Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 171043 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1090 : 03.Iul.2020, 11:28:35 p.m. »
Aha, deci vrei sa vezi daca a trecut prin tine fara sa-l simti.  :-))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline rexkrokiDAU

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1091 : 03.Iul.2020, 11:31:41 p.m. »
Cam așa ceva, doar că la sfârșitul lui februarie am fost răcit bine câteva zile, nu am fost la servici. Și sunt curios dacă cauza a fost o gripă normală sau covidul ăsta.

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1092 : 03.Iul.2020, 11:38:40 p.m. »
Acuma mi-a venit în minte un exemplu de manipulare realizata în State.
Cam asta se întâmpla acum la noi.
Miza este una politica, peste câteva luni trebuie sa punem stampila.
Coronavirusul este actor secundar, nici nu prea conteaza, este folosit pe post de afis electoral.

Citat
Rămânând în sfera creării psihozelor în masă, merită amintită o altă isterie colectivă de proporţii, care, la o analiză mai atentă, poate părea o glumă prostească, fără nici o şansă de reuşită. Şi totuşi, la v vremea respectivă, sute de mii de oameni s-au lăsat antrenaţi în ceea ce mai târziu va fi consemnată în tratatele de psihologie socială drept Epidemia ciupiturilor de parbrize din Seattle.
În ultima decadă a lunii martie din 1954, în ziarele din Seattle au început să apară tot mai multe informaţii despre avarierea parbrizelor de automobile din pricina unor ciupituri foarte fine şi a unor mici bule apărute în sticlă. Până atunci, nimeni nu remarcase fenomenul şi viaţa decurgea în linişte. După ce au citit respectivele relatări din ziare, mai toţi posesorii de automobile din Seattle au descoperit că, într-adevăr,  parbrizele le erau ciupite şi presărate icicolo de bule minuscule. În următoarele trei săptămâni, s-a răspândit zvonul că respectivele stricăciuni erau produse de nişte bande de vandali care terorizau oraşul. Telefoanele circumscripţiilor de poliţie au început să sune continuu. Mii de cetăţeni raportau noi stricăciuni la parbrizele lor, iar alţii chemau poliţia pentru a-i prinde pe vandalii care tocmai dispăruseră "după colţul străzii". Poliţia s-a dovedit depăşită de evenimente, mai ales că nu reuşise să prindă nici un bandit. Pe 15 aprilie, primarul din Seattle a declarat că stricăciunile raportate sunt mult prea numeroase pentru a mai încredinţa cazurile poliţiei şi a cerut guvernatorului statului Washington (a cărui capitală este Seattle), precum şi preşedintelui Statelor Unite, Dwight D. Eisenhower, să ia măsuri urgente. Oamenii au început să-şi
acopere parbrizele cu ziare sau cuverturi, ori să le ţină numai în garaje. Nefiind depistată nici o bandă de vandali, a început să se răspândească zvonul că ciupiturile ar fi produse de un praf meteoric sau de căderile radioactive ce au urmat unor testări ale bombei cu  hidrogen efectuate cu puţin timp în urmă. Câteva săptămâni mai târziu, tot ziarele au fost cele care au arătat că tot ceea ce se întâmpla în Seattle nu era decât o isterie colectivă, provocată de  faptul că, pentru prima dată, oamenii au fost determinaţi să se uite cu atenţie la parbrizele maşinilor (întotdeauna ciupite şi cu bule minuscule), în loc să privească prin ele, aşa cum fac de obicei.
Epidemia ciupiturilor de parbrize din Seattle a dispărut la fel de brusc precum apăruse. Nu se mai ştie cine a avut năstruşnica idee de a provoca respectiva psihoză. Atunci a fost vorba de un renghi jucat cititorilor. Tehnica însă rămâne valabilă. Ea a fost şi va mai fi utilizată de artizanii manipulării în scopuri mult mai grave decât o simplă farsă.

Iar ceea ce a facut fix astazi (vineri) CCR este "perversa de pe Tg. Ocna" data guvernului.
Ca sa aiba impact masiv asupra alegatorilor pâna luni - prin stirile care vor rasuna încontinuu în urechile poporului pret de doua zile.

