microni.
Din ce-am citit eu in domeniul tehnic, umiditatea microdispersa se situează sub 5 microni si are un caracter neinertial, adică "plutește" antrenata de curentii de aer. Peste aceasta dimensiune picăturile sunt supuse forțelor inertiale (gravitație, forța centrifuga).
Intrebarea este cat de mici sunt "ochiurile" mastii chirurgicale, astfel incat sa retina particule de 5-10 microni? :-/

Poate de aceea trebuie purtată masca cand esti răcit, ca sa împiedice cat de cat formarea micropicaturilor prin stranut sau tuse. :-?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: costin_bad, toma

Offline ntire2000

« Răspuns #613 : 31.Mar.2020, 11:17:07 p.m. »
De exemplu, astea cu toate filtrele gratuite sunt fix degeaba, e ca si cum ai purta o sita pe fata.

Când, pentru a le putea mări salariile și a le acorda sporurile, autoritățile locale au sacrificat fondurile pentru dotarea cu materiale și consumabile

Astept sa vad când ìsi vor sacrifica pensiile speciale si alte diurne nesimtite.
Atunci sa vezi tu gârla de bani pentru dotari.

Ma-sa unei colege de-a fiica-mii (asistenta medicala) facea ieri pe whatsapp-ul clasei un apel disperat daca stie careva de unde poate sa-si cumpere manusi de protectie - chiar si din alea menajere.
I-am dat-o pomana pe aia desfacuta care o port în torpedoul masinii de vreo 2 ani - pentru "ocazii speciale" - sa nu ma mânjesc pe mâini daca ramân pe drum cu caruta si trebuie sa ridic capota.
Femeia avea lacrimi de bucurie, lipseau vreo 2-3 buc. din suta aia de manusi.
M-a cuprins jena când am iesit din bloc cu masca fpp2 cumparata din timp (300 de lei 10 buc) iar aia avea o masca obisnuita vai mama ei (mi-a parut rau ca nu i-am facut cadou si una d-aia, cu toate ca prea mult n-o poate folosi - ca nu se poate spala si usca pe calorifer)
« Ultima Modificare: 31.Mar.2020, 11:29:26 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Blitzu

« Răspuns #615 : 01.Apr.2020, 02:33:47 a.m. »

Peste 50% dintre români cred că noul coronavirus a fost creat în laborator

Nu e foarte relevant,70% din cei intervievați si-au luat informatiile de la televiziuni. Asta ar fi trebuit să fie prima intrebare pt selecție. Cei care-și iau informatiile de la televiziuni vs. cei care nu.

Aia cu armata,ori lumea nu a înțeles intrebarea ori erau ametiti de la vaporii de clor de pe asfalt. În situația de față sa zici ca armata si-a facut treaba într-un anumit procent,te face sa crezi ca 70% dintre cei intervievați aveau o anumită vârstă iar 98% dintre ei sunt locuitori ai aceleiași comune. Suna a Vax Populi.
În primul rând, care e treaba armatei in situatia de față,de si-a facut-o asa bine? Ah,sa fie prezenta pe străzi și să citească imnul național de pe foaie(de la strofa 2 incolo) .
Armata nu avea ce cauta pe strazi,cu atât mai puțin în managementul crizei sanitare. 
Vrei sa nu dai socoteală pt o situație,faci cumva sa implici armata,ca doar e stare de urgență.  Inamicul nu are naționalitate,apartenența politică sau religioasă și nici nu are ca țintă poporul român,la fel cum nici starea de calamitate nu a fost declarată,ceea ce ar fi făcut normala prezenta armatei pe străzi. În situația de față,prezenta armatei cat si ordonanțele militare nu au ce cauta.

Trimis de pe al meu Samsung Galaxy S10 negru,128GB,folosind Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline shpeedy

« Răspuns #616 : 01.Apr.2020, 07:16:11 a.m. »
"Mare vâlvâ că vreo 50 de medici și asistente medicale și-au dat demisia/au intrat în concedii în această perioadă. Hai să spunem (exagerând) că sunt vreo 150 care au "dezertat" în plină pandemie. Curg comentariile, opiniile, părerile despre acest fenomen, despre ticăloșia medicilor, despre cum la plăcinte înainte la război înapoi, despre huo și văleu.

În România sunt aproximativ 40 000 de medici (mai mult sau mai puțin). Dacă e să fim corecți, toată agitația și imprecația asta s-a produs pentru că 0,3% din medicii din România nu s-au purtat cum trebuie. ZERO virgulă trei!

Fenomenul nu sunt medicii dezertori, fenomenul suntem noi. Îi spune bias de disponibilitate, e un fenomen psihologic super-demonstrat: tendința umană de a crede că exemplele pe care le aude discutate cel mai des sunt mult mai generalizate decât sunt ele în realitate.

ZERO virgulă trei la sută! Prea sfințitul Kahneman, cum a avut el dreptate."
- Vlad Mixich, FB.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #617 : 01.Apr.2020, 08:50:48 a.m. »
Peste 50% dintre români cred că noul coronavirus a fost creat în laborator

Vedeți, de aia zic eu ca chinezii au știut prea bine ce fac când l-au lăsat sa zburde in lume. Fabricat sau nu, acest virus face din China puterea numărul 1 mondială in preferințele alegătorilor. Democrați, nu chinezi sau rusi, ca aia oricum nu știu si nici nu au știut vreodată cum e cu democrația si liberul arbitru, in toată istoria lor nu au fost NICIODATA democrați, au trăit si gândit doar sub dictaturi. Si romanul spune clar si bine cum e cu boul de jug.... Si asta e tot ce contează, adio libertăți.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ntire2000

« Răspuns #618 : 01.Apr.2020, 01:30:14 p.m. »
"Ebola de acum 5 ani a fost o repetitie izolata pe niste amarâti de la mama naibii din Africa (de care oricum nu-i pasa nimanui) - ca sa vada cum poate decurge un experiment mai mare."

Comentariul asta mi-a atras atentia pe un forum de medicina.
Daca e adevarat, atunci experimentul de acum a esuat si a dat pe dinafara, ca ne ia naiba pe toti.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #619 : 01.Apr.2020, 01:38:10 p.m. »
ca ne ia naiba pe toti.

Si totusi, se pare ca nu e asa, sau cel putin cifrele "vorbeste"

https://www.gandul.ro/international/statistici-incredibile-in-italia-s-au-inregistrat-mai-putine-decese-in-primele-trei-luni-ale-anului-acesta-decat-in-aceeasi-perioada-a-anului-2019-19414576

Intrebarea mea :  Daca si anii trecuti a fost cam la fel, ba si mai si, de ce nu am vazut camioane carand sicrie, ca acuma si spitale pline-ochi?

• Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....