Autor Subiect: Hibride si electrice in general: EV. PHEV, self-charging, etc  (Citit de 9214 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Re: Hibride si electrice in general: EV. PHEV, self-charging, etc
« Răspuns #80 : 08.Feb.2022, 02:41:04 p.m. »
@Costique, depinde mult de ce vrei sa faci cu masina respectiva. Stii bine ca autonomia la electrice variaza foarte mult in functie de conditii: frigul si viteza mare fiind cei mai importanti factori. Daca vrei/ai nevoie sa rulezi pe autostrada cu 130km/h (nu zic de mai mult ca nu-i legal), iarna la -10 grade si imbracat sumar in habitaclu vei constata ca autonomia din "reclama" n-are nici o legatura cu cea reala.

Insa chiar si daca ar fi 1000km autonomia (presupunand ca nu faci toate concediile in Laponia) mai ai de rezolvat problema cu incarcatul. Statiile rapide sunt putine... evident numarul lor va creste, insa cred ca va dura destul pana vor fi disponibile in numar mare si la orice "colt de strada".

Creste pretul la electricitate (si nici nu cred ca o sa scada prea curand, ca nici centralele alea atomice nu se construiesc cat ai pocni din degete; asta e alta discutie dar eu cred ca asta e singurul viitor pentru energie ieftina), statiile unde poti incarca gratuit au devenit deja prea putine comparativ cu numarul de masini electrice, cel putin in RO, habar nu am cum e in vest.

Asa cum am mai scris, pentru mine singura motivatie pentru masini electrice ar fi reducerea poluarii in aglomerarile urbane si atunci vorbim despre o a doua masina. Sanatatea vine cu un cost.

Deocamdata, mi se pare ca dezavatanjele unei masini electrice sunt inca prea multe/mari pentru a lua in considerare una drept unica masina a familiei.
« Ultima Modificare: 09.Feb.2022, 01:57:07 a.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: sfichiu, Myhay

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #81 : 08.Feb.2022, 02:57:17 p.m. »
Pe mine ma încântă cum se simte si faptul ca nu mai sunt legat de service. Restul sunt chestii care se rezolva. Cel puțin pana îmi iau eu alta mașină. Poate Suzuki face pasul pana atunci. Si încă ceva, e poate numai extazul începutului. Dar citeam ieri ce spunea o tipa, ca americanii nu vor EV, ei vor o Tesla...Iar Tesla își face magazin de aplicații si pe Youtube umbla vorba ca va face si telefon...Si mie mi se pare chiar o dezvoltare fireasca...Si uite așa ajungem la cu totul altceva...Daca vad asta, o sa știu de ce Google si Apple si-au făcut mașini...Ei...in aceste condiții, cam care este capacitatea de concurenta a unui producătoare de fiare (cu tradiție in făcut bice de care nu va mai avea nevoie nimeni) cu o companie de software care face si fiare ?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline toma

« Răspuns #82 : 08.Feb.2022, 03:37:39 p.m. »
Total de acord, sunt senzational de condus electricele.

Ei...in aceste condiții, cam care este capacitatea de concurenta a unui producătoare de fiare (cu tradiție in făcut bice de care nu va mai avea nevoie nimeni) cu o companie de software care face si fiare ?

Nu stiu sa-ti raspund...
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Costique

Offline Calin sb

« Răspuns #83 : 08.Feb.2022, 08:36:51 p.m. »
Am o întrebare: care este pentru voi autonomia minima care ați accepta sa o aveți la o mașină electrica?
999 km
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline Fujitsu

« Răspuns #84 : 09.Feb.2022, 12:42:45 a.m. »
Am o întrebare: care este pentru voi autonomia minima care ați accepta sa o aveți la o mașină electrica?
In jur de 400 km WLTP e o autonomie decenta.
In România încă sunt stații destule raportat la numărul de mașini electrice. E posibil in viitor sa apara un dezechilibru dacă nu se merge in același ritm cu vânzările și construcția de puncte de încărcare.
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline Hoinar

« Răspuns #85 : 09.Feb.2022, 06:38:23 a.m. »
1000km wltp, sa am macar 750-800km iarna autonomie si incarcare minim 150-200 pe statii rapide.
Ce ofera acum Tesla cu 500km autonomie, ma cam limiteaza in unele situatii.
Mai jos de atat nici macar nu ma gandesc.
Recunosc, imi place sa merg mult cu masina si totul legat, nu imi place sa opresc. Daca am oprit m-a luat oboseala si s-a terminat cu condusul. Nu ma vad dormind prin statii de incarcare.
In momentul de fata, preturile sunt aberante pentru o masina cum este Tesla sau EV6 de la Kia.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Fujitsu

« Răspuns #86 : 09.Feb.2022, 06:50:55 a.m. »
1000km wltp, sa am măcar…
10 ani mai durează, as zice … dacă nu mai mult pana vor fi asemenea autonomii.
La benzina ai autonomie așa mare?

Offline Hoinar

« Răspuns #87 : 09.Feb.2022, 07:09:02 a.m. »
Asta din pacate este raspuns la care nu merita sa raspund ... sau sa ma chinui sa iti explic ...
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline ntire2000

« Răspuns #88 : 09.Feb.2022, 09:07:44 a.m. »
La benzina chiar daca n-ai autonomia asta, în 5 minute ai alimentat si n-apuca sa te ia somnul prin peco.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Fujitsu

« Răspuns #89 : 09.Feb.2022, 09:15:16 a.m. »
Ar putea sa te ia somnul la o pensiune / un hotel care are stație de încărcare (și sunt deja destule).
Sau ai putea sa încarci rapid in 20 de minute,  cât mergi pana la toaleta și/sau bei o cafea.

Trebuie încercată electrica (dacă ești interesat) degeaba visezi la cai verzi pe pereți - gen autonomie 1000 sau 2000 km.