Acum, lasând politica deoparte astazi mi-a atras atentia o abordare interesanta a cercetatorilor.

O altă strategie: un nou studiu descrie „nanobureții” care absorb și neutralizează coronavirusul înainte de a ne infecta
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 
The following users thanked this post: remarque

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1093 : 08.Iul.2020, 12:33:19 a.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1094 : 08.Iul.2020, 02:36:22 p.m. »
COVID-19 nu este o boală de plămâni! Este o boală vasculară. Detaliile care schimbă percepția inițială asupra coronavirusului

Pandemia de coronavirus a coagulat o gamă largă de teorii, unele eșuând la proba veridicității, în timp ce altele au început să adune tot mai multe dovezi în sprijinul lor. În podcast-ul „The Daily” al The New York Times, Donald J. McNeil Jr., editorul rubricii de știință și sănătate al cotidianului american, face o trecere în revistă a teoriilor asupra cărora există un grad semnificativ de încredere în lumea medicală.

Când pandemia globală s-a declanșat, „toți ne-am gândit la această boală ca fiind una pulmonară, o boală respiratorie, deoarece în primele cazuri de care am auzit persoanele infectate au făcut pneumonie”.

Vasele de sânge

Imediat, s-a trasat o paralelă cu epidemia de gripă din 1918. Dar acum „învățăm că acest coronavirus este diferit de un virus gripal”. Prin ce? „Virusul gripal de agață de plămâni și de căile respiratorii. Acesta (coronavirusul – n.r.) ajunge în corp prin căile respiratorii, dar se fixează cu adevărat în interiorul vaselor de sânge. Și provoacă astfel o boală vasculară, o boală a vaselor de sânge”, subliniază Donald J. McNeil Jr.

Care este marele pericol legat de acest tip infecție orientată pe vasele de sânge? „Înseamnă că poate afecta orice organ din corp care are o mulțime de vase de sânge în el – și nu doar organele”, atrage atenția jurnalistul.

Plămânii au o mulțime de vase de sânge în ei, deci sunt afectați de coronavirus. La fel și rinichii. La fel și intestinele, care sunt învelite în rețele de vase de sânge. Covid-19 atacă și creierul, însă „nu și celulele nervoase, din care este format în mare parte creierul”. Virusul cruță însă celulele musculare din inimă, precizează McNeil Jr.

Altfel spus, aceste detalii schimbă „centrul de greutate” al analizelor pentru depistarea Covid-19, axate pe măsurarea nivelului de oxigen din sânge. „Când realizezi că problema ar putea fi în leziunile renale, afectarea inimii, trebuie un cu totul alt calup de analize”, spune jurnalistul.

Ce implică această extindere a simptomatologiei? Donald J. McNeil Jr.: „Înseamnă că aproape fiecare persoană care vine în cabinetul medicului simțindu-se bolnav poate avea coronavirus”. Dacă apar simptome de AVC, „s-ar putea să fie Covid”. Dacă apar simptome ale unui atac de cord, „s-ar putea să fie Covid”. Dacă prezintă ceea ce pare a fi o artrită, „s-ar putea să fie Covid”.

„Și pentru că de multe ori nu avem suficiente teste sau este nevoie de prea mult timp pentru a obține rezultatul testului, pacientul se află într-un dezavantaj real. Pentru că atâta timp cât nu știi dacă pacientul tău are coronavirus, orice simptom manifestă în acest moment s-ar putea răspândi și în celelalte organe”, subliniază McNeil Jr.

În altă ordine de idei, testarea rapidă este un aspect vital.

Mutațiile

Altă evoluție a coronavirusului: la ora actuală, trece printr-o mutație la fiecare două săptămâni.

Important este ca niciuna dintre mutațiile coronavirusului să fie „importantă”. „Cele mai multe nu sunt importante”, spune jurnalistul. „Cele mai multe nu schimbă felul în care funcționează virusul”.

„Dar a existat o mutație față de care a existat un interes deosebit. Știm sigur că există două tulpini generale ale virusului, tulpina Wuhan și cealaltă numită tulpină italiană sau, uneori, tulpină europeană. Tulpina de Wuhan este evident cea originală. Acolo a început virusul. Dar a mers în jurul Asiei. Apoi s-a dus în Iran. Apoi s-a dus în Italia. Și în Italia, mutația a avut loc probabil cândva în februarie. Cu siguranță nu a făcut virusul mai periculos, mai letal, mai probabil să te omoare. Dar se pare că l-a făcut mai transmisibil.”

În general, pe măsură ce infectează mai multe gazde, virusurile tind să devină „mai puțin letale”, dar mai transmisibile. De exemplu, dacă „am virusul și trece printr-o mutație în interiorul meu și obține o tulpină mai mortală, voi ajunge să port două tulpini”. Și transmit mai departe, „să zicem”, virusul către două persoane. Persoana care primește tulpina mortală, poate muri chiar în timp ce doarme. „În timp ce persoana cu tulpina mai puțin letală, dar mai transmisibilă, s-ar putea duce într-o discotecă unde ar putea infecta 40 de persoane”.

„Și dacă faceți asta de multe ori în timpul contaminării, virusul se deplasează întotdeauna în direcția unei transmisibilități mai mari, dar mai puțin letale, căci aceasta va fi tulpina care se răspândește ori de câte ori i se oferă șansa”.

Asta s-a întâmplat și în 1918, precizează McNeil Jr.

La început, virusul gripal a fost „extrem de mortal”;
Apoi „a dispărut o perioadă”;
Apoi „a trecut la porci și a fost pentru o vreme un virus al porcilor”;
După care, când s-au născut suficienți oameni care nu mai avuseseră virusul, „acesta a reapărut la oameni”, dar „a reapărut ca gripa sezonieră H1N1”, care a devenit din ce în ce mai puțin letală, „însă mai transmisibilă”.
Acum, „este posibil să vedem chiar primele indicii ale acestei dinamici și cu acest virus”. „Practic, toate virusurile fac asta”, atrage atenția jurnalistul.

Un alt aspect asupra cărora există o unanimitate în rândul experților în sănătate este faptul că există un nivel mult mai mare de transmitere a virusului în spațiile închise. „Pot fi găsite eventual modalități de-a face spațiile interioare mai sigure, dar complet sigure”, explică McNeil Jr.

Asta „ne aduce la cea mai importantă chestiune”, și anume „ce spațiu interior dorim să fie din nou funcțional”.

Școlile? „Pot copii merge din nou în siguranță la școală? Știința nu este încă deplin convinsă de asta. Dar există tot mai multe indicii că poate fi destul de sigură deschiderea școlilor la toamnă, în special pentru cei foarte mici. Există tot mai multe dovezi că aceștia nu sunt transmițători ai virusului la adulți.”


articolul complet, aici.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 
The following users thanked this post: jante.otel

Offline hugbear

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1095 : 09.Iul.2020, 05:07:38 p.m. »
Cum funcționează de fapt măștile:

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 
The following users thanked this post: Leutz, costin_bad, rexkrokiDAU, toma

Offline toma

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1096 : 09.Iul.2020, 05:28:28 p.m. »
Foarte interesant! Multumesc @hugbear
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain
 
The following users thanked this post: hugbear

Offline ntire2000

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1097 : 10.Iul.2020, 10:29:25 a.m. »
Imi place cum plagiaza ai nostri un grafic publicat de americani.



Personal nu sunt de acord cu riscul mersului la plaja.
Iar de cinema, si alte spectacole nu cred ca poate fi vorba.
Aseara era un tip la televizor, transmitea din Grecia si explica ca se simte singur deoarece plajele sunt pustii,
Era cazat într-un resort de 74 de camere din care erau ocupate doar 10, iar patronul era bucatar, chelner, valet, etc.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
 

Offline ...

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1098 : 10.Iul.2020, 11:31:17 a.m. »
L-am găsit pe tipul singuratic. În Ouranopolis. Și 2 călugări poștind un frappe
 
The following users thanked this post: enicky

Offline gabineg

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 14697
  • Thanked: 3587 times
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1099 : 10.Iul.2020, 01:15:12 p.m. »
Erau verii lui Teo... :D
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
 
The following users thanked this post: ...