Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164111 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1200 : 02.Oct.2020, 09:51:20 p.m. »
Aveti grija de voi.
Se îngroasa gluma, nu mai sunt locuri la terapie intensiva nici la Bistrita si nici la Cluj-Napoca.

A început selectia naturala, batrânii care merg cu simptome sunt testati si trimisi acasa, sa moara în patul lor (si în sânul familiei).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1201 : 02.Oct.2020, 10:10:11 p.m. »
Parca se lauda guvernul galben(portocaliu) ca sunt circa. 2000 de paturi la ATI???
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline toma

« Răspuns #1202 : 02.Oct.2020, 10:18:21 p.m. »
Numarul total de paturi la terapie intensiva (pe tara) nu rezolva problemele aparute punctual. Degeaba ai paturi libere la Suceava cand la Bucuresti e plin (exemplu complet aleator). Cand ai nevoie de terapie intensiva este de obicei prea tarziu pentru transport, mai ales pe distante mari.

Asta nu inseamna ca scuz incompetenta de care au dat dovada. Prin masurile luate foarte devreme si-au creat posibilitatea de a avea timp sa se pregateasca. Nu au facut-o la maxim de posibilitati,  parte din cauza incompetentei si coruptiei, parte din cauza indolentei, parte din cauze obiective - prima care imi vine in minte este lipsa acuta de personal specializat pe ATI.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1203 : 02.Oct.2020, 10:20:01 p.m. »
Nu guvernul a raportat, ci specialiștii din sistem se lăudau.
Problema e ca nu au oameni specializați sa le deservească pe toate.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #1204 : 02.Oct.2020, 10:21:35 p.m. »
Parca se lauda guvernul galben(portocaliu) ca sunt circa. 2000 de paturi la ATI???

Pentru ca sunt la fel de incompetenti.
Nu va amagiti ca sunt mai buni unii decât altii.
Când e sa murim cu zile niciunuia nu-i pasa.

Oricum, votul merge înainte.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #1205 : 03.Oct.2020, 07:29:49 p.m. »
Știți, aici in Suedia nimeni nu da vina pe guvern. Si in Göteborg nu mai e nimeni la ATI, prima data din Iunie. Dar acum încep din nou. De ce? Pai știți,  încep sa nu mai bage in seama recomandările Si e guvernul de vina pentru asta? Tocmai de asta s-a cerut distanțare si mocofanii o fac pe deștepții...ca sa nu se ajungă la vârfuri. Caci altfel, Tegell, șeful infecțioaselor le-a spus de acum 6 luni ca momentul anihilării virusului s-a pierdut in China, este foarte probabil ca si tu si eu si toți din jur sa ia la un moment dat virusul, treaba este când si cat...
Si ca sa înțelegeți, a spus o dată un ministru al muncii american ca "noi putem crea un milion de locuri de munca, problema este ca nu are cine sa le ocupe"... Guvernul poate sa facă ATI la comanda, cine sa muncească acolo? Așa ca "oaia care nu-si păzește blana, s-o mănânce lupul!”
De la sfârșitul lui februarie am lucrat de acasă pana in August când am început sa merg din nou la birou, 3 zile pe săptămână. Acum deja ma gândesc ca ma risc prea mult...
« Ultima Modificare: 03.Oct.2020, 07:49:58 p.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: Vecchio

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #1206 : 03.Oct.2020, 08:37:04 p.m. »
Te rog sa le transmiți și la cei de la Hotnews (SRI) ca ei încă nu au cules date reale despre ce este pe acolo.
Cind am întrebat mai sus dece în Suedia sunt cazuri mai puțin fata de restul Europei, nu m-am documentat de la. DIGI24  sau Hotnews, am vb cu cineva de acolo chiar taximetrist
Care a venit acasă și este super relaxat. Chiar crede ca exista virusul dar la ei lumea nu este speriata de autorități pt ca acolo cei în cauza(autoritățile) sunt specialiști nu foști directori de spitale orășenesti sau dați afară de vreo banca sau foști șomeri.
SX4 1.5 glx gri metal

Offline toma

« Răspuns #1207 : 05.Oct.2020, 12:59:56 p.m. »
Cind am întrebat mai sus dece în Suedia sunt cazuri mai puțin fata de restul Europei, nu m-am documentat de la DIGI24  sau Hotnews, am vb cu cineva de acolo chiar taximetrist

Aaaa, deci te-ai documentat de la un taximetrist. Pai de ce nu spui asa? Imi cer scuze pentru toate articolele citate. Daca a zis un taximetrist...   :ad sub masa:

Vorbind serios, am si eu un bun prieten, fost coleg de munca, emigrat cu familia de aproape 1 an in Suedia. Vorbim destul de des si abordam si subiectul Covid19 dar nu pot numi aceste informatii documentare. Se adauga la ce citesc si completeaza tabloul mai ales din punct de vedere subiectiv: cum simte un roman recent mutat diferentele de abordare atat la nivelul statului cat si la nivelul oamenilor.
Unul din bancurile la moda in Suedia zice cam asa: suedezii rasufla usurati dupa ce guvernul a renuntat la recomandarea pastrarii distantei de 2 metri intre oameni. Acum pot reveni la distanta obisnuita de 6 metri.

Daca vrei sa vorbim despre succes (cel putin pana acum), pai sa vorbim despre Finlanda:

https://www.mediafax.ro/externe/tara-care-a-gestionat-cel-mai-bine-epidemia-de-coronavirus-explicatiile-expertilor-19572608

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: ntire2000

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #1208 : 05.Oct.2020, 08:45:51 p.m. »
Fata de Hotnews sau Ziare.com(SRI), amicul meu cred ca poate relata mai bine situatia de fapt de acolo. Cred ca el simte pulsul orasului mai bine decat jurnalisti(pacalici) chiar si de la mediafax care stau in fata unui monitor si relateaza ideile unui corespondet prieten.
SX4 1.5 glx gri metal

Offline ntire2000

« Răspuns #1209 : 05.Oct.2020, 09:36:21 p.m. »
Amicul tau poate emite o parere si despre asta.
Ce zice, mai avem un pic si umblam iar cu declaratii dupa noi?  :D

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού