Autor Subiect: Amortizoare  (Citit de 12792 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline boga81

Re: Amortizoare
« Răspuns #10 : 19.Ian.2020, 07:35:18 a.m. »
La SX4 amortizoarele originale (KYB) au boala plansului. Cei de la reprezentanta au refuzat sa le schimbe pe garantie atat timp  cat uleiul nu e curs pe toata tija, ci doar sub manson. Ce-i drept, au facut test de amortizoare si au iesit cu valori impecabile.
Pentru testare de amortizoare te poti duce la o statie ITP. In principiu toate au tester.

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: gabineg

Offline enicky

« Răspuns #11 : 19.Ian.2020, 01:28:05 p.m. »
Citat
Din ale mele, de exemplu, a curs ulei la greu de cate ori m-am bagat pe drumuri bolovanos-pietruite (cam de vreo 5-10 ori pe an sa zic ca intru pe asa drumuri). De balanganat, daca ii dau tare, dupa ce o las mai balangane de maxim 2 ori
   Putin probabil sa mai functioneze corect.
Ideea lui @boga81 e buna, dar problema e ca aceste teste se fac de obicei cu masina goala(si posibil sa iasa cu un procentaj de eficienta ce le incadreaza la "bune"), sau cu o persoana in cabina, iar la drum pleci cu incarcare de la 2 pers. in sus+bagaje si nu (prea) cred ca si cu greutate amortizoarele vor lucra la fel de bine !

Acum cat de "impecabile" erau valorile amortizoarelor testate, in conditiile in care noi nu stim cum se "butoneaza"/functioneaza testerul, ramane de vazut. Si "curs" si impecabil, e ca vorba aia "si frumoasa si devreme acasa". :)

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline EManu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 29
  • Gen: Bărbat
    • Constanta
« Răspuns #12 : 19.Ian.2020, 07:14:43 p.m. »
Buna seara ,am si eu aceeasi problema ca a colegului teutzuie,mai ales la viteze mari,pe autostrada la podul de la cernavoda la acele separatii intre asfalt si portiunea de unde incePe podul ,am senzatia ca pleaca masina de spate,masina este din 2018 ,nu cred sa se fii stricat asa repede amortizoarele,poate niste pareri de la cine sa mai intilnit cu aceasta problema,va multumesc
  • S cross 1.4 BJ 2017

Offline boga81

« Răspuns #13 : 21.Ian.2020, 10:45:35 a.m. »
Ce inseamna "pleaca de spate"? Separatiile sunt in viraje?

Trimis de pe al meu SM-G960F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Online ntire2000

« Răspuns #14 : 21.Ian.2020, 11:00:57 a.m. »
La viteze mari din cauza ca masina are garda la sol înalta am sesizat si eu ca "fuge" spatele daca nu e încarcata.
Pur si simplu e prea usoara si cred ca apar probleme de aderenta.
Asa am patit si la Ignis si problema am rezolvat-o prin schimbarea jantelor cu unele cu ET mai mic si gume mai late (care nu erau trecute în talon, dar n-a observat nimeni chestia asta)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline EManu

• Newbie
  • *
    • Constanta
« Răspuns #15 : 21.Ian.2020, 04:53:51 p.m. »
Boga 81,daca ai cunoaste mai bine drumul ,acele separatii care se numesc si rost de dilatare ,sunt si pe drum drep nu numai in viraje
  • S cross 1.4 BJ 2017

Offline EManu

• Newbie
  • *
    • Constanta
« Răspuns #16 : 21.Ian.2020, 04:56:25 p.m. »
Ntire2000,am mers si cu un jeep compas care cred ca e ,e cam la aceeasi inaltime,jeep ul nu are aceste probleme,am verificat
  • S cross 1.4 BJ 2017

Offline EManu

• Newbie
  • *
    • Constanta
« Răspuns #17 : 21.Ian.2020, 04:58:45 p.m. »
Eu stiu ca “asa face toate”,dar am intrebat daca exista o rezolvare
  • S cross 1.4 BJ 2017

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #18 : 21.Ian.2020, 06:41:57 p.m. »
@EManu, incearca sa faci un test la amortizoare(este in jur de 30 ron), ca sa elimini o cauza.
Incearca sa pui pe cineva in spate sau prin probagaj(sac ceva) sa vezi daca are aceeasi pierdere a aderentei
Eu am avut 2 experiente neplacute dar fara avarii insemnate.
Singurele piese schimbate erau amortizoarele
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline EManu

• Newbie
  • *
    • Constanta
« Răspuns #19 : 21.Ian.2020, 06:45:01 p.m. »
La momentul respectiv aveam o persoana pe bancheta din spate,cei drept nu foarte corpolenta,dar este o idee si cu testul de amortizoare,multumesc
  • S cross 1.4 BJ 2017