Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 163965 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1730 : 24.Sep.2021, 02:08:22 p.m. »
E momentul sa va dezvalui o intamplare.

In weekend-ul 10-12 septembrie am fost la la munte cu un grup de rude și prieteni.

Grupul a fost format din 6 cupluri familiale vaccinate  cu doua doze si un minor de 16 ani nevaccinat, copilul unuia dintre cupluri.
Nu ne mai intalnisem din aceasta formula din februarie 2020 si dorinta de socializare a fost mare, prilejuita si de o aniversare.
Am ales in special locatia de mai sus pentru izolare si lipsa de contact cu persoane straine. In plus, ea beneficia de multe spatii deschise (terase). Din pacate, am lasat cu totii garda jos si nu am am respectat regulile de distantare sociala.

Dupa cinci zile am fost informati ca un participant are simptome, s-a testat rapid si este pozitiv. In urma informarii au mai rezultat: sase persoane testate pozitiv PCR, una negativa RT-PCR, doua pozitive test rapid, iar ceilalti incerti. Nimeni dintre participanti nu a fost spitalizat pana acum si toti s-au tratat acasa.

Eu si nevasta suntem pozitivi oficial si izolati de-o saptamana la domiciliu, cu tratament specific de la medicul de familie. Din fericire nu am avut simptome semnificative pana acum si nici nu am pasat inca virusul (din ancheta epidemiologica efectuata) altor persoane. Mai avem inca o saptamana de carantina.

Am scris aceste randuri pentru a atrage atentia colegilor care participa la SCR 12+1 sa fie atenti si sa se protejeze.
« Ultima Modificare: 25.Sep.2021, 07:48:02 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online ntire2000

« Răspuns #1731 : 24.Sep.2021, 02:34:07 p.m. »
Nu stiu cum sa-ti spun, eu unul cred ca dupa 2 ani de pandemie si porumbeii se gainateaza covid.
In momentul de fata e situatia aia descrisa prin "cum ti-o fi norocul".
Diferenta dintre lumea asta si cealalta poate ca o face doar vaccinul si nici asta în toate situatiile, mai conteaza si backgroundul medical al fiecaruia.
Momentan socru-miu se afla internat în spital, vaccinat cu doua doze de Pfizer.
Si cred ca asta-l tine în viata (cu toate ca e paradit - mai are si alte afectiuni), în jurul lui au disparut - mai întâi la ATI si dupa aceea de tot, vreo 2 nevaccinati.

In calitate de antivaccinist (de exemplu nu mi se par strict necesare vaccinurile copilariei - unele le facem pentru boli deja eradicate, doar ca sa umflam conturile unor bigfarma) tind totusi sa cred ca molima asta e prea serioasa pentru a nu lua în considerare riscurile.
E ca si în viata, orice activitate presupune un anumit risc.
Ori în momentul de fata, cred ca riscul de a muri de covid e mult mai mare decât cel dat de efectele adverse ale vaccinului.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1732 : 24.Sep.2021, 02:51:51 p.m. »
Sanatate socrului si sper ca vaccinarea sa-l ajute sa lupte cu virusul!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ntire2000

Online ntire2000

« Răspuns #1733 : 24.Sep.2021, 02:57:18 p.m. »
Multumesc.
La pachet cu el este si soacra, care neavând si alte afectiuni sta binemersi acasa cu simptome ca de raceala mai serioasa.
S-au vaccinat prin iunie, au prins curaj dupa ce au vazut ca m-am vaccinat chiar si eu, ala îndaratnic.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1734 : 24.Sep.2021, 03:10:39 p.m. »
Ei , cum v-am spus, niciunul nu scapă de întâlnirea cu virusul. Totul este cum ești pregătit pentru asta.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: saureign, gabi males

Offline VictorN

« Răspuns #1735 : 24.Sep.2021, 03:25:57 p.m. »
După cum arată dinamica numărului de cazuri, valul 4 va fi cel mai rău. Nu ne ajung nici 5000 de locuri in ATI pe vârful valului.
Singura soluție e reprezentanta de ajutorul altor țări, altfel nu se mai trece prin ATI și o sa crească numărul deceselor.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: shpeedy, saureign

Offline toma

« Răspuns #1736 : 24.Sep.2021, 06:15:18 p.m. »
Asta ar fi o situatie extrem de complicata pentru personalul medical... poate nu ajungem totusi acolo.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline VictorN

« Răspuns #1737 : 24.Sep.2021, 06:34:13 p.m. »
Nu uitați că aceste 1000 de cazuri în ATI corespund numărului de cazuri de acum 7-14 zile, când media de sub 3000 cazuri/zi.

Acum suntem la 7000 si restricții serioase nu avem încă, așa ca numarul va mai crește.

Pragurile astea de incidenta au fost stabilite pentru o dinamică mai lentă a pandemiei, o dinamică previzibila. Dar dinamica valului 4 e mult, mult mai brutală și mă tem că restricțiile vor avea ecou prea târziu.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #1738 : 24.Sep.2021, 07:53:41 p.m. »
Eu si nevasta suntem pozitivi oficial si izolati de-o saptamana la domiciliu, cu tratament specific de la medicul de familie.
   Multa sanatate va doresc !
Multa sanatate socrilor @ntire2000 !

Apropo de teste, in ultima parte a concediului am cunoscut o familie care lucrau el la SAJ(ambulanta) si sotia la upu.
Pe ambulanta au teste (n-am retinut de care)covid si omului i se parea ciudat faptul ca de cate ori scoteau de la magazie cate un lot, unul era aproape tot pozitiv, altul invers. I se pareau tare ciudate, mai ales ca pacientii pozitivi nu (prea) prezentau simptome. Nici el nu mai avea incredere in ele...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000, gabineg

Online ntire2000

« Răspuns #1739 : 24.Sep.2021, 08:10:05 p.m. »
Asta ar fi o situatie extrem de complicata pentru personalul medical... poate nu ajungem totusi acolo.

Din pacate deja s-a ajuns punctual în situatia asta.
In maxim o saptamâna o sa tinem paginile publicatiilor occidentale.

Si nu numai din motivul asta, o sa mai fie unul - o explozie a vaccinarilor.

@enicky, testele rapide sunt o mare înselatorie.
Cel mai probabil s-au cumparat loturi imense care acum nu se mai "potrivesc" cu noua tulpina, dar nimeni nu vrea sa ramâna în pierdere, nu-i asa?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού