Autor Subiect: Despre Coronavirus  (Citit de 164148 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Blitzu

Re: Despre Coronavirus
« Răspuns #1020 : 03.Iun.2020, 01:52:13 a.m. »
@enicky : nu,nu am avut nicio raceala,fie ea chiar banala. În schimb am avut cam o data la 2 ani(fara vaccin antigripal),aproape constant cate o gripa urata,de genul: 5-6 zile nu mancam,nu beam nimic(inafara de minim forțat lichide,nimic solid) nu aveam putere sa ma ridic din pat... totul părea ca necesita un efort supra-omenesc. Apoi,fara tratament,dupa cele 5-6 zile,eram renăscut, mancam orice,aveam pofte de orice,eram enervant de activ.  În 24 de ore eram mai bine decât înainte de boala.
De cand cu pandemia asta,nu știu ce sa zic,poate  sunt purtator asimptomatic. Îmi amintesc ca la 14 ani se pare ca eram infectat cu TBC dar eram asimptomatic si puteam infecta pe alții,asa ca am urmat un tratament strict.
Sper ca toți sa rămânem sanatosi, ca sa avem ocazia sa urmărim topicul dedicat consumului Vitarei și cel dedicat reviziei de 20.000 km.
Sănătate la toată lumea!

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

Offline enicky

« Răspuns #1021 : 04.Iun.2020, 01:05:56 p.m. »
     Reguli noi pentru pescari. Trebuie să stea la 10 m distanță, nu au voie să socializeze, să consume alcool și să facă grătar

Probabil ca toti cei care practica pescuitul sportiv(chiar si cei care au fost cel putin o singura data pe o balta organizata), au ras de aceste reguli publicate chiar si in MO !
      S-o luam succint, cu inceputul :
-triaj cu scaner de temperatura noncontact, care la orele diminetii probabil ca va masura o temp. de 34-350 ! Asta este temperatura noastra normala ?
-asigurarea unui flux de deplasare ! Sunt balti care permit asta, au un drum larg, sau chiar se poate inconjura balta, dar altele, din cauza configuratiei terenului/vegetatiei, nu. Oricum pescarii vin cu auto personal, deci prevderea este....
-masca la intrarea pe balta : suntem in aer liber, pastram distanta, dar facem schimbul chitanta-bani cu ...mana.
-masuri de igienizare : pescuitul nu se face cu mobilul/laptopul, se face cu momeala, cu rame, cu viemusi, pe care pui mana si te speli fie cu apa de acasa, dar marea majoritate cu apa din balta. Ce, cum facem cu dezinfectantul?!!!
-pescuitul se va face cu maxim 2 pescari - era una din regulile de baza(dinainte de pandemie) ale majoritatii baltilor, ptr. a IIIa se lua o taxa suplimentara, Dar pe strada putem fi 3 persoane, pe balta nu ! :)
-pastrarea unei distante de minim 10m intre pescari - pai cine o sa se aseze mai aproape de mine(sau invers), toti vor sa stea cat mai departe unul de altul, si la mai putin de 10m nu vor ei(pescarii) sa stea pe balta !
-n-ai voie sa faci gratar si sa consumi alcool : cu ce afecteaza gratarul meu covidul si raspandirea lui? Aaaa, probabil ca se transmite si prin fum sau miros, cine stie... cat despre alcool, cand plec de la balta mai trebuie sa si conduc masina, iar administratorul baltii nu permitea oricum galagie, muzica, petreceri pe malul baltii, ptr. ca deranjeaza ceilalti pescari.
    Si se continua cu :
-declaratie ca ai luat la cunostinta de aceste reguli : multi administratori de balti cand iti eliberau chitanta iti inmanau si o fila cu regulamentul, sau era chiar scris pe verso chitantei, iar altii o faceau verbal, practica veche de ani de zile.
    Mai mult ca sigur, cine a intocmit aceste reguli, n-a fost niciodata la pescuit, dar asta nu-i o scuza, se putea informa, pentru a evita ridicolul publicat in MO !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #1022 : 04.Iun.2020, 01:18:15 p.m. »
Si eu am citit cu ceva amuzament regulile alea.... mai ales ca nu are cine sa le verifice sau sa te constranga sa le respecti.

Pentru cine merge la pescuit ca principala activitate ai perfecta dreptate.

Sunt insa si persoane care merg la pescuit ca forma de socializare: mergem in grup, facem un gratar, bem o bere - pescuitul e pe locul doi. Probabil ca asta au incercat sa descurajeze. Daca n-ai voie la gratar si bere de ce sa te mai duci? Doar ca sa pescuiesti? neeeah, mergem in alta parte.

Insa, e doar o forma fara fond: o regula pe hartie fara posibilitatea de a fi aplicata cu adevarat. Ca si aia cu dezinfectantii in scara fiecarui bloc - doar un motiv de a mai sifona niste bani la primarie.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline enicky

« Răspuns #1023 : 04.Iun.2020, 01:45:42 p.m. »
Ca si aia cu dezinfectantii in scara fiecarui bloc - doar un motiv de a mai sifona niste bani la primarie.
  Eeei, grija fata de populatie ! Iti dai cu dezinfectant si apoi pui mana pe usa de la intrare sau pe lift/balustrade. :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #1024 : 04.Iun.2020, 04:42:47 p.m. »
  Hopa, s-a gasit un consilier de nadejde, pt. ca tocmai s-a anuntat ca s-a modificat regulamentul ptr. pescarii sportivi, inlaturandu-se "anumite erori strcurate in vechiul regulament".
Nu cred ca avem vreun coleg care a citit postarile noastre si a tras semnalul de alarma unde trebuie, dar oricum vestea este buna.

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #1025 : 04.Iun.2020, 07:14:16 p.m. »
Ca si aia cu dezinfectantii in scara fiecarui bloc - doar un motiv de a mai sifona niste bani la primarie.

Nu stiu cum e prin alte locuri, dar in Cluj, Primaria a dat-o mai departe si a obligat toate asociatiile de  proprietari sa isi monteze un recipient cu dezinfectant, in fiecare scara
Deci, la noi, Primaria s-a implicat doar dand ordinul, altceva nimic - decat eventualul control ca s-a executat  montarea.....in rest, fiecare asociatie de proprietari s-a descurcat cum a stiut / putut
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Blitzu

« Răspuns #1026 : 04.Iun.2020, 09:42:16 p.m. »
Cluj is living in the future

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Offline ntire2000

« Răspuns #1027 : 06.Iun.2020, 11:39:48 p.m. »
Cei care aveti chelie cica sunteti mai expusi.

In urmatorii zeci de ani poate o sa stabileasca exact ce cauze si efecte are virusul asta.
E bine ca se toaca miliarde de dolari si euro de catre institute de cercetare pline de inteligenti ca sa putem afla informatii de genul asta.
Poate ca era bine când l-au scapat în lume sa-i fi atasat si un prospect de utilizare, se facea economie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ulise

« Răspuns #1028 : 10.Iun.2020, 11:17:24 p.m. »
Cei care aveti chelie cica sunteti mai expusi.

In urmatorii zeci de ani poate o sa stabileasca exact ce cauze si efecte are virusul asta.
E bine ca se toaca miliarde de dolari si euro de catre institute de cercetare pline de inteligenti ca sa putem afla informatii de genul asta.
Poate ca era bine când l-au scapat în lume sa-i fi atasat si un prospect de utilizare, se facea economie.

Spranceana este streasina, pentru a nu intra, in caz de ploaie, apa in ochi.  Asa si parul, te ajuta , in cazul aruncarii din avion a unor gunoaie.   :pardon:
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1029 : 15.Iun.2020, 11:16:46 p.m. »
Începând de astăzi s-a eliminat, împreună cu alte relaxări, carantina la domiciliu pentru persoanele ce intră în România din diferite țări europene.
La prima vedere m-am bucurat, în iulie am programat concediul și aș vrea să ajung și pe la ai mei. Dar când mă uit la numărul de cazuri noi imi vine să mă iau cu mâinile de cap. Cum e posibil ca într-o țară în care restricțiile au fost mult mai drastice în comparație cu Elveția, numărul de cazuri noi zilnice să crească în continuare, de ordinul sutelor pe zi.  X-(
Se pare că anul ăsta spun adio concediului în România.  :dknw: