Autor Subiect: carti de citit  (Citit de 14882 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: carti de citit
« Răspuns #60 : 05.Iul.2018, 10:50:41 p.m. »
La mine nu se incarca imaginile... nu stiu de ce.

Interesanta coincidenta, "Sapiens" citesc si eu acum, am parcurs ceva mai mult de jumatate si sunt extraordinar de incantat de lectura. Mi se pare o carte excelenta, explica foarte bine multe lucruri despre natura umana si contine informatii pe care nu le cunoasteam.

Urma sa o recomand aici dupa ce o terminam de citit, dar daca ai pomenit-o tu, fac recomandarea acum: cititi Sapiens de Yuval Noah Harari, merita!

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline jante.otel

« Răspuns #61 : 05.Iul.2018, 10:53:31 p.m. »
Daca citesc  pe e-book se pune? Da?
E bine...
Pai atunci sa zic si eu de "Despre dragoste si alti demoni" scrisa de Gabriel Garcia Marques; doar ce-am gatat-o acum cateva zile.
Primul roman citit (scris de el) a fost "Un veac de singuratate" - in facultate. M-a topit cat de mult mi-a placut...
Mai acum un an am gasit "Dragoste in vremea holerei"; la asta am vazut repede si filmul - si-asta m-a uns pe suflet.
Le recomand pe toate trei, fiind pline de trairi intense, dar foarte triste intr-un sfarsit.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: shpeedy, toma, Costique

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #62 : 06.Iul.2018, 12:05:22 a.m. »
După ce citești tot ce găsești scris de GGM să citești și biografia de mai jos. :)

Celora ce au citit cu placere cartile lui Gabriel García Márquez le recomand cu caldura si biografia scrisa de Gerald Martin, "Gabriel Garcia Marquez. O viata:)

Offline shpeedy

« Răspuns #63 : 06.Iul.2018, 09:25:25 a.m. »
Interesanta coincidenta, "Sapiens" citesc si eu acum...

Vinerea trecuta eram in avion dinspre Franta si aveam scaunul de la margine (inspre culoar) - imi scosesem cartea din bagaj pentru lectura si observ la vecina de cealalta parte a culoarului Sapiens, editia in franceza. Era romanca, dar am palavragit cateva minute pe marginea cartii...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline shpeedy

« Răspuns #64 : 06.Iun.2019, 03:24:54 p.m. »
Toate semnele arată că Horia-Roman Patapievici a ezitat, cântărind argumentele pro și contra, înainte de a publica volumul Anii urii (editura Humanitas, 496 de pagini). Trebuie amintit că fostul președinte al Institutului Cultural Român era, între 1994 și 2010, o prezență foarte activă în mass-media: a avut colaborări permanente la Europa Liberă, Deutsche Welle, revista 22, ziarul Evenimentul zilei. A încetat să mai publice în presă în 2010 și s-a retras din viața publică doi ani mai târziu. Volumul Anii urii reprezintă o selecție din articolele publicate între 2007 și 2010. Dar o amplă prefață, intitulată „Există undeva o minciună”, precum și un lung interviu realizat de Ramona Ursu aduc necesare lămuriri și nuanțări. Știm bine că Patapievici a fost detestat de o anumită parte, foarte agresivă, a presei și că a fost ținta unor atacuri abjecte. Iată că astăzi el simte nevoia să revină asupra campaniei de defăimare căreia i-a căzut victimă, să arate motivațiile, resorturile ei profunde, precum și consecințele ei. Vedem astfel cum o afirmație despre Eminescu a fost scoasă din context și interpretată exact pe dos, cum s-a confecționat imaginea unui Patapievici anti-român, „străin de neam”, trădător etc. Calomniile au fost rostogolite în presă, la televiziune (îndeosebi la Antena 3), pe internet, operația de intoxicare a fost atât de puternică încât scriitorul a ajuns să fie agresat fizic pe stradă de către necunoscuți.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #65 : 06.Iun.2019, 05:25:50 p.m. »
Din nefericire  prin asta am trecut cu totii, mai mult sau mai putin. Cum nu sunt tampit , abia am asteptat sa gasesc o iesire. Desi m-as intoarce in tara si maine...numai sa am la ce si pentru ce...
Va mai amintiti de Mihai Razvan Ungureanu? Intr-o singura emisiune l-a facut mat pe clovnul national de la antena x si stiti urmarea, vita Kobe...
Ceea ce n-au inteles PSD-istii este ca asta am urat cel mai mult, abjectiunea demonstrata in relatia cu opozantii lor...doar pentru a promova niste abjecti inculti care sunt doar otrava pentru Romania...diferenta imensa intre politica damboviteana si cea occidentala (cel putin la acest moment, nu mai garantez pentru ce vine. Caci asa cum am scris, s-a dus dracului si Occidentul si civilizatia facuta de inaintasii lor de multe ori cu sange, aici).
Patapievici  este doar exemplul clar al esecului natiei si poporului, de ce cultura s-a naruit si de ce neamul s-a imprastiat... unii fac bani si se bucura... sunt prostii neamului caci confunda banii cu bogatia...

PS: Ma intorc cu o intrebare - acum ceva ani exista un server BIBLIOTECA ONLINE,  mai stie cineva ceva de el? erau acolo sute si mii de volume in format electronic, inclusiv in limbi straine...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: ntire2000

Offline toma

« Răspuns #66 : 30.Aug.2019, 09:59:58 a.m. »
Din nou constat ca n-am mai scris de mult aici... copiii cresc si au nevoie de din ce in ce mai multa atentie, oboseala se acumuleaza, asa ca timpul si cheful de citit au ajuns la un minim istoric. S-au mai strans cateva titluri pe lista totusi dar nu am nici timp nici chef pentru a le trece in revista.

In loc de asta va las cu o lectura foarte usoara pentru plaja, weekend sau pauza de masa (atentie ca daca va prinde o sa fie o pauza de masa cam lunga). Un mic foileton pe care il puteti descarca in format e-pub, pdf sau citi direct pe site:
 De la Mizil la Lună

Citat
În viitor, în țara imaginară România, un milionar excentric adună o echipă de localnici și oameni de știință care va merge pe Lună, la mai bine de jumătate de secol de la ultima vizită umană acolo.

In plus, cateva cuvinte ale autorului despre demersul lui in foileton: https://eftimie.net/de-la-mizil-la-luna-epub-pdf-si-qa/

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy

Offline remarque

« Răspuns #67 : 28.Oct.2019, 01:36:11 p.m. »
Recent am citit: ”Serotonină” de Michel Houellebecq

O carte recent apărută, incorectă politic, tristă, despre omul din ziua de azi ce merge în derivă spre nicăieri, într-o societate lipsită de valori morale și de compasiune.  Am citit-o pe nerăsuflate. Abia apoi am aflat ce succes fulminant a avut.

Mai bine reproduc un pasaj dintr-o recenzie:
”Serotonina poate fi citit ca un roman despre dezechilibrele pe care le produce o lume fara iubire, fara bunatate, fara solidaritate, cu transformari devenite incontrolabile, dar si ca un coplesitor roman al remuscarilor si al regretelor. Prin Serotonina Michel Houellebecq demonstreaza inca o data ca este cronicarul nemilos al declinului societatii occidentale din secolul XXI, un scriitor neimblanzit, dar romantic, incomod, dar indispensabil.”

Sursa: https://www.libris.ro/serotonina-michel-houellebecq-HUM978-606-779-493-9--p10900123.html

Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000, shpeedy, toma

Offline shpeedy

« Răspuns #68 : 28.Oct.2019, 07:53:33 p.m. »
Pe ailalta a lui Houellebecq - Supunere - ai citit-o? E la fel de controversata...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Offline remarque

« Răspuns #69 : 28.Oct.2019, 08:40:50 p.m. »
Nu, nu am citit-o, dar am auzit de ea, o carte despre o societate distopică, dar ... Ce părere ți-a făcut ?
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip