Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164138 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1070 : 28.Iun.2020, 03:56:47 p.m. »
Ca sa fiu sigur ca nu ma infectez, am baut-o in pahar scos din congelator. Oricum aici Corona e doar un Mythos.  :D

Offline enicky

« Răspuns #1071 : 29.Iun.2020, 12:00:28 a.m. »
.. Apa mării nu are gust de Covid. Încă.
  Da, dar e suficient de limpede incat sa-l vezi pe fund. :)
Vacanta placuta !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ...

Offline ...

« Răspuns #1072 : 29.Iun.2020, 11:54:07 a.m. »
Ora 09:20 pe o plaja din Chalkidikis. Cam aglomerat fata de Valea Prahovei, cred ca mai stau...

The following users thanked this post: enicky, Calin sb

Offline solymir

« Răspuns #1073 : 29.Iun.2020, 12:26:41 p.m. »
@ntire2000 e o diferenta intre detectarea DNA specific Covid in ape reziduale si infectivitatea lui; aparatele de PCR au grija sa multiplice DNA-ul gasit, deci e suficienta o cantitate infima. La fel cum conteaza si incarcatura virala - inca nu se stie cu precizie pentru ca e imoral sa faci asta, dar una e sa stai in nasul unuia care tuseste si alta e sa pui mana pe o sticla care a stat la 1 m de un infectat care doar a respirat prin zona.
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

The following users thanked this post: ntire2000

Offline enicky

« Răspuns #1074 : 29.Iun.2020, 08:32:02 p.m. »
Am avut azi o revelatie.
... în apa marii nu poate sa reziste?
Cât de sigur e sa ne ducem la mare?
...o fi si teoria conspiratiei cât de cât adevarata?
  Sunt doua variante: avand in vedere rolul de conservant al sarii, virusul ori rezista, ori e distrus tocmai de salinitate. :-))
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online ntire2000

« Răspuns #1075 : 29.Iun.2020, 11:50:09 p.m. »
Gilead a stabilit un preț exorbitant pentru tratamentul cu Remdesivir. Cât va costa tratarea unui pacient bolnav de Covid-19

Scapa care poate, nu-i asa?
Si acest medicament nici macar nu e chiar atât de eficient, dar ce conteaza?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online ntire2000

« Răspuns #1076 : 03.Iul.2020, 02:56:31 p.m. »

Nu vreau sa comentez pe valorile calculate pe coloana din dreapta, care repezinta procentul de pozitivi din totalul testelor efectuate în ziua respectiva.
Dar vad o usoara panica a autoritatilor pe care nu am vazut-o acum 4 sau 11 zile, când valorile erau mai mari.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #1077 : 03.Iul.2020, 08:19:01 p.m. »
Dar vad o usoara panica a autoritatilor pe care nu am vazut-o acum 4 sau 11 zile, când valorile erau mai mari.
   Acum primul lucru care nu l-am inteles este cum ai sesizat aparitia panicii (fie ea si usoara :))?
Daca presupun ca accept ca atare afirmatia(ca autoritatile sunt panicate), atunci explicatia mea ar fi ca ptr. ei chiar nu e bine daca se reduc numarul de cazuri de la o zi la alta, dar, ...au mai crescut. :-j
Poate sunt eu carcotas...
Poate ar trebui sa fim informati cand, unde, de ce au fost facute testele, adica ce este in "spatele" acestor statistici.

Online ntire2000

« Răspuns #1078 : 03.Iul.2020, 09:56:18 p.m. »
Panica a fost sesizata si de altii din massmedia care au remarcat tonul rugator de care dau mai nou dovada conducatorii iubiti.
De la amenintari si amenzi neconstitutionale au ajuns acum sa ne roage frumos sa avem grija.
In frunte cu dom' ministru al sanatatii, fata de care sincer.... eu am tot respectul; omul a fost chiar mai competent decât ne asteptam.

PS: reîntoarcerea la o stare de urgenta ar aduce haos; ceea ce am vazut atunci în Hunedoara ar fi nimic fata de ce ar fi în stare acum cetatenii - frustrati deja de lipsuri si de nesiguranta economica care se vede la orizont.
O privare a unor libertati ar pune capac, asa ca au ales metoda "cu vorba buna".

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #1079 : 03.Iul.2020, 10:47:10 p.m. »
@ntire2000 si @enicky, ca sa dezgropama o discutie mai veche, de la voi doi inca astept pe aceasta tema solutiile pe care le-ati fi ales voi - cat de detaliat puteti expune.

Sa ne plangem o putem face toti, sa criticam la fel, e foarte usor. Hai cu solutiile.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain