Autor Subiect: Puncte de gresare  (Citit de 6414 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline unde

Puncte de gresare
« : 17.Aug.2009, 09:56:31 a.m. »
 Am gresat articulatiile sferice de pe fata si acum volanul se misca mult mai usor decit inainte (masina pe loc, motorul oprit). Initial am atribuit miscarea greoaie a volanului tipului de directie folosit la Jimny (cu bile, nu cu cremaliera). Am luat de mai multe ori maxim-dreapta, maxim-stinga pina cind vaselina se mentinea pe sfera. Vaselina folosita a fost Motul Grease 100 (asta aveau la reprezentanta).
 Am mai gasit un gresor pe axul cardanic aproximativ in zona cutiei de transfer. Am bagat cam jumatate de pompa (estimez un volum de 50 - 100 cm3). Ce cantitate trebuie "pompata"?
 Mai sint si alte puncte de gresare?
« Ultima Modificare: 17.Aug.2009, 09:58:52 a.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline miocrl

Re: Puncte de gresare
« Răspuns #1 : 17.Aug.2009, 10:03:22 a.m. »
eu la sx4 am vazut ieri cand am curatat masina bine bine puncte de gresare pentru haion. sus la balamale e cate o gaurapoate o gasiti si la jimny

Offline Cristi

« Răspuns #2 : 17.Aug.2009, 10:08:05 a.m. »
Cand am fost pentru bucsaraie la AutoNet, mi-au si recomandat sa ung articulatiile alea sferice de pe fata periodic. Cica vaselina (ei au recomandat 2+2 Red parca) ar bloca intrarea prafului, si ca ar fi fost probleme la unele Jimny-uri din cauza asta.

In manualul de service ar trebui sa se regaseasca detalii despre ce trebuie uns si cum se face.
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline unde

« Răspuns #3 : 17.Aug.2009, 10:12:02 a.m. »
 Usi exista la toate masinile si evident trebuie si ele gresate din cind in cind. Nu la punctele astea de gresare m-am referit.
 Spre exemplu la Jimny exista din fabrica montat pe axul cardanic un gresor. La acest gresor se cupleaza o pompa de vaselina. Eu m-am uitat in special prin fata, dar nu am gasit nimic.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Cristi

« Răspuns #4 : 17.Aug.2009, 10:27:51 a.m. »
Nu m-am referit la usi  :D Ci la articulatiile alea sferice (ball-joint / rotule ??) de sunt la roti la majoritatea masinilor.

De gresarea axului cardanic nu cunosc nimic, dar banuiesc ca la service in cadrul reviziei periodice o fac ei daca este trecut in cartea de service.
- Kizashi Sport M/T
- ex SX4 1.9 DDis, 4WD @ 143 BHP
- ex Jimny Cabrio

Offline unde

« Răspuns #5 : 17.Aug.2009, 11:15:45 a.m. »
 Nu tu te-ai referit la usi, miocrl s-a referit ;)
 Prefer sa nu ma bazez pe service-uri (de reprezenta mai ales).
 O sa ma uit si in manual sa vad ce zice acolo.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline coq

« Răspuns #6 : 17.Aug.2009, 11:19:27 a.m. »
Am mai gasit un gresor pe axul cardanic aproximativ in zona cutiei de transfer. Am bagat cam jumatate de pompa (estimez un volum de 50 - 100 cm3). Ce cantitate trebuie "pompata"?
 Mai sint si alte puncte de gresare?
Pai la fiecare cruce cardanica ar trebuii sa fie gresor... de bagat... bagi pana vezi ca incepe sa "dea pe afara"
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline unde

« Răspuns #7 : 17.Aug.2009, 11:39:53 a.m. »
 De-aia am intrebat, ca am vazut numai la axul de la cutia de transfer. La cardanul din fata si la ala din spate nu am vazut. La ala din fata am pipait si tot nu am gasit nimic. Mi-a fost teama oarecum sa bag multa vaselina ca pe axul cardanic de la cutia de transfer exista si un burduf de cauciuc si nu am vrut sa fortez. O sa ma uit si in manual sa vad ce zice acolo.

Later edit: cica se lubrifiaza propeller shafts 2 & 3 adica alea care pleaca din cutia de transfer catre fata, respectiv spate.
 Se mai ung si articulatiile sferice de pe fata, dar nu m-am prins foarte exact cum. In orice caz, nu cu degetul cum am facut eu  :">
« Ultima Modificare: 17.Aug.2009, 03:31:44 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline iulian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #8 : 04.Mar.2010, 09:08:58 p.m. »
Cand vine caldura gresez si eu cardanele, daca sunt prevazute cu gresoare(parca am zarit unul cand am pus scuturile) si sa nu uitam culisanta (cea care permite miscarea longitudinala a crucii cardanice pe cardan, cand se misca puntea).
Stiu ca e foarte important sa gresam asa numitii "kingpin bearings", ce tin loc de pivoti, cate doi la fiecare roata, unul sus si unul jos. Acolo trebuie unsoare EP rezistenta la apa. Tot atunci se greseaza si articulatia homocinetica..."bubuloiu" de la roata. Din pacate, gresarea se face prin demontare si da, e necesara! Se intampla sa desfaci articulatia si sa curga apa cu noroi de acolo, ce-or zice rulmentii aia!

Offline drgsuzuki

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #9 : 25.Iul.2010, 04:14:23 p.m. »
salutare tuturor! am , relativ de curand, un suzuki jimny, cumparat sh. as avea nevoie de un manual de utilizare si oricat am cautat pe net, nu am gasit. poate cineva sa ma ajute?