Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164022 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1560 : 26.Ian.2021, 06:23:12 p.m. »
Nu generaliza, a mai fost unul (de fapt multi), Bogdan Stanoevici pre numele sau care vorbea exact ca tine. Acu'...a si murit.
Mecanicul nostru a făcut Covid. Cu toată familia. Fiica-sa a avut 2 zile simptome de răceală. El a dus-o rău 2 săptămâni in care durerea de cap a fost cel mai crunt simptom pentru el. 1 din 2000 la grupa mea de vârstă moare. Sa ma risc? Eu zic ca nu...deși tu zici ca se merita...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: toma

Offline ntire2000

« Răspuns #1561 : 26.Ian.2021, 06:41:27 p.m. »
offtopic.

Nu am zis ca nu merita sa fim precauti.
Dar totul este supraestimat - în mare parte si din cauza massmediei - toate trebuiesc dramatizate la maxim pentru a câstiga audienta.

Problema e ca unii se duc cu capul, copiii stau în case de un an needucati, economia aluneca în sant, etc.
Când se termina distractia, o sa fie nevoie de spitale de nebuni mai multe, da' nu-i bai ca "reciclam" sectiile de ATI care vor fi disponibile.

ontopic, scandalul ia amploare.

Italia anunţă că va da în judecată Pfizer şi AstraZeneca
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #1562 : 26.Ian.2021, 07:01:28 p.m. »
Mie mi-a murit o cunostinta, medic, fara comorbiditati,  asa ca opinia ta mi se pare cel putin naiva
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #1563 : 26.Ian.2021, 08:26:51 p.m. »
Daca creierul ar fi privat de oxigen așa cum susții chirurgii ar trebui sa iasă la pensie la 40 de ani pe caz de boala... Cum masca nu schimba raportul gazelor din atmosfera singurul lucru care se întâmplă este ca diafragma va depune un efort un pic mai mare ca sa învingă rezistenta mecanica a măștii. Dar nu te îngrijora, daca ai fost la munte (la peste 1000 m, unde presiunea atmosferica scade cu 10%) si n-ai avut probleme, n-o sa ai nici purtând masca. Încă parca umbla vorba ca aia de la munte sunt mai sănătoși, o fi numai poluarea?e undeva.
  Nu-i chiar chiar asa simplu si cu masca : medicii o foloseau in timpul anumitor interventii la pacient, maxim cateva ore/zi, aveau o obisnuinta, dar acum eu stau 8ore cu masca la job + pe strada+in magazine, tot aerul care il expiram in atmosfera acum se opreste in masca si la inspirat avem o combinatie tare interesanta ! Avantajul e ca nu mai stim cand unui interlocutor ii miroase gura, dar nu vreau sa stiu ce aer inspira acesta! :)

Sau mai mancam ceva condimentat sau bem acidulat, iarasi o problema...

Alta problema generata de masti este faptul ca in funcție de activitatea noastră, zilnic, între 10.000 și 170.000 de litri de aer trec prin căile noastre respiratorii , iar anatomia nasului pregătește aerul astfel încât sa fie optim pentru organism. Pentru a ne asigura plămânii cu aer complet umidificat și la temperatura corpului, mucoasa nazală umidifică aerul prin umiditatea membranei mucoasei nazale și încălzește aerul prin căldura sângelui care circulă sub suprafața mucoasei nazale. Probabil ca acest complex de organe va fi afectat intr-o anumita masura la un moment dat si nu ne va mai asigura aceeasi protectie pentru care este destinat !

Cat despre cei care traiesc la munte, ce sa spunem, au un complex de factori care le protejeaza sanatatea !

Ca o parere personala, masca iti asigura protectie in primul rand prin faptul ca nu-ti mai permite sa duci mana la gura si nas(asa am facut eu hepatita A), pe planul doi pun aerul infectat expirat/inspirat. Imaginea prezenta pe toti peretii cu 2 tipi fata-n-fata vorbind si improscandu-se reciproc cu stropi/microbi, valabila doar daca ar fi 30cm intre ei d.p.m.d.v., mi se pare cel putin ridicola !
  Spalatul des al mainilor, dezinfectarea lor dupa contact cu zone publice, chiar si a diferitelor ambalaje alimentare, mi se pare f.importanta !

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #1564 : 26.Ian.2021, 11:53:11 p.m. »

Si s-a trecut de 2 mil de morti.
Iar numarul de infectari a crescut cu 1 milion în plus la zece zile, acum avem 7.5 milioane de cazuri noi.

Am uitat sa actualizez statistica la zece zile....cu toate tulpinile astea noi se pare ca totusi e în scadere....

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline hugbear

« Răspuns #1565 : 27.Ian.2021, 02:08:10 a.m. »
Poate învățăm ceva. Deși sunt mult prea bătrân să mai cred în Moș Crăciun...

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: shpeedy, toma, Costique

Offline toma

« Răspuns #1566 : 27.Ian.2021, 11:55:06 a.m. »
Becali are blocate în vama niste sute de mii de tablete de Arbidol pe care medici cu reputatie le-au prescris pacientilor, iar românii deja s-au prins ca Ivermectina (un medicament cu uz veterinar extrem de ieftin) ar fi un antidot al covid.

Cei care sunt dispusi sa ia un medicament pentru uz veterinar or fi aceiasi care nu s-ar vaccina?   :-?

Ati uitat tare repede de hidroxiclorochină, alta minune care stopa covid-ul... si care s-a dovedit a fi mai degraba periculoasa.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/experti-ivermectina-este-autorizata-in-romania-pentru-uz-uman-doar-ca-unguent-studiile-din-sua-nu-au-date-suficiente-1441091

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #1568 : 28.Ian.2021, 03:08:21 p.m. »
Slovacia este prima țară care autorizează Ivermectina pentru tratamentul SARS-CoV-2

Si ca nu fim noi mai prejos decât altii, asta dupa ce au urlat împotriva diversi "formatori de opinie" pe la tv, o sa-l autorizam si noi.

Medicul Adrian Marinescu, după ce Slovacia a aprobat Ivermectina ca tratament pentru COVID: „Sunt șanse mari ca acest medicament să fie folosit și la noi”

Problema pe care o vad eu nu e medicamentul în sine ci dozajul de care fac exces de zel analfabetii de la noi.
Ca una e sa iei o pastila la trei zile (tratament preventiv de maxim 2 sau 3 pastile în total) si alta e sa-l iei dupa fiecare masa.
Ori educatia asta sanitara ne lipseste noua - printre multe altele....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Costique

Offline toma

« Răspuns #1569 : 28.Ian.2021, 03:34:44 p.m. »
Ar mai fi de facut distinctia intre cea produsa pentru uz uman si cealalta produsa pentru uz animal.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain