Autor Subiect: Hibride si electrice in general: EV. PHEV, self-charging, etc  (Citit de 9215 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Hibride si electrice in general: EV. PHEV, self-charging, etc
« Răspuns #90 : 09.Feb.2022, 09:24:32 a.m. »
Sa dai 40k de euro pe chinezaria din clip, sincer nu merita.
Sa mergi în concediu pâna în Grecia si sa faci 2 zile pe drum, iar nu merita.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Hoinar

« Răspuns #91 : 09.Feb.2022, 09:55:45 a.m. »
Am incercat electrica ... e faina, dar nu este pentru mine inca ... cand am de mers undeva, fac 700 - 1000km / zi ... fara oriri majore. Nu imi place ... asta cu opritul sa bei o cafea .. nu e pentru mine.... de mers la toaleta dureaza 2-4 min ... hai sa nu intram in teorii din astea ... am studiat mult, am incercat, e faina, dar in varianta actuala nu este pentru mine.
Sunt genul care cand plec la drum lung, am canistra cu rezerva de carburat in masina ... eu stiu cand plec, nu stiu cand si unde ajung :)
Cu o electrica nu o sa am niciodata libertatea asta ...
Te las pe tine sa visezi la cai verzi pe pereti, cat stai la o cafea astepand sa se incarce electrica  :-))
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline enicky

« Răspuns #92 : 09.Feb.2022, 10:04:04 a.m. »
    Stiu masina, n-am timp acum sa vad clipul, dar  pot spune ca poate fi un concurent ptr. Tesla, autonomie din cate stiu, mare, este spatioasa, arata bine la exterior(design clasic modern), iar in interior e chiar lux.
   "Nu merita" este relativ, in sensul ca daca esti fan electrica, nu pretul este porblema principala, iar deplasarea cu o "electrica", cel putin la momentul acesta, se face numai dupa o planificare minutioasa a traseului.
   Legat de traseu, pot spune ca am cunoscuti care fac doua zile pana in Grecia cu masina normala, deci n-ar fi o noutate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Fujitsu

« Răspuns #93 : 09.Feb.2022, 10:16:48 a.m. »
@Hoinar - ai dat un exemplu extrem, sa mergi 1000 km fara oprire cu canistra de benzina in portbagaj.
Mie nu imi place sa fac mai mult de 250-300 km intr-o zi.

Depinde unde mergi cu masina 90% din timp, fiecare isi alege mijlocul de transport potrivit pentru nevoile proprii.

Asa a fost si in secolul 19: lumea se plangea ca automobilul trebuie alimentat cu combustibil si nu prea aveai unde, in timp ce fân pentru cai se găsea peste tot şi deplasarea era mai lipsită de probleme.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline ...

« Răspuns #94 : 09.Feb.2022, 10:34:22 a.m. »
"Take the breaks", ai vrut sa spui, desigur, doar nu te-ai referit la frane.  La Hyundai, sistemul de atentionare privind oboseala soferului se numeste DAW, tot asa cu o ceasca de cafea afisata in bord.

Pentru mine, autonomia la o masina electrica ideala ar fi 500 km reali, iarna, in regim extraurban.

The following users thanked this post: petre74

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #95 : 09.Feb.2022, 12:20:29 p.m. »
Am mutat discutiile in limba română intr-un topic potrivit.
Recomand colegilor cu limba ascuțită sa se linisteașcă.
Offtopicul va fi sters.
« Ultima Modificare: 09.Feb.2022, 12:35:58 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: ..., Hoinar

Offline CyborgSky00

« Răspuns #96 : 09.Feb.2022, 12:38:23 p.m. »
Electrica/hybridul e doar si numai pentru zona urbana/rurala, fara fum, fara miros ;), statul in coloane. Ca a doua masina, cine poate !  Vrei independenta, CO lungi, ramai pe mas sau mac.

• Suzy

Offline Hoinar

« Răspuns #97 : 09.Feb.2022, 06:03:22 p.m. »
@Hoinar - ai dat un exemplu extrem, sa mergi 1000 km fara oprire cu canistra de benzina in portbagaj.
Mie nu imi place sa fac mai mult de 250-300 km intr-o zi.

Depinde unde mergi cu masina 90% din timp, fiecare isi alege mijlocul de transport potrivit pentru nevoile proprii.

Asa a fost si in secolul 19: lumea se plangea ca automobilul trebuie alimentat cu combustibil si nu prea aveai unde, in timp ce fân pentru cai se găsea peste tot şi deplasarea era mai lipsită de probleme.

Exact cum am mai spus, daca tie nu iti place, asa esti tu, intelege ca sunt si altii in jur care NU sunt la fel ca tine. Eu merg si 14 ore cu oprire de toaleta si alimentare ... si cam atat .... canistra de 10L din portbagaj este de rezerva acolo. Nu este nimic extrem ...
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Fujitsu

« Răspuns #98 : 09.Feb.2022, 06:08:13 p.m. »
…  Vrei independenta, CO lungi, ramai pe mas sau mac.
Nu, nu, eu am dat mac-ul pe mas și apoi mas-ul pe me (EV) și rămân așa dacă totul merge bine  B-)
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline CyborgSky00

« Răspuns #99 : 09.Feb.2022, 06:19:04 p.m. »
Daca ! merge bine! dar nu cred ca va merge. Pareri, opinii sunt multe, de aia suntem diferiti, cu sistem de valori diferit, mofturi si tabieturi diferite ! :good:
  • Suzy