Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164085 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #560 : 28.Mar.2020, 09:08:16 p.m. »
Între o cioară de 20 de cm și o lebădă de 65 de cm prefer oricând lebăda.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline hugbear

« Răspuns #561 : 28.Mar.2020, 09:13:36 p.m. »
@bekxy Ești medic. Îți vin doi pacienți, ambii în stare critică. Fără ventilare mecanică URGENTĂ, 100% se duc amândoi în 6-12 ore. Unul are 73 de ani și, ventilat, are 20% șanse să trăiască. Celălalt are 42 și, ventilat, are 60% șanse. Tu mai ai un singur aparat și 5 minute să iei o decizie. Pe cine lași să moară?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #562 : 28.Mar.2020, 09:28:44 p.m. »
@bekxy Ești medic. Îți vin doi pacienți, ambii în stare critică. Fără ventilare mecanică URGENTĂ, 100% se duc amândoi în 6-12 ore. Unul are 73 de ani și, ventilat, are 20% șanse să trăiască. Celălalt are 42 și, ventilat, are 60% șanse. Tu mai ai un singur aparat și 5 minute să iei o decizie. Pe cine lași să moară?

Incearca sa salveze lebada  ;)
A spus aici clar : Între un geniu de 66 de ani şi o lepră de 30 de ani (un infractor, un nenorocit, cum mulţi am exportat şi s-au întors acum) ce e decent să salvezi?
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #563 : 28.Mar.2020, 09:43:15 p.m. »
Din fericire, nu-s medic.

Sigur că, dacă le știi doar varsta, îl salvezi pe cel mai tânăr.
Dar dacă pe cel de 42 nu-l găsești in sistemul de asigurări sociale și știi sau vezi pe el că e un golan, iar cel de 73 e un medic ATI încă priceput... ia ghici? Bașca că, după câțiva ani, voi fi scăpat și de bandit și de pensionar. Asta abordare nazistă.
Ce vreau să zic e că poate lucrurile nu trebuie reduse strict la vârstă. Deși metoda asta ar fi în avantajul meu. :D

Offline hugbear

« Răspuns #564 : 28.Mar.2020, 09:52:12 p.m. »
Bun, nu ești medic, dar judecător ești? Scrie pe ei „lepră” respectiv „geniu”? Ai timp de anchete sociale? Eu nu vorbesc aici de ce aș face eu sau altul în jocuri de rol sau alte situații ipotetice. Eu vorbesc de decizii care se iau ACUM în alte țări (și în curând și aici) de către medici cu zeci de pacienți, după zile întregi de ture preungite. Nu încerc să justific sau să conving de justețea deciziei, că nu despre asta e vorba. Comentariul meu inițial referitor la linkul pe care l-am postat exact asta spunea: că am convins două doamne în vârstă să stea în casă arătându-le că altfel vor fi puse în situația ca un străin să ia o decizie de genul ăsta în cazul lor. Atât.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: ntire2000, toma

Offline ntire2000

« Răspuns #565 : 28.Mar.2020, 10:08:13 p.m. »
Daca e venit de dincolo si marca sutele de euro nici dracu nu se uita la un geniu de 65 de ani cu asigurare de sanatate valabila.
Deci, despre ce vorbim?
Hai ca o dati pe alaturi..... suntem totusi într-o tara mai aproape de lumea a treia decât de prima.
Pâna si stirile suna ireal, nu-i asa? parca suntem urmasii lui Escobar....

Citat
Klaus Iohannis a repetat expresia ”suntem pregătiți” și ”statul este pregătit” de șapte ori în discursul de câteva minute, chemându-i pe români ”să fie și ei pregătiți”.

https://www.libertatea.ro/stiri/un-nou-spital-din-bucuresti-pe-lista-covid-19-avem-un-medic-confirmat-cu-virus-si-se-doreste-musamalizarea-2931300

https://www.libertatea.ro/stiri/rezultatul-licitatiei-pentru-16-milioane-de-masti-derulata-marti-trebuia-anuntat-imediat-dar-s-a-impotmolit-2931193
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bekxy

• Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #566 : 28.Mar.2020, 10:14:29 p.m. »
Asta voiam și eu să zic, mai tare ca orice anchetă socială e corupția. Și nu neapărat doar la noi, că nu e marcă înregistrată aici.

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #567 : 28.Mar.2020, 10:17:46 p.m. »
Daca e venit de dincolo si marca sutele de euro nici dracu nu se uita ........

Si zicea noul ministru al sanatatii, Nelu Tataru, ca in perioada urmatoare se asteapta sa mai vina acasa 200.000 de romani  :->
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ManuP

« Răspuns #568 : 28.Mar.2020, 11:44:31 p.m. »
Imi place ca nu trece ziua si mai apare o varianta.

Si ca guvernul RO (mai exact STS - profesionisti, ce naiba!) are deplina încredere în Bitly, o platforma free pe care încarca documente cu caracter oficial - ca ei n-au fost în stare sa-si creeze una la miliardele de euro furati în 30 de ani cica pentru infrastructura IT.

In ritmul asta o sa avem mai multe versiuni decât Windows-ul lui Bill Gates.
Când se termina carantina o sa ne mai ia o zi sa le numaram.

bitly nu e o platforma pe care se incarca documente.
bitly e un  serviciu care iti transforma un link foarte lung intr-unul foarte scurt.
Adica in loc de www.sts.ro/documente/ordonanta3/adeverinta-model-nou.pdf o sa-ti faca bit.ly/advnoua  - ambele linkuri sunt inventate, nu dati clik prin ele :)

• SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline Blitzu

« Răspuns #569 : 28.Mar.2020, 11:49:37 p.m. »
Bravo,asteptam răspunsul asta. În momentele astea nu se cauta ca x e cioara si y e geniu.

Nu vreau sa ajunga cineva sa aleaga intre sotie si nou nascut, între mama si bunica.... sunt oameni in situatii reale care trebuie sa ia asemenea decizii.
Ia sa va vad vitejilor!

Trimis de pe al meu Samsung Galaxy S10 negru,128GB,folosind Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

The following users thanked this post: hugbear, toma