Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164056 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #490 : 25.Mar.2020, 07:36:13 p.m. »
Scriitorul Paul Goma a murit din cauza coronavirusului. Era internat în Franta

Paul Goma avea 84 de ani. El era internat intr-un spital din Paris din data de 18 martie.

"In urma unui mesaj primit din Franta, cu regret si mare durere anunt plecarea dintre noi a marelui scriitor si disident Paul Goma, in noaptea din 24 spre 25 martie 2020. Paul Goma era internat din 18 martie la spitalul La Pitie Salpetriere, in urma constatarii infectarii cu virusul ucigas.

Conform informatiilor transmise de echipa medicala care l-a ingrijit, Paul Goma a plecat senin, fara durere si cu sufletul impacat", a transmis Mariana Sipos intr-un comunicat citat de G4Media.

Conform sursei citate, trupul lui Paul Goma va fi incinerat, iar urna funerara va fi depusa in Columbarium, la cimitirul Pere Lachaise din Paris.

Paul Goma s-a nascut intr-o familie de invatatori romani din Basarabia, familie care s-a refugiat in Romania dupa pierderea acestui teritoriu in urma pactului Ribbentrop-Molotov.

In noiembrie 1956 a fost arestat dupa ce a participat la o serie de proteste studentesti si hotaraste sa isi predea carnetul de membru al UTM in semn de protest fata de victoria obtinuta de trupele sovietice prin infrangerea revolutiei din Ungaria. Condamnat la doi ani de inchisoare corectionala, Paul Goma a fost incarcerat la Jilava si Gherla, apoi a fost trimis cu domiciliu fortat in Baragan pana in 1964.

In 1977, Goma a trimis la postul Radio Europa Libera o scrisoare deschisa in care cerea guvernului Romaniei sa respecte drepturile omului. Dupa difuzarea pe post, a fost arestat, batut de Securitate si apoi urmarit in permanenta. Nu a fost condamnat pentru ca era cunoscut in Occident si se afla in atentia Amnesty International.

Totusi, in data de 20 noiembrie 1977, atat lui, cat si sotiei si copilului sau le-a fost retrasa cetatenia romana si au fost expulzati in Franta, ca apatrizi.

Au cerut azil politic, iar de la Paris Paul Goma si-a continuat lupta impotriva regimului criminal instituit in Romania de Nicolae Ceausescu, pana la prabusirea acestuia.

In aprilie 2013, Paul Goma a primit cetatenia Republicii Moldova.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: toma

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #491 : 25.Mar.2020, 07:47:48 p.m. »
Am citit azi urmatoarea fraza:
Cand i-am spus mamei "N-ai voie sa iesi afara!" am simtit razbunarea copilariei mele... :(
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline FritzVonSpritz

• Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Blitzu

« Răspuns #493 : 25.Mar.2020, 08:43:52 p.m. »
Zilnic apar 4-5 medicamente de-astea care cică au făcut minuni,deja crează confuzie și în rândul medicilor.
Teste făcute pe 20-100 pacienți,în cateva zile.
Sincer eu nu m-as avanta asa spre orice schimbare a directiei vantului.
Auzi ca ala e mai bun,ba ca ala,nu ca celălalt,stai ca Trump stie medicamentul minune.
Goana asta nebună de a fi primul care gaseste antidotul nu face mai mult decat sa-ngroase numarul victimelor,pacienții devin cobai ale unor teste care altfel ar fi avut nevoie de X aprobări si teste pe animale si mult timp scurs.
Plus ca,noi suntem un popor care practica auto-diagnosticarea si auto-medicatia,le vom testa pe toate,ca "asa am auzit" .
Eu merg pe principiul "evit spitalul" pe cat posibil in momentele astea. Nu e nevoie de mine in strada,ca nu e nici protest nici război.

.....nici alegeri,cu-atat mai mult anticipate
A propos,încep să apară "numerele" in Franta după primul tur de alegeri,ca i-au mâncat in c*r sa vada fiecare care e "temperatura apei".  În turul 2 o sa aiba 50k de alegători in minus.

Trimis de pe al meu Samsung Galaxy S10 negru,128GB,folosind Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline shpeedy

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ntire2000

« Răspuns #495 : 25.Mar.2020, 08:58:19 p.m. »
Când mai ai doar 2 pasi pâna dincolo cred ca si tu ai lua pastile experimentale cu pumnul.
In fond, progresul rasei umane pe asta s-a bazat.
Pe sacrificii mai mult sau mai putin individuale care au asigurat continuitatea speciei.

Fara sa fiu adept al nazismului, calatoria în spatiu a facut-o posibila acel savant care a inventat racheta V-2, iar de experimentele lui Mengele nici nu mai amintesc ce rol au avut în genetica de acum.
Acei savanti nebuni de atunci s-ar putea sa fie salvarea din zilele noastre.

PS: aia au facut experimente "la vedere" si acum îi judeca istoria; în zilele noastre se fac în laboratoare strict secrete din care mai scapa câte un virus cam o data la 10-15 ani....

LE: @shpeedy, ce gluma buna a spus Costache  :-)) cu 200000 de teste acopera tot Bucurestiul?!?

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Sefer Jesirah

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #496 : 25.Mar.2020, 09:24:24 p.m. »
Şi dacă face rost de 3.000.000 de teste, la 3.000 pe zi sigur termină mai devreme de 1.000 de zile. Pentru că n-or să mai fie 3.000.000 până ajunge la ultimul.
Asta dacă nu se duce dracu' virusul mai devreme, de plictiseală.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline ntire2000

« Răspuns #497 : 25.Mar.2020, 10:27:10 p.m. »
Intrebare de baraj.

Te opreste organul ca sa-ti verifice actele pe baza carora te plimbi de nebun prin oras.
El e echipat cu masca si manusi si tu îi le dai sa le citeasca (majoritatea stiu acum).

Intrebarea e urmatoarea: dupa ce verifica câteva sute sau mii de documente pe care altii poate ca au salivat sau stranutat care este riscul ca sa-ti faca tie un coronavirus cadou atunci când îsi pune degetele asa zis protejate pe documentele tale?
Nu e mai corect sa i le arati prin geam?
Asta daca unii nu cumva o considera ca pe o smecherie sau un afront adus autoritatii cu care au fost investiti?

S-ar putea ca unii sa nu stie ca virusul rezista zile pe suprafete si sa contribuie din plin la propasirea lui.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

« Răspuns #498 : 25.Mar.2020, 10:45:51 p.m. »
NU i le dai.

Le pui frumos pe geam. Hartia + legitimatie de serviciu + CI.

Offline ntire2000

« Răspuns #499 : 25.Mar.2020, 11:07:04 p.m. »
Asa ma gândesc si eu.
Dar garantezi tu ca n-o sa se simta ofensati?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού