Autor Subiect: Vacanta Romania 13zile 2800km  (Citit de 2354 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline chrys-gryz

• Full Member
  • Mesaje postate: 208
  • Gen: Bărbat
Vacanta Romania 13zile 2800km
« : 15.Aug.2009, 11:50:23 a.m. »
Acum cateva zile m-am intors din concediu. Ce pot sa zic...a fost o AVENTURA draguta. Zic aventura in special din cauza drumurilor. Sa o luam cu inceputul.

29 Iulie-plecare din Galati spre Sighisoara via Buzau, Ploiesti, Valenii de Munte. Aprox. 430 de km. Drumul a fost excelent, nu a fost aglomerat. Eram atat de vesel...si naiv...incepusem sa cred ca voi merge doar pe asemenea drumuri tot concediul.   =(( Nu prea a fost sa fie. Pe aceasta portiune de drum a fost o singura problema: undeva la iesire din Ploiesti unde am stat vreo juma de ora la o trecere de cale ferata la care cica se lucra...ziua in amiaza mare....cand nu e deloc trafic....oooffffff. Pe bucata Valenii de Munte-Brasov mi-a fost dat sa vad tiruri care intrau in curba cu 70-80. Eu ma limitam la un 60-65 max...in fctie de curba. Fie le era cunoscut traseul, fie se bazau pe dihania pe care o conduc. Oricum, asa se explica multele accidente cu tiruri rasturnate. In fine.  In cele din urma ajung in Sighisoara. Nu aveam rezervare...asa ca m-am folosit de GPS sa gasesc ceva...am gasit: pensiune mai mult decat decenta cu pret iarasi decent (l-am si negociat putin...l-am scos de la 100/noapte la 80 :Dwww.pensiunea-hera.ro/ Sighisoara un oras superb, pacat ca l-am prins in perioada unor lucrari de amenajare a pavajului in zona istorica. Mult praf si mult zgomot. In schimb, si multi straini, in general vorbitori de germana si franceza si amatori de bere Ushush (greu Ursus la ei).

31 Iulie - plecare spre Sibiu. Drumul inferior comparativ cu ceea ce experimentasem in urma cu 2 zile, insa decent avand in vedere ceea ce avea sa urmeze (si despre care nu stiam :D ). M-am cazat in jurul pranzului, am parcat masina, dus, si apoi hiking prin oras. Am ales varianta 'la pas' din cauza traficului infernal din Sibiu. Ulterior am aflat si care-i cauza: Sibiul n-are centura....va puteti imagina ce era ziua in amiaza mare. Pensiunea decenta, insa cam zgomotoasa...de aceea nu o recomand. Iarasi ma lasasem la mana GPS-ului. Orasul superb, iarasi foarte multi straini si deja incepusem sa nu ma mai simt in Romania. Bineinteles ca mai aveam momente amare de wake-up, cate un refresh pe la un magazin sau terasa unde servirea te aducea cu picioarele pe pamant...dar cele bune prevalau in fata celor rele.
A doua zi am ales sa vizitez Muzeul Astra sau Muzeul Satului din Sibiu http://www.muzeulastra.com/. E superb, timp sa ai si sa fie soarele alaturi de tine, nici sa te bata toata ziua in cap, nici sa ai temp de peste 25-27grade ca mori. Din cate mi-a explicat cineva de acolo muzeul are peste 100hectare si mai mult de 10 km de alei. Eu am petrecut vreo 5 ore acolo.

1 August - plecare la pranz din Sibiu spre Avrig. Aprox 40km, drumul e superb pe o portiune de 30km, si destul de naspa aprox 10km....spre Avrig...partea serpentinoasa. Aveam rezervare in Valea Avrigului...nu ne-a placut ce am gasit...asa ca am cautat timp de vreo 2 ore in toata Valea Avrigului...stupoare ...nimic liber...asa ca am intins-o spre Porumbacul de Sus...am dat peste pensiunea Casa din Prund. Superb. Recomand cu inima deschisa. Oamenii de acolo sunt de-a dreptul fenomenali. Ne-au intampinat cu palinca, visinata...si spre seara...o placinta fierbinte de mere..facuta in casa...yummy.  ;) http://www.turismdevis.ro/cazare-pensiuni/cazare-Porumbacu-de-Sus-SB/Pensiunea-Casa-din-Prund.html Pe 2 aug am plecat dimineata spre transfagarasan......superb...u-l mai facusem pana acum...plin de turisti in schimb, si spre dezamagirea mea nu mai erau frantuzii si nemtii de la Sibiu si Sighisoara..ci manelarii nostri prea iubiti. Parcat pe marginea drumului, gratarul si berea langa (pana aici parca-mi place si mie) si maneaua la MAXIM. Odios. Ce tine de Transfagarasan in jud Sibiu...arata ok, in schimb imediat ce ai trecut tunelul de la balea lac...se impute treaba....Arges SUX....cel putin la cap asta. Am ajuns la Vidraru si am ales sa ne intoarcem la Porumbacul De Sus pe la Curtea de Arges, Rm. Valcea si apoi pe Valea Oltului. Drum superb, insa foarte aglomerat.

3 August - plecam spre Hateg (comuna Rau de Mori). Zona supeba....drumul pana acolo insa ...hmm...de la perfect(Porumbacul-Brezoi, pe valea oltului) la infect (Voineasa - Petrosani). Pana la Brezoi...superb, de la Brezoi la Voineasa...asa si asa...mai un crater, il ocoleai, mai o denivelare...nu mare lucru. Dupa Voineasa insa ...paradisul...injuraturilor. Gratere imense, max 20km/h...groaznic....la un moment dat dam de o bucata de aprox 2 km asfaltat proaspat....am zis ca a dat norocul peste noi.....:(...din contra...dupa aia 2km asfaltati au urmat aprox 15-20 km pietruiti...aia erau pregatiti pt asfaltare, dar nu erau asfaltati. Groaznic, avand in vedere ca se lucra chipurile pe tronsonul ala...si cand trecea cate un camion din contra sens..praful de pe lume....mi-a intrat si-n....nu mai zic. NU VA RECOMAND portiunea respectiva, doar daca suntei dornici de aventura. Doar dupa 2011 se merita incercat, cand cica s-ar incheia reabilitarea drumului.Dupa partea pietruita....inspre Petrosani...gropi, cratere...ca dupa razboi. Groaznic. Am facut in ziua aia aprox 230km cam in 7-8 ore. Peisajul superb insa. Petrosani - Hateg...ok...decent. Cazat in Rau de Mori, ok...dar nu recomand...doar prin prisma faptului ca nu e chiar pensiune, ci o tanti care are o casa cu 4 camere, din care 3 sunt de inchiriat...va las pe voi sa alegeti. Pensiunea Tereza-Rau de mori.

4 August - plem de la Rau de mori spre Garda de Sus-Apuseni (aproape de Arieseni). In drum oprim la castelul descris de Jules Verne in Castelul din Carpati (asa s-ar vehicula...ca despre asta e vb), manastirea Densus (superb), Castelul Corvinilor la Hunedoara (superb), cetatea Devei (foarte fain...desi cetatea a fost inchisa....insa numai ride-ul pana sus a meritat toti banii....ride-ul si peisajul asupra orasului. ) Am ales varianta de drum Hateg- Calan-Hunedoara-Deva. In jurul Devei sunt niste drumuri absolut superbe...mi-a placut..bv celor de acolo. De la Deva am urmat traseul Brad-Stei-Garda de sus. Desi ma asteptam ca drumul sa fie ceva mai bun pe bucata Deva-Stei....mi-am luat-o in freza....naspa...E79 parca...nu cu gropi...insa foarte denivelat. Asta e. De la Stei la Garda de sus...n-am cuvinte...groaznic....pacat ca e unica cale de acces pt acea zona. Ar mai fi fost o varianta dinspre Abrud...dar am mizat ca va fi drumul prost....inca nu stiu cum e pe acolo. In Garda de Sus am stat la Mama Uta....cazarea e ok...nu rupe gura targului...insa mancarea e delicioasa. Camerele aveau insa un minus la bai. Vizitat pestera Ursilor si ghetarul Scarisoara. Scariosara facut pe jos...aprox 15-17km dus-intors....iar la intoarcere ne-a prins o ploaie...mai mare dragul. Zona Garda de sus-Arieseni...superba..cu foarte multe atractii turistice.

8 August - plecam din Garda spre Cluj via Turda. Drumul acceptabil, nu rupe gura targului...da macar n-are gauri si cratere. Am vrut sa intram in cheile Turzii, insa ne-am lasat pagubasi, vazand cum se prezinta dumul. Am ajuns pana la poalele cheilor. Spre Cluj drum ok. Ne-am cazat la Domeniul Regilor..superb...drumul e cam naspa pana acolo...aprox 15km din cluj. http://www.domeniulregilor.ro/. Seara petrecuta in Cluj...oras superb. Iarasi, multi straini.

