Autor Subiect: Amortizoare  (Citit de 12793 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Hoinar

Re: Amortizoare
« Răspuns #40 : 21.Aug.2024, 12:51:38 p.m. »
Pentru ca pe asflat abia se aud, pe drumuri de pamant, abia se aud, dar cand iesi pe drumuri care sunt in lucru, de tara cu pietre, sau pe forestiere cu pietre le auzi cel mai bine. Cand te duci la service si reclami asta, in proba de drum, cel care face proba merge un pic mai repede si nu se aude nimic  ;)
In functie de uzura mai bate, cand faci un viraj incet la 90 grade si pe roata stanga fata este o groapa mica.

Sunt trecut prin asta :))
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline wolfin

« Răspuns #41 : 21.Aug.2024, 01:43:52 p.m. »
Clio...avea 2 ani si putin...iesita din garantie...zgomot in caseta de directie. Mers la reprezentanta ....da ...e clar....afirma seful de service....trebuie schimbata. Deci 2008...ceva pe atunci....3000 lei era o suma.  Cu 10 minute mai devreme...mecanicul zicea ca nu...ca bate bucsa metalica...si ur.atoarea la fel va face dupa x km. Mi a confirmat la fel un inginer de la serus...baiat finut. Am.mers acum o sapt cu ea....directia e cea originala. E adevarat batea ceva ..dar nu caseta  >:)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline dan12ro

« Răspuns #42 : 21.Aug.2024, 02:56:53 p.m. »
Raspunsul este ca piesele sunt de calitate slaba. Masinile pa care le-am condus au vazut drumuri mult mai grele ....

Service-ul din Brasov ...  revizie in 03.2024  ... cand a iesit din garantie nu a vazut nici un amortizor care plange ?

Am platit un serviciu , nu te lasa sa vezi masina ridicata , am crezut ca sunt alti "meseriasi" ...
 nu este de calitate ... evitati ... chiar daca mai am garantie pe motor turbine etc nu mai trec pe la acest service.

NU VREAU SA MAI AUD DE ACEASTA FIRMA DE MASINI  ... AM PLATIT PRETUL IEFTINIRII ....
  • SX4 S-cross Passion 1.4 H 2021--MARE GRESEALA

Offline trl

« Răspuns #43 : 22.Aug.2024, 05:54:33 p.m. »
Nu vad o problema in schimbarea amortizoarelor la aprox. 50k km, se schimba si pace, intra la consumabile...nu e cine stie ce exagerare sa pice amortizoarele, mai ales cu drumurile din RO. Pune si tu niste poze sa vedem exact cat de scurse sunt, pt. ca e posibil sa te tina fara probleme pana in primavara viitoare daca sunt doar cateva picaturi. Eu am fact anul trecut testul de amortizoare si erau inca in grafic, fara nicio picatura de ulei scurs, si am peste 60k km la un S-Cross din 2017.

In schimb tb. sa reverifici caseta de directie si revino aici pe forum cu stiri dupa o reverificare, preferabil in alt service decat cel initial.

Referitor la service-ul din BV, eu mi-am schimbat acolo suspensiile si cand am cerut voie sa ma duc in garaj sa discut cu mecanicul mi s-a spus ca pot merge. Masina era ridicata pe elevator, m-am dus langa masina sa-i arat ceva mecanicului, deci nu am avut restrictii absurde. La o adica, e masina mea, iar service-ul auto nu este sala de operatii pe creier; atata timp cat nu depasesc cateva minute si nu ma bag in sufletul mecanicului si nici direct sub elevator nu vad de ce nu m-ar lasa sa fiu prezent acolo. Oricum, de sus de la etaj puteam vedea tot ce face mecanicul, doar ca nu puteam vorbi cu el.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 Spirit MT AllGrip