Autor Subiect: carti de citit  (Citit de 14901 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: carti de citit
« Răspuns #50 : 27.Iul.2017, 07:45:28 a.m. »
Sunt aproape numai carti cu aplicatie practica.
Ceva usor pentru ocupat memeaca, nu ? (vorba miaunicai).

Va recomand si eu un blog, poate e de interes.
Www.altfeldecarte.blogspot.ro

Offline miaunica

« Răspuns #51 : 27.Iul.2017, 09:47:07 a.m. »

Imi pregatesc geanta de carti pt vacanta:
- http://www.elefant.ro/88117-vaduva-pentru-un-an
-http://www.elefant.ro/100737-tatal-celuilalt-copil
-http://www.elefant.ro/82924-evanghelia-dupa-iuda
-http://www.elefant.ro/110479-laur-ed-2016
-+ cartile Philippei Gregory
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline Leutz

« Răspuns #52 : 27.Iul.2017, 04:31:24 p.m. »
Hop si eu cu ... SF-urile.

Pentru divertisment si SF de aventura (foarte bun de altfel), cu multa speculatie si spectaculozitate, recomand calduros seria "Lumea inelara" a lui Larry Niven; in special primele doua: "Lumea inelara" si "Inginerii lumii inelare". Restul, desi interesante, sunt deja scrise mai inspre zilele noastre si isi cam pierd din prospetime.

Pentru SF serios si cu conotatii deosebite, unul din cele mai bune romane ale lui Asimov: "Caderea noptii".
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: toma

Offline gelum

« Răspuns #53 : 27.Iul.2017, 10:22:21 p.m. »
Hai că nu-i chiar așa de rău cu SF-urile. Doar ce am cumparat trilogia Zorii nopții de Peter Hamilton și se pare că e o recomandare de top din zona asta. Deci 9 volume de câte minim 500 pagini, e destul cât să rămână și pentru vacanța de iarnă.:good: Asimov rămâne totuși THE BEST!
  • Suzuki Vitara Passion 1,6 Allgrip

Offline fireburn

« Răspuns #54 : 28.Iul.2017, 08:28:45 a.m. »
Merci pentru recomandari.
Dupa ce termin ce citesc acum, le iau in ordine :)

Recomand " Aelita " de Tolstoi - sf de vara.

Offline shpeedy

« Răspuns #55 : 23.Aug.2017, 10:37:42 p.m. »
O sa las aici aceasta pagina din cartea de o citesc zilele astea...

Paradoxal, nu este vorba de vreo carte de filozofie/sociologie/politica, ci de o carte despre cresterea copiilor - Rudolf Dreikurs, Cum sa cresti copii fericiti (scrisa in 1964)...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
« Ultima Modificare: 23.Aug.2017, 10:50:56 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, ...

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #56 : 08.Oct.2017, 02:02:15 a.m. »
si inca o continuare  ;)
http://www.goodreads.com/book/show/32599492-the-girl-who-takes-an-eye-for-an-eye

A apărut în librăriile din România?  Pe aici, din ce am întrebat, apare abia în septembrie. :(

Nu, nu! E pe "vine"!

Am trecut ieri si pe la librarie.  :)

Offline miaunica

« Răspuns #57 : 09.Oct.2017, 10:05:21 a.m. »
 ;)
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline toma

« Răspuns #58 : 05.Dec.2017, 10:18:44 a.m. »
A trecut ceva vreme de cand n-am mai scris pe aici asa ca s-au adunat mai multe carti pe raft. O sa va recomand patru si o sa trec de la lecturile usoare spre cele serioase:

O sa incep cu Tipul din filme nu există, autor Bogdan Stoica. Intamplator am dat peste blogul lui Bogdan Stoica, blog pe care il citesc cu placere. Asa am aflat si despre faptul ca unele postari au fost reunite sub forma acestei carti.  Intre timp a aparut si un al doilea volum. O lectura usoara, amuzanta fara nici un fel de pretentii dar care te poate bine dispune.

Mai departe, Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri de Radu Paraschivescu. Il citesc de mult pe Radu Paraschivescu ca jurnalist sportiv. In ultima vreme ii urmaresc si rubricile Pastila de limba si Paraschivenia saptamanii. Afland ca nu este doar jurnalist, traducator ci si scriitor am fost manat de curiozitate si am cumparat respectiva colectie de povestiri. Am gasit un umor excelent care infasoara povesti cu substanta.

Spuneam ca in ultimii ani lecturile mele constau majoritar in jurnale si memorii, tendinta pe care nici acum nu mi-o explic prea bine, asa ca urmatoarele recomandari sunt din aceasta zona.

Familia din partea tatalui este din Nucsoara, Arges iar Elisabeta Rizea a trait in vecini de bunicii mei. Prea mic pentru a intelege cine era, atunci cand am cunoscut-o, nu mi-a ramas decat amintirea vaga a unei batrane imbracata in strai popular. Timpul a trecut si am inceput sa devorez cartile legate de rezistenta anticomunista din muntii Fagarasului incercand cu fiecare lectura sa completez povestile auzite in familie, povesti transmise tot soptit chiar si dupa schimbarea regimului. Asa ca nu puteam rata o noua carte la Humanitas: Povestea Elisabetei Rizea din Nucşoara urmată de mărturia lui Cornel Drăgoi

Am lasat la urma cartea care m-a impresionat cel mai mult:  20 de ani în Siberia Amintiri din viaţă pentru a carei prezentare ma voi folosi de cuvintele Monicai Lovinescu:
Citat
Cartea e o revelaţie şi s-ar cere primită ca atare. Nu doar privitor la soarta deportaţilor români în Gulagul sovietic povestirea Aniţei Nandriş-Cudla aduce o mărturie esenţială, dar şi pentru reconstituirea staturii ţăranului bucovinean: o statură net aristocratică, pe care metamorfozele provocate de comunism o aruncaseră nu numai în trecut, ci, s-ar spune, aproape în legendă. Or, iată că, odată cu Aniţa Nandriş-Cudla, legenda ia conturul firescului, iar realitatea ei ni se impune din nou.
După o asemenea carte, orice complex de inferioritate a noastră ca neam ar trebui să dispară.
Cartea aceasta, care nu numai că se cere neapărat citită, dar ar merita să fie aşezată, prin biblioteci, într-un raft al clasicilor, descrie unul din cele mai cumplite destine.

ANIŢA NANDRIŞ-CUDLA (1904-1984) s-a născut într-o familie de ţărani din Bucovina. 13 000 de români din acest ţinut au trăit, în iunie 1941, groaza deportării. Între ei, şi Aniţa cu întreaga familie. Au fost duşi dincolo de Cercul Polar, într-un univers al ostilităţii, unde timp de 20 de ani nimic în afara iubirii şi a credinţei nu le-a fost sprijin. De abia ştiutoare de carte, întoarsă acasă, Aniţa a scris în cuvinte simple povestea acestei supravieţuiri. 

Lectura placuta!

« Ultima Modificare: 05.Dec.2017, 03:12:33 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy, rexkrokiDAU, ...

Offline shpeedy

« Răspuns #59 : 05.Iul.2018, 10:36:29 p.m. »
Un extras din cartea Homo Deus a lui Yuval Noah Harari. Momentan citesc prima carte - Sapiens.

Recomand!

« Ultima Modificare: 05.Iul.2018, 11:03:51 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X