9 August- plecam din Cluj spre Viseu de Sus....din cluj pana la Beclean...drum superb, Beclean - Viseu de sus...varza. L-am ales la recomandarea cuiva. nu a fost deloc asa cum l-a descris cel care l-a recomandat. Placi de beton, cratere si multe denivelari..cel putin pe o portiune de 20-30km de la Beclean spre Cluj. Inevitabil am ajuns in Borsa 'Perla Transilvaniei' sau mau nou 'Paradisul Hotilor de vehicule forestiere'. Daca va intrebati unde e Borsa...va zic eu...la capatul pamantului. Acolo se termina civilizatia. Mai multe basini decat la Mamaia am vazut doar in Borsa.  Peste noapte am ramas la Viseu de Sus, cu greu am gasit cazare. Plimbarea cu Mocanita se merita, foarte multi straini. De la drumul principal la gara mocanitei trebuie sa faci offroad cam 1,5km...drum varza....mai rau ca un drum de tara. Strainii cred ca sunt impresionati pana la os. Trenul pleaca la 8:30, insa pt bilete tre sa fii acolo cam de la 7am. asta e. www.cffviseu.ro

10 August plecam spre Iasi via Vatra Dornei. Peisaj Superb, drum...cred ca cel mai prost pe care am mers tot concediul. De la Iacobeni insa...se schimba treaba....e drumul care vine de la Cluj prin Dej, Beclean, Bistrita si apoi Vatra Dornei. Se lucreaza pe alocuri, insa drumul e foarte bun. Ulterior am luat-o de la Gura Humorului spre Tg. Neamt la cetate. Se merita, iar drumul e foarte bun. Am vazut si un tir rasturnat intr-o curba(vezi ce am tastat mai sus...in primul paragraf). Cetatea se merita, e dragut. desi parca pe alocuri mi se pare ca kitsch. Dela Tg.Neamt la Iasi via Pascani drumul e ok.

Cand am intrat in parcare in Iasi...kilometrajul imi arata fix 2800 km...in 13 zile. Singurul lucru pe care il regret in concediul asta e ca m-am bazat pe spusele unora in alegerea anumitor trasee...si mi-am cam luat-o in freza. Invatatura de minte...in rest...nu regret nimic.

Peste cateva zile (2-3) revin si cu ceva poze.

Sper ca ati avut o lectura placuta....am scris cam mult.
Bye

« Ultima Modificare: 17.Aug.2009, 09:43:00 a.m. de ..::Khaos::.. »
2008 swift 1.3 GLX SE 92hp red

интересное

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
Re: Vacanta Romania 13zile 2800km
« Răspuns #1 : 15.Aug.2009, 12:30:01 p.m. »
Felicitari pentru concediu! :good: 2800 km pe drumurile patriei chiar ca au fost o aventura. Dar daca esti multumit, inseamna ca a meritat efortul.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #2 : 15.Aug.2009, 02:23:31 p.m. »
Super aventura si o prezentare foarte detaliata...  ;),  asteptam pozele...  :)

Offline danker

« Răspuns #3 : 15.Aug.2009, 05:35:02 p.m. »
- Frumos prezentata "aventura", per total cred ca a meritat, o parte din traseu l-am facut si noi, cam in aceeasi perioada, asteptam poze.  ;)
« Ultima Modificare: 15.Aug.2009, 07:27:11 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline sanduraveica

« Răspuns #4 : 15.Aug.2009, 07:20:51 p.m. »
Lectura a fost placuta, multumim, poate va folosi cuiva, pe mine cel putin mai terminat cu Muzeul Satului din Sibiu, am fost la un curs dar nu am mers si la muzeu, acum mai convins.Asteptam ca de obicei ...poze!     
  • Ignis

Offline chrys-gryz

• Full Member
« Răspuns #5 : 16.Aug.2009, 06:59:47 p.m. »
revin cu pozele
Enjoy!!!

интересное

Offline danker

« Răspuns #6 : 16.Aug.2009, 07:10:33 p.m. »
- Frumoase poze, unele sunt de calendar "suzuki" si nu numai, ce vreme frumoasa ai prins pe transfagarasan!  :clap:
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 16.Aug.2009, 09:43:17 p.m. »
Nice trip, nice pics! Congrats!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #8 : 16.Aug.2009, 09:45:42 p.m. »
Dupa o super aventura..., acum chiar niste super poze... ;), la fel cum spunea si @danker...

Offline chrys-gryz

• Full Member
« Răspuns #9 : 16.Aug.2009, 09:50:26 p.m. »
- Frumos prezentata "aventura", per total cred ca a meritat, o parte din traseu l-am facut si noi, cam in aceeasi perioada, asteptam poze.  ;)
stiu ca ati fost in aceeasi perioada pe transalpina...eu am trecut luni pe acolo(03/08) iar voi parca pe vineri(07/08). pacat ca aveam rezervari facute in apuseni, altfel faceam in asa fel si macar ne vedeam de un salut, ca pe TA nu ma aventuram cu swiftacheul:)

интересное