Autor Subiect: INSONORIZARE/ANTIFONARE New Vitara  (Citit de 10423 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: INSONORIZARE/ANTIFONARE New Vitara
« Răspuns #20 : 05.Sep.2021, 09:17:26 a.m. »
 Pentru cine doreste s-o faca singur, autorul explica cum se demonteaza interiorul :

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Hoinar

« Răspuns #21 : 25.Sep.2021, 08:31:35 a.m. »
Stie cineva o firma specializata care face asa ceva ... si de preferinta sa aiba experienta in demontat si remontat Suzuki?
Partea de sub masina o sa o fac eu, ma intereseaza la interior. Am mai facut exterior la masina actuala.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline enicky

« Răspuns #22 : 25.Sep.2021, 02:48:43 p.m. »
   Tapiteria interioara este similara la toate masinile, cel putin cele cu pret mediu, toate se prind cu braduti, clipsuri, daca se lucreaza cu atentie si simt de raspundere, chiar daca n-a mai lucrat Suzuki, nu-i o problema.
  Eu am facut-o la BeLoud, dar cred ca exista prin fiecare oras o firma care face insonorizari, monteaza alarme, folii pe geam si important este sa stiu sa demonteze plasticele, montajul materialului pe tabla nu implica o tehnica deosebita, mai mult munca fizica. Daca ai vizionat mai multe clipuri cu insonorizari ii poti coordona chiar tu, daca ei n-au mai facut.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Hoinar

« Răspuns #23 : 25.Sep.2021, 04:47:13 p.m. »
De facut pot sa o fac, dar din pacate nu am garaj, pentru mine sa o fac ar fi o activitate relaxanta ... dar fara garaj e complicat.

Offline enicky

« Răspuns #24 : 25.Sep.2021, 10:28:42 p.m. »
   Fara garaj este mai complicat, da, recunosc, dar eu am facut usile, portbagajul si hayonul in parcare. De altfel se vede si in clip.

Offline Ruhestand

« Răspuns #25 : 24.Nov.2021, 06:26:43 p.m. »
salutare, am inceput sa ma interesez si eu de subiect pentru ca vreau sa mai reduc din zgomotul extern.
mi s-a spus ca pentru asta ar fi suficient sa umblu la usi si la portbagaj. exista cineva care a facut doar asta si e multumit de rezultat? se simte diferenta suficient de multumitor?
n-as vrea sa fac full daca nu e nevoie, dar nici partial si sa ma trezesc ca nu e suficient pentru ce-mi doresc eu.
  • Suzuki Vitara S

Offline enicky

« Răspuns #26 : 24.Nov.2021, 06:57:05 p.m. »
....mi s-a spus ca pentru asta ar fi suficient sa umblu la usi si la portbagaj. exista cineva care a facut doar asta si e multumit de rezultat? se simte diferenta suficient de multumitor?
n-as vrea sa fac full daca nu e nevoie, dar nici partial si sa ma trezesc ca nu e suficient pentru ce-mi doresc eu.
   Nu-mi doresc sa te dezamgesc, dar exact astea doua zone nu te vor ajuta(mai) deloc ! Singurul efect va fi ca vei creste calitatea sunetului difuzoarelor.
Eu am facut singur portbagajele la ambele masini, cu doua straturi si am avut o perioada cand am mers fara si apoi cu insonorizare, dar recunosc ca n-am observat nicio modificare in cabina... Probabil e foarte mica ...
   Nu comentez despre sursa care te-a informat(gresit), dar eu iti spun  din experienta ultimilor doua masini insonorizate...
Poti sa te uiti la mine in jurnal si la colegul @bekxy .

Offline Ruhestand

« Răspuns #27 : 24.Nov.2021, 07:10:27 p.m. »
de asta am intrebat aici...ca avem aceleasi masini :) "sursa" mea a zis ca mare parte din zgomot vine prin portbagaj. ma gandesc ca pe la alte marci portbagajul e aproape la fel de chel ca cel de la Suzuki iar celelalte zone sunt izolate mai bine din fabrica
  • Suzuki Vitara S

Offline Hoinar

« Răspuns #28 : 24.Nov.2021, 07:27:15 p.m. »
Dupa antifonarea portbagajului zgomotul isi schimba intensitatea, nu mai patrund asa simtitor zgomotele de frecventa inalta si ce se aude este un pic mai infundat, datorita stratului antivibratii.

Offline enicky

« Răspuns #29 : 24.Nov.2021, 08:40:37 p.m. »
de asta am intrebat aici...ca avem aceleasi masini :) "sursa" mea a zis ca mare parte din zgomot vine prin portbagaj. ma gandesc ca pe la alte marci portbagajul e aproape la fel de chel ca cel de la Suzuki iar celelalte zone sunt izolate mai bine din fabrica
    Ok, hai sa-ti explic putin : sursele de zgomot sunt in ordine motorul, curentii de aer si rulaj pe carosabil.
Primele doua vin din fata, motorul este in fata, masina ruleaza/taie aerul cu fata, al III-lea vine de la roti prin punti, contraaripi si aripi si chiar protectia exterioara de plastic de la fiecare roata.
   Izolarea fonica a portbagajului acopera rotile din spate, ale caror contraaripi se gasesc in portbagaj, acoperite de plastic, perna din spate si chiar platformele(2) care acopera roata de rezerva, elemente care deja izoleaza by default cabina de zgomotul produs de puntea spate(roti). Evident ca izolarea suplimentara este buna, perceputa si mai bine daca  ar sta cineva ...in portbagaj, ceea ce nu se intampla.
   Ponderea mare a zgomotului vine deci din fata, motor, aerul taiat de parbriz-plafon si chiar capota si aripi fata, pe de-o parte si pe de alta parte prin podea(vibratii produse de aer si rulaj). O alta zona critica este "peretele de foc", existent intre compartiment motor si cabina, zona in care se ajunge daca se demonteaza bordul(si la care noi n-ajungem!).
   Deci asta este zona critica, FATA !
Ce spune "sursa" ta este, asa mai pe romaneste, ca si cum ai face pipi contra vantului, adica masina merge inainte, dar zgomotul se intoarce inapoi spre sofer , sau, alt exemplu,  fumul eliminat prin teava de esapament vine pe sub masina la radiator!!!!! :) Ceea ce nu se intampla !(din fericire!)
   Ma rog, asta e parerea mea personala, care respecta legile fizicii, cred eu.
   Tu, iti iei propriile decizii, binenteles. :)

The following users thanked this post: Hoinar, gxx