Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164108 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1220 : 06.Oct.2020, 12:36:55 p.m. »
@Costique, corect ce spui dar cred ca merita niste completari:

- Romania nu are populatie la fel de batrana ca Suedia insa starea "medie" de sanatate la grupele de varste mai mici cred ca ne defavorizeaza
- Tipul de interactiune umana intr-o tara latina difera mult de tarile nordice.
- Componenta famiilor care locuiesc sub acelasi acoperis difera ca numar si varste.

Cum am spus si in postarea initiala pe tema abordarii Suediei, chiar daca am considera-o de succes, nu este aplicabila in Romania. Prin urmare cred ca trebuie sa ne uitam la tarile cu "profil" similar noua si sa vedem ce putem face mai bine.
De ce personal nu consider modelul Suediei un succes: datorita mortalitatii mult mai mari comparativ cu celelalte tari nordice.

Poate ca pe termen mediu si lung strategia lui Tegnell se va dovedi cea corecta in timp. Deocamdata cifrele in interpretarea mea vorbesc impotriva lui.
Mai vedem peste 6 luni si un an cum sta treaba.

PS: si stiri din presa locala din Suedia:

New restrictions in Sweden for households with coronavirus infections
Citat
People in Sweden who live in the same household as someone infected with Covid-19 now have to isolate at home, the Swedish Public Health Agency announced at a press conference on Thursday.
“We think it is reasonable that people who live with someone who has Covid-19 stay at home to reduce the risk of spreading it further”, says state epidemiologist Anders Tegnell.

“You should stay at home for seven days but be tested after five days,” Tegnell adds.

Anyone affected by the rules will be contacted by an infection tracker and get more information about what applies.  Decisions about rules of conduct are made by doctors, and the rules may mean that you are not allowed to go to work.

“This is not something you take the initiative for yourself. You will be contacted by the health service to get these rules of conduct formally. It is only then that they apply”, says Tegnell.

The Swedish Public Health Agency has recommended that certain members of the household are exempt from the new rules.

According to the Swedish Public Health Agency these include pupils in pre-school, elementary and upper secondary-level special schools, as well as people who have previously had a positive Covid-19 test or detected antibodies within the last six months.

Foarte interesanta abordarea despre copii (se mentine pe aceeasi directie):

Citat
We have always thought that it is very important for children to go to school”, Tegnell told news wire TT when asked why children and young people don’t have to stay at home in the event of a confirmed infection in the household.

“The second part is that we now have a pretty good basis for saying that children are not a driving force in this spread of infection. They sometimes become contagious but rarely become seriously ill and very rarely infect other people,” Tegnell added.

Si alt articol tot de acolo:  Covid-19 cases in intensive care are rising again in Sweden

Citat
The number of people in intensive care units for the virus reached a peak in Sweden during in April, with 558 patients on the 25th and 26th of the month.

Since then, the total has been steadily decreasing and fell to only 12 on September 11th.

But since, the number of people with the coronavirus in intensive care has slowly risen again, reaching 24 on October 1st according to the Swedish Intensive Care Register.

Deci la sfarsitul lui aprilie aveau 558 pacienti la terapie intensiva... cam cat avem noi acum dar la o populatie de 10 milioane.
« Ultima Modificare: 06.Oct.2020, 12:48:05 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1222 : 08.Oct.2020, 04:17:16 p.m. »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline jante.otel

« Răspuns #1223 : 08.Oct.2020, 08:43:41 p.m. »
Salutari,

Azi s-a confirmat ca directorul de fabrica, al doilea om in firma in care lucrez, are Covid. Am pus-o!!!
Problema e ca individul a cam facut abuz de functie si n-a prea fost el ala care sa poarte mereu masca propovaduita ca prima bariera la mizeria de virus.

Prin natura pozitiei ocupate, Icsulescu s-a-ntalnit cu toti; noroc ca nu e cu lipic ca sa stea lumea la pupat pe bot cu el...

Sunt curios, dar cu teama mare, pe cine-o trimite DSV-ul acasa acum in carantina. Ar fi culmea sa ne-nchida, ca s-ar inchide si Dacia, si Fiat, si Suzuki...
Ori s-ar produce doar masini cu un anume tip de jante in urmatoarele 2 luni - daca nu s-o-mbolnavi si la aia vreun manager de fabrica sa-i inchida si pe ei.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline acidutzu

« Răspuns #1224 : 08.Oct.2020, 11:51:03 p.m. »
Sunt curios, dar cu teama mare, pe cine-o trimite DSV-ul acasa acum in carantina. Ar fi culmea sa ne-nchida
Cred ca ai asteptari prea mari de la DSP. Cel putin in Covasna si Brasov (intr-unul lucrez, in altul locuiesc) nu am mai auzit de ancheta epidemiologica de ceva vreme. Cu atat mai putin de inchis firme.
Concret, eu am avut un caz pozitiv in echipa. Nu am primit nici un telefon de la DSP, nada, zero. Am decis noi, pe protocolul nostru intern, pe cine si cat timp izolam - schimbul in care a lucrat angajatul respectiv. La fel, am dispus noi, voluntar si pe cheltuiala noastra, retestarea angajatului pozitiv dupa 14 zile. Test negativ, all ok. Si am trecut cu bine peste situatie.
DSP este depasit de mult de situatie. Nu au capacitatea de a urma un protocol clar, cu atat mai putin capacitatea de a se auto-sesiza si a evalua gravitatea unei situatii si potentialul de a izbucni un focar intr-o micro comunitate.
Iar colegul nostru: febra usoara si diaree, doua zile. Trimis acasa de la spital, cu Paracetamol (!).
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

Offline ntire2000

« Răspuns #1225 : 09.Oct.2020, 12:03:10 a.m. »
DSP-urile de la noi sunt pline de neamuri.
In esenta, pe acolo gasim nevestele sau amantele unora dintre zmeii care ne chinuie viata de trei decenii încoace.
Epidemiologii cu adevarat competenti au cam plecat scârbiti de conditiile de munca si salarizarea oferite la noi în tara.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

« Ultima Modificare: 10.Oct.2020, 12:01:40 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #1228 : 10.Oct.2020, 11:31:14 a.m. »
Astia iar ne iau fata....
  Si ce daca esti asimptomatic ? Tratament trebuie sa iei, de vaccinat trebuie sa te vaccinezi !!
Imi scapa faza cu "asimptomatic", raportat la bolile cunoscute pana acum ca nu dau simtome, care nu erau catusi de putin ...virale.
   Cat despre unguri, cred ca au o atitudine nesanatoasa, producand chiar ei medicamente, chiar daca nu au un Cantacuzino, cum avem noi !

P.S.Iar Mediafax ar trebui sa-si corecteze mai cu atentie textele publicate ! E grea limba romana  !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #1229 : 10.Oct.2020, 12:59:04 p.m. »
Citat din: enicky link=topic=9981.msg309180#msg309180 date=16023186
   Cat despre unguri, cred ca au o atitudine [i
nesanatoasa[/i], producand chiar ei medicamente, chiar daca nu au un Cantacuzino, cum avem noi !

Ma scuzi ca intreb, despre care Cantacuzino spui?
Citeste aici.....
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/pacient-in-romania/institutul-cantacuzino-mai-bolnav-ca-pacientii-cum-arata-acum-fabrica-de-vaccinuri-a-romaniei-1264056
Si eu zic ca ungurii bine au facut, ce sa stea la mana altora, pana le trimit ? Daca pot produce, de ce nu?
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....