Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164049 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1440 : 21.Nov.2020, 06:58:03 p.m. »
De prin Grecia
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/11/20/greece-requisition-private-clinics-thessaloniki/
La ei se poate dar la noi privații sunt respectați și alimentati de la bugetul de stat

Citat
Worth noting that the “requisition” is not without financial compensation on the part of the Greek state.
Adica primesc compensatie financiara de la stat. Cat timp nu scrie cat este aceasta compensatie nu ai de unde sti daca este o afacere profitabila pentru cele doua clinici sau nu.

Tare pripiti sunteti la tras concluzii fara sa aveti toate informatiile.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: remarque

Offline ntire2000

« Răspuns #1441 : 21.Nov.2020, 09:39:00 p.m. »
Jurnal de bord, data stelara 21-11-2020, Bistrita - oras carantinat.
Am fost plecat la tara la parinti (cu una alta -necesare, ca batrânii nu ies din curte de frica, i-au speriat astia cu televizorul), cu declaratie în dinti atât eu cât si fiica-mea.
La iesire din oras (printr-o scurtatura) am trecut aproape neobservat, cei doi responsabili - agent de politie si jandarm erau prea ocupati cu cele doua masini care intrau în localitatate.
Am încetinit, sa nu ma trezesc ca ma alearga aia cu girofarul, nu m-au bagat în seama si asta a fost.
La urmatoarea intersectie idem, erau ocupati sa-i verifice pe altii, trecut neobservat.
Deci problema nu era ca fuge în afara orasului unul carantinat, ci aia care vor sa intre.
Scump tare covid-ul asta, sa nu ni-l ia gratis astia din afara.

La întoarcere, un jandarm de care mi s-a facut efectiv mila - cred ca era înghetat - afara sunt -3 grade, nu mi-a facut semn sa opresc, dar totusi am oprit - de rusine si ceva urma de simt civic.
A venit cumva din obligatie sa ma întrebe unde ma duc si i-am spus ca ma întorc acasa si daca doreste documente sau declaratie i le pot arata.
A zis ca e ok si pot pleca mai departe.

Am ramas cu un sentiment greu de descris, de inutilitate a unor masuri luate de niste imbecili care stau la caldura si-si calculeaza procentele pe care le vor obtine peste 2 saptamâni.
A unor masuri total inutile de stopare a pandemiei, când toata logistica si fondurile alocate bairamului asta creat cu carantinarea se puteau orienta spre o testare în masa a zonelor cu focare.

PS: la întoarcere am constatat ca n-am declaratie listata pentru drumul retur, asa ca am scris cu pixul pe cea de la plecare (completata pe calculator) destinatia retur.
« Ultima Modificare: 21.Nov.2020, 09:53:27 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: remarque

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1442 : 21.Nov.2020, 09:42:36 p.m. »
Din punctul meu de vedere greșiți mult dar nu contează. Totul se plătește si nici o fapta buna nu rămâne nepedepsita. Doar asa , ca chestie, una din masurile din China a fost sa sudeze ușile la blocuri...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ntire2000

« Răspuns #1443 : 21.Nov.2020, 09:45:17 p.m. »
Nu cred ca gresesc deloc.
Aveam chiar si o poezie pentru aia care vroiau sa ma controleze, eu ca fire colerica si fara abilitati didactice eram dispus sa le explic frumos sa nu ia în brate sute de documente de identitate ca nu se stie care a stranutat/tusit pe ele.
E suficient sa le lipesti de geam ca sa le verifice, sunt în siguranta si ei (pe lânga care trec sute sau mii) si sunt si eu.
Da' n-a fost cazul.

De fapt la pandemia asta problema cea mai mare e gradul de civilizatie si de cultura (si educatie sanitara de care nu se face aproape deloc în scoala).
Ca exemplu, am vazut o tanti la care am vrut sa-i dau efectiv în cap în Selgros.
Dobitoaca aia lua pe rând de la raionul de cafea toate pungile în mâna si le pipaia sa vada ce e în ele.
La a sasea punga deja nu m-am mai putut abtine si i-am zis ca daca vrea cafea macinata, o gaseste pe raftul alaturat.
A fost o revelatie de moment, mi-am dat seama ca proasta aia cauta de fapt cafea macinata si probabil fiind chioara sau analfabeta nu vede sau nu stie ce anume framânta în mâna.
Mâna cu care în prelabil se scobise/scarpinase ........ completati voi cu ce va vine în minte.

PS: de câtiva ani tot aud de chestia aia "o tara ca afara"
Am crescut în comunism, practic sunt comunist ca educatie si crestere. Cu toate astea încerc sa ma corectez si sa aplic un set de reguli de bun simt si o conduita pe care democratia asta în care traim de 30 de ani n-a reusit sa-i învete pe astia care se considera "mileniali".
Si atunci ce pretentii sa mai am de la aia care oricum nu se mai schimba pe ultima suta de metri?
« Ultima Modificare: 21.Nov.2020, 10:05:40 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

« Răspuns #1444 : 22.Nov.2020, 08:55:18 a.m. »
... Am ramas cu un sentiment greu de descris, de inutilitate a unor masuri luate de niste imbecili care stau la caldura si-si calculeaza procentele pe care le vor obtine peste 2 saptamâni.
A unor masuri total inutile de stopare a pandemiei ...

Te înțeleg ...
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Calin sb

« Răspuns #1445 : 22.Nov.2020, 09:33:20 a.m. »
De prin Grecia
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/11/20/greece-requisition-private-clinics-thessaloniki/
La ei se poate dar la noi privații sunt respectați și alimentati de la bugetul de stat
De pe același site de știri !
Isus era grec.
https://www.keeptalkinggreece.com/2019/02/10/jesus-greek-apollonius/
PS si la ei sunt alimentați de stat din greu
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

The following users thanked this post: toma

Offline ntire2000

« Răspuns #1446 : 22.Nov.2020, 03:52:55 p.m. »
Vânzarea testelor rapide pentru COVID-19 în farmaciile din România, interzisă de Agenția Medicamentului deoarece testele sunt de uz profesional

WTF?!? Testele de sarcina se mai pot comercializa?!?
Sau o sa aflam ca si alea sunt "profesionale"?

Ne apropiem de alegeri si trebuie sa dam senzatia de "plafonare"?
Cel putin a pandemiei?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1447 : 22.Nov.2020, 04:03:52 p.m. »
Testele de sarcina sau covid se vor comercializa doar dacă una din părți este din partidul meu 🤮🤮🤮🤮
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #1448 : 22.Nov.2020, 04:48:56 p.m. »
Alta e smecheria....
Eu am vazut teste de alea in farmacie, la 5 lei bucata ( si inca sunt....azi erau inca la vanzare)
Va dati seama cat pierd spitalele. private sau nu, cu testul Covid, care costa 350 lei aprox....
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ntire2000

« Răspuns #1449 : 22.Nov.2020, 05:07:36 p.m. »
Pai ori luptam cu pandemia  ... ori nu mai luptam.
Adica ori suntem golani, ori nu mai suntem, nu?!?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού