Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164096 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1240 : 11.Oct.2020, 03:48:07 p.m. »
De ce să producem la noi, când cumpărăm din EU un produs american? :dknw:
Victor Orban nu-i preș și nici Ungaria nu-i colonie! :fluier:

Provenind dintr-un popor migrator, atunci când si-au gasit un loc al lor au devenit posesivi, îsi apara cu orice pret ceea ce e al lor. Inclusiv demnitatea si dreptul de a refuza sa fie slugile cuiva.
Revenind la oile noastre mioritice, ca toata lumea vorbeste de minunea de Remdesivir, poate ca ar fi interesant de citi prospectul acestuia.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/veklury-epar-product-information_ro.pdf

Iar disperarea cu care e administrat se pare ca e mai mare decât atentionarile

Citat
Reacții de hipersensibilitate, inclusiv reacții asociate perfuziei și reacții anafilactice
Au fost observate reacții de hipersensibilitate, inclusiv reacții asociate perfuziei și reacții anafilactice,
în timpul și după administrarea remdesivirului
. Semnele și simptomele pot include hipotensiune
arterială, hipertensiune arterială, tahicardie, bradicardie, hipoxie, febră, dispnee, wheezing, angioedem,
erupție cutanată tranzitorie, greață, vărsături, diaforeză și frisoane. Pot fi avute în vedere viteze scăzute
ale perfuziei, cu un timp maxim al perfuziei de până la 120 minute, pentru a preveni aceste semne și
simptome. Dacă apar semne și simptome ale unei reacții de hipersensibilitate semnificative clinic, se
oprește imediat administrarea remdesivirului și se inițiază tratamentul corespunzător.

Citat
Insuficiență renală
În studiile la animale, efectuate la șobolan și maimuță, s-a observat toxicitate renală severă (vezi
pct. 5.3). Mecanismul acestei toxicități renale nu este înțeles pe deplin. Nu se poate exclude o
relevanță pentru oameni.

Valoarea RFGe trebuie determinată pentru toți pacienții înainte de inițierea tratamentului cu
remdesivir și în timpul tratamentului, după cum este adecvat din punct de vedere clinic. Remdesivirul
nu trebuie utilizat la pacienți cu RFGe < 30 ml/minut.

Citat
Fertilitatea
Nu sunt disponibile date referitoare la efectul remdesivirului asupra fertilității. La masculii de șobolan,
nu a existat niciun efect asupra împerecherii sau fertilității în timpul tratamentului cu remdesivir. La
femelele de șobolani, în schimb, a fost observată afectarea fertilității
(vezi pct. 5.3). Relevanța pentru
om nu este cunoscută.

PS: Pe 23 martie 2020, Gilead a suspendat accesul la remdesivir pentru uz compasional (cu excepția cazurilor de copii grav bolnavi și femei gravide) din motive legate de aprovizionare, invocând necesitatea de a continua furnizarea substanței pentru testare in studiile clinice[29]. In aplicarea brevetului Veklury, langa 100 mg Remdesivir (ca ingredient activ) este utilizat sulfobutileter-beta-ciclodextrina ca solubilizator in cantitate de 3 sau 6 g, produs de Ligand Pharmaceuticals (San Diego, USA) Captisol si Cyclolab, Ciclodextrin Cercetare si dezvoltare Srl. (Budapest, Ungaria ) Dexolve.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Remdesivir
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #1241 : 11.Oct.2020, 05:43:49 p.m. »
@enicky  Remdesivir este un medicament nu este vreun vaccin. Ce treaba are Cantacuzino??? El este pe vaccinuri(vezi polidin).
Asimtomatic ,
  N-o mai lua mot a mot, ideea era ca pe langa fabrici de medicamente existente, avem chiar un loc unde putem produce chiar si vaccin !
   Cat despre asimptomatic, stiu ce inseamna, insa am rezerve in legatura cu aceasta manifestare, atat timp cat nu stim/nu avem nicio informatie clara despre aceste teste, despre acuitatea lor, mai ales ca tocmai ministrul sanatatii declara ca pot fi teste fals-pozitive si fals-negative!!!
   Probabil ca Romania nu va mai produce niciun fel de vaccin, pentru ca ar incurca rau afacerile multor cetateni si ca evident, ca adevarati patrioti ce suntem, dorim sa achizitionam vaccin prin  CE de la renumita companie americana, ca doar n-o face unul mai bun Terapia sau Biofarm... :-?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1242 : 11.Oct.2020, 07:01:14 p.m. »
In Suedia au anunțat numai vreo 3900 de  oameni ca au avut rezultate fals pozitive, din cauza testelor...uneori la 3 săptămâni după.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

« Răspuns #1243 : 13.Oct.2020, 06:31:56 p.m. »
Nu facem Remdesivir dar aducem Favipiravir si poate chiar vom si fabrica.

Terapia Cluj anunţă că va aduce în România peste 700.000 de tablete de Favipiravir, medicament folosit pentru pacienții cu forme uşoare şi moderate de COVID-19

In alta ordine de idei:

Unguri au cumparat licenta de fabricatie a medicamentului dar noi am cumparat rachete si blindate Pirania

@BrSx4 imi poti spune unde gasesc informatia asta? Eu nu gasesc nicaieri ca ungurii au cumparat licenta. Am gasit asta la Reuters:

Citat
Beke said the Hungarian government, which owns a 5.25% stake in Richter, approached the company during the first wave of the pandemic to explore whether Remdesivir could be manufactured locally.

We have managed to solve the synthesis of the active substance within five months,” Beke said. “The request came from the government and they have also financed the development.”

Richter has 260 doses ready to be used in hospitals pending the required clinical trial. Beke said once the medicine gets clearance, Richter would be gradually able to provide further doses of the stock it had already manufactured.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline toma

« Răspuns #1245 : 13.Oct.2020, 08:09:52 p.m. »
Nu scrie nicaieri ca au cumparat licenta de la americani.
Prin urmare afirmatia ca noi am cumparat arme in timp ce ei au cumparat licenta pentru medicament este falsa.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1246 : 13.Oct.2020, 08:59:10 p.m. »
Asa este în știre nu spune de licență dar spune ceva importat citez "Guvernul de la Budapesta, care are 5,25 la sută din acțiunile de la Gedeon Richter, a contribuit cu 400 de milioane de forinţi (1,1 milioane de euro)"
De ce nu am investit și noi 1 euro în asa ceva sau similar dar noi am plătit rachetele în avans și am luat Pirania
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline ntire2000

« Răspuns #1247 : 13.Oct.2020, 11:07:55 p.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1248 : 13.Oct.2020, 11:10:37 p.m. »
OK, deviem de la subiect. Investițiile in tehnica militara nu se fac peste noapte, alea sunt contracte de acum 5 ani discutate, Piranha parca a fost întârziat 2 ani. Haideți sa nu amestecam lucrurile, mai ales ca militarii merita o tehnică mai buna, daca tot se duc cu NATO peste tot prin lume unde atâția ne vor "binele"...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline ntire2000

« Răspuns #1249 : 15.Oct.2020, 10:22:16 a.m. »
Franta a reintrat din nou în starea de urgenta.

Pe la 1 noiembrie cred ca avem sanse sa ajungem si noi.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού