Buna seara ,am si eu aceeasi problema ca a colegului teutzuie,mai ales la viteze mari,pe autostrada la podul de la cernavoda la acele separatii intre asfalt si portiunea de unde incePe podul ,am senzatia ca pleaca masina de spate,masina este din 2018 ,nu cred sa se fii stricat asa repede amortizoarele,poate niste pareri de la cine sa mai intilnit cu aceasta problema,va multumesc
Problema este din amortizoare, cel mai probabil, daca ea se manifesta cand se trece peste o denivelare, fiind in viteza si usor in viraj (curba, schimbare de banda, etc.)
Eu as face intai o verificare vizuala, daca se observa ceva pierderi de ulei.
Apoi o testare pe banc a amortizoarelor.
Si tot nu as fi sigur ca descopar problema amortizoare.
Spun asa, pentru ca am avut o problema similara cu masina mea (SX4).
In drumul ce il faceam zilnic aveam o denivelare (un fel de tasare transversala ca de la un sant anterior), amplasata intr-o curba pe care o abordam cu 40-50 km/h.
Masina "fugea de fund" (sarea inspre exterior) de fiecare cand treceam pe acolo. Deja mi se parea straniu daca nu mai simteam acea miscare, cand treceam cu viteza mult mai mica.
Asta se intampla cand masina avea vreo 2 ani vechime (circa).
La una din revizii au fost observate scurgeri de ulei la amortizoarele spate, asa ca au fost inlocuite pe garantie.
Doua saptamani dupa inlocuire, m-am stresat tare fiindca nu mai simteam acea miscare nesigura la trecerea peste denivelare. Parca aveam alta masina! Dar, dupa vreo 2 saptamani am resimtit miscarea.
Nu am mai verificat amortizoarele de atunci, fiind convins ca tot acele amortizoare ar fi de vina.
Ulterior, cand masina a facut vreo 6 ani, am schimbat toate arcurile si amortizoarele masinii.
A disparut iar acea problema la trecerea peste denivelari aflate in viraj.
Apoi mi s-a schimbat ruta de zi cu zi, asa ca nu mai am pareri actualizate.