Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 163978 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1670 : 08.Apr.2021, 10:58:53 a.m. »
Mi-a dat fiori articolul...!

Sunt deja de 1 ani si doua luni acasă, am fost de 3 ori la birou in acest timp. Si sechele sigur am, îmi vine din ce in ce mai greu sa ies din casa si sa ma gândesc sa merg la birou din nou...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline shpeedy

« Răspuns #1671 : 13.Apr.2021, 04:29:02 p.m. »
Un reportaj Recorder:

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1672 : 13.Apr.2021, 07:58:28 p.m. »
Apropo de furtuna in paharul cu apa (cine știe, cunoaște), vedeți ca bolnavii de la ATI sunt complet dezbrăcați in pat?

Online ntire2000

« Răspuns #1673 : 13.Apr.2021, 08:03:14 p.m. »
Este si normal, pentru a minimiza cât mai mult timpul petrecut de personalul medical la expunerea virala din acel mediu.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online ntire2000

« Răspuns #1674 : 14.Apr.2021, 12:10:38 a.m. »
Misterul italienilor „superimuni” la virus

Frapanta e urmatoarea concluzie

Citat
Echipa a concluzionat, printre altele, că foștii bolnavi care au avut COVID simptomatic mențineau un nivel mai ridicat de anticorpi dacă aveau un indice de masă corporală mai mare. Iar unele teste au sugerat că cu cât mai în vârstă sunt subiecții, cu atât mai mult păstrează anticorpii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Acidutzu2000

« Răspuns #1675 : 15.Apr.2021, 02:28:09 p.m. »
Despre vaccinarea anti Coronavirus ... in Iasi
Sunt prea nervos / suparat ca sa fac "o poveste", asa ca am sa scriu mai sintetic faptele, concluziile le trageti voi.
In data de 25 Martie 2021 eu si sotia (amandoi grupa III la vaccinare) ne-am inscris fiecare la cate un centru de vaccinare, in Iasi listele de asteptare la acea data aveau intre 1.100 si 2.600 persoane. Eu ma inscrou la centrul X unde erau 1.100 oameni pe lista de asteptare (ca doream sa il fac mai repede), iar sotia la centrul Y unde erau 2.300 oameni pe lista de asteptare (centrul Y e mai aproape de serviciul ei).
Astazi 15.04.2021 sotia primeste mesaj ca are 24 de ore sa se programeze la vaccin (cu alte cuvinte i-a ajuns randul), eu NIMIC.
Sun la Centrul National de Vaccinare si imi spun ca habar nu au de ce s-a intamplat asta si sa sun la DSP Iasi.
Sun la DSP Iasi si imi spun ca habar nu au de ce s-a intamplat asta si sa sun la Centrul de vaccinare la care sunt inscris. OK, zic, dar vreau un numar de telefon. .... Pai sa vedeti ca nu am un numar de telefon, dar va sun eu si vi-l dau dupa ce il aflu.  :dknw:
Dupa 45 minute sunt sunat si primesc un nr de telefon (mobil) la care sun si binenteles nu imi raspunde nimeni. Cu chiu cu vai fac rost de alt numar de telefon (tot mobil) la care mi se explica foarte frumos ca centrul la care sunt inscris eu (X) are doar un scaun pt vaccinare iar centrul Y are patru scaune de vaccinare, centrul X au vaccinat pana acum 20 persoane pe zi, iar centrul Y (probabil) 240 de persoane pe zi (cica ar fi norma de 60 persoane /zi per fiecare scaun de vaccinare).

Stau si ma intreb .... de ce oare pe platforma aia de vaccinare nu au trecut astia si capacitatea de vaccinare a fiecarui centru de vaccinare ???  Chiar toate lucrurile din tara asta sunt facute cu fundul si doar de dragul de a fi facute ??
Daca as fi stiut si capacitatea zilnica de vaccinare a fiecarui centru, as fi putut estima (aproximativ) data la care voi fi vaccinat si POATE as fi ales un alt centru.
Sincer ma simt pur si simplu dezgustat de campania de vaccinare.     
  • Suzuki Vitara Passion 2WD - Albastru Turquoise

Offline ...

« Răspuns #1676 : 15.Apr.2021, 02:35:28 p.m. »
Daca vrei cu Zeneca, acum sunt 375 de locuri libere in Iasi, la Universitatea de Stiinte agricole si Medicina veterinara "Ion Ionescu de la Brad"... Au perfectionat platforma progresiv, acum afiseaza si capacitatea. Dar la fel de bine puteai sa fii pe locul 2 la asteptare si sa intre alte 2000 de persoane in fata ta, prioritari.

Offline shpeedy

« Răspuns #1677 : 15.Apr.2021, 02:36:14 p.m. »
@Acidutzu2000 : ce ai tu nevoie ar fi asta:

Un tool BI (Business Intelligence) in care se vede evolutia in timp a vaccinarilor la nivel de locatie/centru de vaccinare.

Ajuta pentru a vedea daca centrul ales (sau care centru) se "misca" mai cu talent sau nu...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Iar mai nou se gaseste si printre datele de pe vaccin.live .

Multumita acestor tool-uri, am schimbat deja o data programarea facuta la un centru de vaccinare cu viteza redusa de vaccinare pentru unul dintre centrele de la Romexpo care se misca mult mai bine.

Nu o sa mai intru in detalii de ce nu s-au gandit si cei care se ocupa de aplicatia oficiala, ca nu are rost...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Online ntire2000

« Răspuns #1678 : 15.Apr.2021, 08:16:16 p.m. »
Stau si ma intreb .... de ce oare pe platforma aia de vaccinare nu au trecut astia si capacitatea de vaccinare a fiecarui centru de vaccinare ???  Chiar toate lucrurile din tara asta sunt facute cu fundul si doar de dragul de a fi facute ??

Daca era facuta cum trebuie apareau de la început si centrele alea "fantoma", nu?!?
Si eu am fost programat si cu fiecare zi care trecea erau tot mai multi înaintea mea.
Daca la momentul înscrierii mele la centrul de vaccinare erau 169 de persoane în asteptare, dupa doua zile erau deja 400.
Dupa o saptamâna renuntasem sa mai urmaresc câti mai sunt în asteptare.
E România, avem tot timpul din lume ca sa stam la coada....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #1679 : 16.Apr.2021, 08:01:21 a.m. »
"Unde e multa știință, e si multa durere"...
Nu v-am spus ca orice se face, nu e bine?
Veniți in Suedia, unde se știe doar ca vom fi vaccinați, când vom fi anunțați sa ne prezentăm la locul indicat in scrisoare. Nu controlezi ce vaccin primești si nici nu poți schimba...Când ne vaccinam? Pai poate începem prin iunie, acum sunt încă la bătrâni si personal la ordin...