Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164098 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1260 : 23.Oct.2020, 08:11:10 a.m. »
Germania, Olanda, Danemarca - la prima vedere, tari similare din prisma românilor, asigura un nivel de calitate a vietii similara, bariera alegerii uneia sau alteia in cazul deciziei de emigrare fiind de obicei limba, vremea, varietatea formelor de relief...

Cu toate astea, in vremuri de criza se disting diferentele - https://m.hotnews.ro/stire/24362702

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ntire2000

« Răspuns #1261 : 25.Oct.2020, 06:29:04 p.m. »
62 de noi cazuri de Covid-19, s-au efectuat 136 de teste.

La Bistrita, aproape am ajuns la rata de 50% de pozitivare.   :-O
Asta la un judet cu populatie aproape egala cu a municipiului Cluj-Napoca.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #1262 : 25.Oct.2020, 07:23:11 p.m. »
Eu sunt socat de numarul infim de teste. Cum naiba 136 la un judet intreg? Pai la numarul asta poate sa fie rata si de 90%, ca oricum e clar ca se testeaza doar cei cu simptome (avansate as crede) si se retesteaza cei deja confirmati.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

« Răspuns #1263 : 25.Oct.2020, 07:25:30 p.m. »
Pai si eu sunt socat (mai ales ca ma aflu în epicentru), în timp ce altora le arde de suflat în etilotest.  :-))

Iar autoritatilor le arde de alegeri si pelerinaje la moaste.
Frumos spunea unul, "noi nu ne mai facem bine".
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #1264 : 25.Oct.2020, 07:27:37 p.m. »
Hai sa nu amestecam discutiile  ;)
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

« Răspuns #1265 : 25.Oct.2020, 07:31:02 p.m. »
Ce e si mai socant la articolul pus de mine e ca la amiaza nu exista nici un deces (probabil n-aveau toate datele ca la noi niciodata nu stiu exact ce sa declare unii si altii).
Acum sunt doua - e adevarat ca ambii aveau boli grele, dar si o vârsta la care le mai puteau duce câtiva ani.
Si înca nu s-a terminat ziua....

Apropo, se discuta tot mai intens despre restrictionarea circulatiei pe timp de noapte ca masura de protectie covid.
N-am înteles, covid se raspândeste mai usor noaptea decât ziua când e aglomeratie?

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ElPolloLoco

« Răspuns #1266 : 26.Oct.2020, 10:56:18 a.m. »
Asta cu restrictii noaptea mi se pare acceptabila.
Nu se raspandeste mai repede noaptea, dar se mai duc oamenii la cate o "paranghelie clandestina" (nunta, botez, taiere de mot, aniversare, etc).
Masura e tipic romaneasca, desi e aplicata si pe alte meleaguri.
Nu sunt in stare sa verifice si sa amendeze localurile care gazduiesc astfel de "activitati extracuriculare" si opresc circulatia noaptea.
E mult mai usor sa te vada tovarasul politist  :baston: in trafic cand e strada goala, decat sa ia la rand toate localurile, locuintele private, etc.
  • New Vitara

Offline FritzVonSpritz

• Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

The following users thanked this post: enicky

Offline toma

« Răspuns #1268 : 26.Oct.2020, 03:15:19 p.m. »
Deci cam ce spuneam eu aici:

Cat rezista depinde de multi factori: material, temperatura etc. Intrebarea corecta este daca dupa un anumit timp mai este suficient "material" ca se te infectezi. Si asta depinde si de ce faci tu: iti bagi imediat degetele in gura, nas sau ochi.
Infectarea prin atingerea unor ambalaje este mai mult o posibilitate teoretica. Nu ma refer aici la obiecte care sunt atinse in permanenta: clante, robinete, bare de sustinere din transportul in comun.

Offline NicNic

« Răspuns #1269 : 26.Oct.2020, 04:58:46 p.m. »
Deci cam ce spuneam eu aici:

Cat rezista depinde de multi factori: material, temperatura etc. Intrebarea corecta este daca dupa un anumit timp mai este suficient "material" ca se te infectezi. Si asta depinde si de ce faci tu: iti bagi imediat degetele in gura, nas sau ochi.
Infectarea prin atingerea unor ambalaje este mai mult o posibilitate teoretica. Nu ma refer aici la obiecte care sunt atinse in permanenta: clante, robinete, bare de sustinere din transportul in comun.

Oi fi si tu o vreo (citez din articol) "virusoloagă" ...  :-))
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!