Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164080 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Christian 1

• Vizitator
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1290 : 29.Oct.2020, 09:26:37 a.m. »
Parerea mea e ca pandemia asta a fost "motivul" declansarii crizei economice actuale. Crizele astea "cam" au o ciclicitate. daca ne uitam inapoi. Ceva de genul 13-14 ani. E statistica, nu teoria conspiratiei. :)

Offline toma

« Răspuns #1291 : 29.Oct.2020, 10:43:41 a.m. »
Dati-i inainte tovarasi! (cum ar spune @Leutz:D

@Christian 1 , crizele economice ciclice are economiei capitaliste sunt un fapt de necontestat. Faptul ca avem o pandemie cu o gripa noua (ale carei efecte par totusi sa fie asupra unora mult mai complicate decat in cazul gripei "clasice") este iar de necontestat. Masurile luate de guvernele lumii pentru combaterea pandemiei ne arata cat de putin pregatiti am fost pentru asa ceva la nivel mondial, si deasemeni ne arata cat de multi prosti conduc lumea asta. Efectele acestor masuri asupra economiilor sunt iar un fapt de necontestat.

Teoria conspiratiei incepe abia atunci cand incepem sa tesem explicatii complicate intre toate aceste lucruri.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline hugbear

« Răspuns #1292 : 29.Oct.2020, 10:52:43 a.m. »
Parerea mea e ca pandemia asta a fost "motivul" declansarii crizei economice actuale. Crizele astea "cam" au o ciclicitate. daca ne uitam inapoi. Ceva de genul 13-14 ani. E statistica, nu teoria conspiratiei. :)
Și statistica are capcane, correlation is not causation!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: costin_bad, shpeedy, toma

Offline toma

« Răspuns #1293 : 29.Oct.2020, 10:53:40 a.m. »
Perfect subliniat @hugbear>:D<
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear

Offline hugbear

« Răspuns #1294 : 29.Oct.2020, 11:03:20 a.m. »
Exprimarea respectivă mai conține și o problemă de logică:
Presupunând că propoziția „crizele apar cu o ciclicitate de 13-14 ani” este adevărată, înseamnă că motivul actualei crize este... pur și simplu că „i-a venit sorocul”, fiind în firea lucrurilor să apară la 13-14 ani de la o eventuală criză anterioară. Pe cale de consecință, dacă există un motiv diferit de SARS-CoV-2, rezultă că motivul NU este SARS-CoV-2.

QED!  :D
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #1295 : 29.Oct.2020, 11:06:17 a.m. »
Fiecare are parerea lui conforma cunostintelor personale. Toti putem demonstra spusele/scrisele pana la urma.
Dar, ca sa fie ok, aveti dreptate, nu e nicio legatura intre guvid si criza economica. :)

Offline toma

« Răspuns #1296 : 29.Oct.2020, 11:14:19 a.m. »
Poate am inteles gresit mesajul tau, o fi din cauza ghilimelelor. Si nici tu nu cred ca ai citit atent ce am scris noi...

E clar ca avem si vom avea o criza economica generata de covid.

Nu inteleg insa daca ce ai vrut sa spui este ca a fost inventat covid ca sa se genereze artificial, fix acum, o criza care altfel s-ar mai fi lasat asteptata niste ani pana sa apara "natural".

The following users thanked this post: hugbear

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #1297 : 29.Oct.2020, 11:50:47 a.m. »
...

Nu inteleg insa daca ce ai vrut sa spui este ca a fost inventat covid ca sa se genereze artificial, fix acum, o criza care altfel s-ar mai fi lasat asteptata niste ani pana sa apara "natural".
Exact asta am vrut sa spun, guvid a fost fabricat. Ba chiar faptul ca exista si vaccinul anti guvid. Mai exista si eugenia globala functionala.
Dar ma opresc aici, caci vad ca cei ce fac afirmatii de genul, sunt etichetati ca adeptii teoriei conspiratiei. Nu ca mi-ar pasa de felul cum voi fi etichetat.
A, sa nu uit, sper sa discutam pe-aici in 2033-2034 la urmatoarea criza economica, despre mecanismul declansarii ei. Mai prevad ca in cateva zeci de ani, revine comunismul la putere, dar asta e alt capitol... :)

Offline toma

« Răspuns #1298 : 29.Oct.2020, 11:57:21 a.m. »
Dar ma opresc aici, caci vad ca cei ce fac afirmatii de genul, sunt etichetati ca adeptii teoriei conspiratiei.

Doar daca afirmatiile nu sunt insotite si de o demonstratie  ;)

Si prin demonstarie inteleg o argumentatie logica, o insiruire de fapte verificabile care sa conduca la o concluzie...

Offline Vecchio

« Răspuns #1299 : 29.Oct.2020, 12:02:26 p.m. »
Ce zic alții (nu SPUTNIK sau rt.com) :fluier:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!