Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 163962 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1750 : 15.Oct.2021, 10:28:55 a.m. »
Cunosc persoane care au facut 2 teste rapide negative.
La PCR au iesit pozitive cu Delta, ca simptome aveau din belsug.

Parerea mea e ca testele rapide sunt degeaba.

Testele rapide sunt mai precise decât se credea până acum. Studiu University College London: Dacă testul rapid este negativ, dar PCR-ul pozitiv, atunci nu se află în stadiul de vârf transmisibil

Citat
„Este ca și cum ai compara mere și portocale”, a spus prof. Petersen.

LFT și PCR (reacție în lanț a polimerazei) fac lucruri diferite:

LFT captează cei mai infecțioși oameni prin detectarea materialului de pe proteinele de suprafață ale virusului;
PCR detectează materialul genetic al virusului care poate fi prezent în organism timp de câteva săptămâni după ce cineva este de fapt capabil să îl transmită.

Un test antigen măsoară dacă proteina produsă de virus este detectată. În schimb, testul PCR este capabil să detecteze materialul genetic al virusului, iar astfel are o capacitate mult mai bună de a detecta o infecție. În acest context, rezultatele studiului confirmă faptul că antigenul (proteina produsă de virus) este prezenta în cantități detectabile în special când individul testat are o cantitate mare de virus, fiind și infectat și infecțios.

Din acest motiv, utilitatea lor rămâne extrem de bună, în special în contexte de triere epidemiologică sau verificări de rutină ce pot fi implementate de exemplu la locul de muncă, în școli, etc. Totuși, testele PCR rămân cele mai bune pentru a depista daca o persoană fost infectată, ele fiind capabile să detecteze acest lucru chiar dacă individul în cauză nu este încă infecțios.”,

In plus, conteaza si daca este recoltat corect.

Juniorul s-a intors la scoala, deja de ieri se simtea bine. Faza nasoala e ca de ieri am inceput eu sa ma simt mai rau, deci nu cred ca a fost efect advers de la vaccin, la el. Eu nu am febra, doar dureri musculare in tot corpul, dureri de stomac, constante, dar suportabile, capul imi vajaie usor si nu prea am dormit. Testul de saliva e tot negativ si la mine. Am gust, miros, dar incepe sa curga usor nasul. Pot sa lucrez si sa trollez pe forumuri, dar as prefera sa dorm (insa nu pot). E guvid sau doar o viroza?
N-ai de unde sti fara sa te testezi. Dar cu putin noroc e doar o raceala.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #1751 : 15.Oct.2021, 10:51:31 a.m. »
  Cate ceva despre vaccin, dar este o varianta mai veche, cred ca s-a mai actualizat intre timp.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

« Răspuns #1752 : 15.Oct.2021, 11:09:50 a.m. »

Offline enicky

« Răspuns #1753 : 15.Oct.2021, 11:57:43 a.m. »
Se pare ca si "Erase memory" :)
   Asa e, l-am gasit in calculator, dar n-aveam si sursa ! :pardon: :pardon:, da sursa erai tu @cad ! >:D<
Ei, rau nu face, il citesc si altii ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1754 : 15.Oct.2021, 01:56:11 p.m. »
Situația la zi:

https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-25108482-fetita-13-ani-fara-comorbiditati-navaccinata-murit-din-cauza-covid-19.htm

După cum se vede va fi o lupta anti-vaccin pana nu va mai rămâne unul nevaccinat... ca si trecerea prin boala cam tot asta este, o auto-vaccinare. Care scapă, însă...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline VictorN

« Răspuns #1755 : 15.Oct.2021, 02:06:08 p.m. »
https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/peste-70-dintre-detinuti-din-romania-s-au-vaccinat-impotriva-covid-19-1701619

Care credeți că e explicația pentru asta? Faptul că nu au Facebook și televizor?

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline toma

« Răspuns #1756 : 15.Oct.2021, 02:49:37 p.m. »
Posibil totusi ca in acest caz sa aiba la indemana niste metode mai eficiente de convingere...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #1757 : 15.Oct.2021, 06:11:54 p.m. »
     Alexandru Rafila, despre eșecul campaniei de vaccinare: ”S-au promovat între ei: Turcan, Cîțu, Bode… Cum să ajungi la 80% din populație când tu ai credibilitate de 10-15%?”
     ”O mare greșeală a fost anunțul făcut în vară de autorități, cum că pandemia s-ar fi terminat. A contat, cum să nu conteze, pentru că populația oricum abia aștepta să scape de restricții. Așa că anunțul lor a fost în concordanță cu așteptările oamenilor”, a declarat Alexandru Rafila pentru FANATIK.
      ”A lipsit total campania de informare a populației. OK, s-a făcut anunțul la televizor, în presă, cum că trebuie să te vaccinezi. Dar apoi nimeni nu a răspuns la întrebările legitime ale populației: de ce e bine să faci asta, când trebuie să o faci, etc. Nu a existat o diferență între campania de informare către angajații multinaționalelor, de exemplu, și oamenii simpli, de la țară”, a punctat Rafila pentru FANATIK.
       ”Au fost și sunt foarte multe întrebări legitime la care nu a răspuns nimeni, inclusiv despre necesitatea vaccinării copiilor în școli. Iar ei s-au promovat între ei: Turcan, Cîțu, Bode…Păi cum să ajungi tu cu mesajul tău la 80% din populație când tu ai credibilitate de 10-15%? Cine să se ia după tine?”, a declarat Alexandru Rafila pentru FANATIK.
        ”Au fost și sunt foarte multe întrebări legitime la care nu a răspuns nimeni, inclusiv despre necesitatea vaccinării copiilor în școli. Iar ei s-au promovat între ei: Turcan, Cîțu, Bode…Păi cum să ajungi tu cu mesajul tău la 80% din populație când tu ai credibilitate de 10-15%? Cine să se ia după tine?”, a declarat Alexandru Rafila pentru FANATIK.
         ”Contează, desigur, și puterea exemplului. Încă de anul trecut, era necesară o conlucrare cu toți factorii care puteau determina o campanie de succes, în toate mediile sociale, cum ar fi Biserica. Dar autoritățile nu au făcut asta și rezultatele se văd”, a completat Rafila tabloul subru existent.
         ”În mod normal, numărul real de infectări este cam de 4-5 ori mai mare, dar e un lucru normal la bolile infecțioase. Mulți sunt asimptomatici sau trec prin boală fără să știe sau să fie afectați”, a conchis profesorul Alexandru Rafila pentru FANATIK.
         “Înţeleg că domnul Raed Arafat lucrează la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi dânsul consideră urgenţă pandemia. Or, eu cred că este o urgenţă cel puţin la fel de mare şi asigurarea serviciilor de sănătate pentru alte patologii. Nu se poate să privezi 30 de zile şi poate şi mai mult, dacă se va prelungi, de accesul la servicii de sănătate alte categorii de pacienţii şi, în special, copiii”, a punctat Alexandru Rafila.

The following users thanked this post: gabi males

Online ntire2000

« Răspuns #1758 : 15.Oct.2021, 10:34:42 p.m. »
Medicina de dezastru nu este una a democrației, este o medicină de dictatură

Mda, pentru asa ceva, ca popor, ne trebuie conducatori cu coae (scuzati expresia).
Gen Macron, ca asta e primul care-mi vine în minte.
A îndraznit sa puna piciorul în prag taman în tara revolutiei care a adus democratia.

Dar la noi, 1+1 nu mai face demult 2 ci exact atât cât vrea bo$$-ul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VictorN

« Răspuns #1759 : 15.Oct.2021, 10:46:37 p.m. »
E ușor de înțeles de ce campania de vaccinare nu a mers. A devenit previzibil din aprilie că nu vom avea o campanie de vaccinare de succes.
De atunci și până acum neîncrederea în vaccinare a crescut ca un abces și nu se va sparge indiferent cum l-ai trata.

A fost extrem de stupid din partea lor sa asocieze campania de vaccinare cu figuri politice într-o țară în care niciun politician nu se bucura de o credibilitate mai mare de 30%.
Apoi, colac peste pupăză, anunți că s-a terminat pandemia și ridici restricțiile  exact când vaccinarea era în toi.
In tot acest timp pe Facebook și la televiziuni, demne de state bananiere, e promovat un curent antivaccinist pe care acum, îmi pare rău când o spun, nu mai ai cum sa îl combați.
Ideile sunt deja bine înrădăcinate și câteodată nici moartea nu ii poate convinge pe oameni de necesitatea vaccinării.

Eu sunt medic și alaturi de soția mea suntem singurii cu pregătire medicală din familie. In luna ianuarie de fiecare dată când ne întâlneam cu familia incercam sa ii convingem de necesitatea vaccinului. Reușeam să îi convingem azi și peste o săptămână, timp in care masa media le pompa informații si idei greșite despre vaccinare, nu mai erau de acord sa se vaccineze. Într-un final, după 2-3 reprize de acest gen, i-am convins aproape pe toți și s-au vaccinat, dar am dus munca de convingere. Daca ei cu medici aproape care le-a explicat fiecare detaliu legat de vaccin au fost așa de greu de convins, ce pretenții sa am de la ceilalți?

Toată această dezinformare trebuia combătută din fașă, acum e prea târziu.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: toma, saureign, ...