Teoretic n-ar trebui sa ma bag in discuția asta caci pot deranja. Dar totuși hai sa îmi dau si eu cu părerea.
Deși are 2000 de cazuri si 20 de morți, Suedia nu este in carantina, dar toți cei care pot sunt sfătuiți sa păstreze distanta si sa limiteze contactele sociale. Eu am fost primul care le-am spus "pa" colegilor, lucrez de acasă de vineri 13 Martie. Încă am colegi tineri care vin la birou cu bicicleta.
Nu găsești măști sau dezinfectant de cumpărat. Am primit de la colegi soluții alternative cu chestii de făcut in casa pentru dezinfectați. In 10 zile am ieșit de 3-4 ori la magazin si de câteva ori mi-am dus soția la lucru. Grădinițele nu s-au închis dar din 40 de copii mai vin cam 10.
Isteria media este exact ca diferența intre "patima" campaniilor electorale, România de departe este isterizata. Si asta pentru ca vin alegerile si toți încearcă să dea cat mai bine, acesta situație va fi folosita intens in campaniile de alegeri ce vin. Raed a făcut un joc politic si i-a obligat pe PNL-iști sa acționeze. Si ca la poker, acum toți plusează. Ciolacu declara ca el ar fi fost mai drastic...Poate ca lumea nu a realizat ca alegerea politicienilor este Imunizarea colectiva CONTROLATA. Toti trag pentru limitarea numărului ZILNIC DE NOI CAZURI, când Merkel a spus ca 60-70% din populația Germaniei va avea virusul știa prea bine ce spune. In Suedia au impus restricții severe la...contactul cu vârstnicii! " Aveți grija in primul rand de grupele de risc! " De ce? Pai uitați-va la cine sunt cei decedați.
Așa ca mai devreme sau mai târziu corpul vostru se va întâlni cu virusul. Eu încerc doar sa fac aceasta întâlnire posibila doar cu Vaccinul, pe care o sa îl fac imediat ce va fi disponibil.
Masca este utila CELOR BOLNAVI, SA LIMITEZE IMPRASTIEREA salivei in stropi! Nu celor sănătoși. Sau care se cred sănătoși. Soția si-a pus fularul la gura când a fost in autobuz, toți cei care au urcat după s-au uitat ciudat/speriat si au plecat la 3 scaune distanta... ca e de hârtie sau textila, totul depinde de in cate straturi este si cat de des este schimbata sau dezinfectata.
Masca este ca lungimea tunului la Panther, șefii știau ca si lungimea mai mica a țevii tunului avea același efect dar soldații erau mult mai încrezători cu o țeavă mai lunga... Asta e legătura măștii cu lungimea...
Apoi ghidușia cu scamele... doar îmi trec prin minte cam cate populații, ocupații etc au mereu cate un batic sau fular la gura si nas... va mai amintiți de cowboy's, conform credințelor exprimate pe aici toți au murit de boli pulmonare datorate faptului ca respirau zilnic prin baticul ala, ca de spălat cred ca o făceau o dată pe an...