Autor Subiect: INSONORIZARE/ANTIFONARE New Vitara  (Citit de 10424 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

INSONORIZARE/ANTIFONARE New Vitara
« : 21.Ian.2020, 08:57:09 p.m. »
  Aproape toate modelele Suzuki au un topic similar pe forum, cred ca si  noua Vitara ar trebui  sa aiba.
Si nu pentru ca posesorii n-au facut insonorizarea masinilor, ci ptr. ca fiecare a scris in jurnalul lui.

Aici putem incarca foto cu materiale folosite sau de folosit, metode folosite, rezultate obtinute.
  Cautand prin materialele STP am gasit o pasta pe care n-o vazusem pana acum :
https://www.autolux.ro/stp-waterbase-mastic/
https://www.soundhouse.ro/insonorizare/insonorizant-auto/vibro-absorbant/stp-water-base-mastic
https://images.app.goo.gl/KVbcaSYajPtarnF56

Mai jos mai este un video :
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: CristiB

Offline PetruRares

Re: INSONORIZARE/ANTIFONARE New Vitara
« Răspuns #1 : 10.Mar.2020, 02:26:20 p.m. »
Salut,

Intrucat doream o calatorie mai putin zgomotoasa si eu am realizat insonorizarea masinii anul trecut prin toamna. Initial am cerut o oferta de la BeLoud prin 2017. Am primit pret pe materiale si manopera - doc atasat. !!! Atentie oferta este veche, e posibil sa se fi schimbat pretul intre timp. 

PACHETE INSONORIZARE GAMA PREMIUM :  TOTAL :3583 lei  (tva si manopera ioncluse)

PACHET INSONORIZARE  USI : 900 lei (tva si manopera ioncluse)
Materiale folosite:
CTK Premium 2.2 –necesar 20 folii
CTK Silence Fix 10 –necesar 2 folii

PACHET INSONORIZARE  PORTBAGAJ  : 835 lei (tva si manopera ioncluse)
Materiale folosite:
CTK Premium 4.0 -necesar 10 folii
CTK Premium 2.2 –necesar 2 folii
CTK Caimat8mm -necesar 3 folii
CTK Tempofix4    -necesar 2 folii

PACHET INSONORIZARE  PLAFON   : 529 lei (tva si manopera ioncluse)
Materiale folosite:
CTK Premium 1.8 –necesar 8 folii
CTK Tempofix4 -necesar 3 folii

PACHET INSONORIZARE  PODEA   : 1319 lei (tva si manopera ioncluse)
Materiale folosite:
CTK Premium 4.0 -necesar 15 folii
CTK Caimat8mm -necesar 6 folii

In urma multor calcule am ales insa de a cumpara doar materialele de la ei, si de a realiza singur insonorizarea.

Materialele pe mine m-au dus undeva la 1800 lei.
Dar in loc sa iau ce spuneau ei ptr usi, am ales acel chit profesional STP ptr usi intrucat primeam cadou o rola.

Daca doriti sa faceti asa ceva va recomand sa asteptati ca afara sa fie peste 20 grade.  In momentul in care am facut eu operatiunea cred ca erau 10-15 grade, si m-am chinuit putin cu aplicarea stratului vobro.

La mine a fost ptr prima oara cand am facut asa ceva. Ca si timp mi-a luat aproximativ 2,5 zile intrucat m-am chinuit putin la aplicatul primului strat fiind destul de rigid si greu de mulat pe tabla de pe podea. Tata imi dadea la mana si mai presa materialul. 
In functie de dibacie si indemanare, daca ajuta si vremea nu ar trebui sa dureze mai mult de 2 zile. Atentie la desfacutul plasticelor. Nu e o mare filozofie, dar nici foarte simplu uneori.

Pe youtube sunt filmulete cu desfacerea panourilor de la usi, a banchetei spate, a plasticelor din portbagaj, a cotierei:

Ce nu am reusit sa insonorizez eu prea bine sunt oalele rotilor din fata (sau cum se numesc) si nici prea bine sub pedale intrucat e chestie cartonata din fabrica, pe care nu am reusit sa o demontez. Am intoridus materialul vibro cat am putut de mult sub ea.

EFECTE:
Cum au mai spus si ceilalt ce au facut asa ceva - sunetele se aud in masina mult mai infundat. Orice groapa, linie de tranvai/cale ferata, trecere de pod.
Cea mai mare diferenta se resimte la viteze 60-90 km/h. Te auzi mult mai bine cu pasagerii din spate. Muzica cu difuzoarele stock se aude mai bine (atat cat se poate de bine la echiparea stock).
Inchiderea usilor e mult mai  placuta. Se inchid mai repede fiind mai grele. Sunetul la inchidere e mult mai infundat.
La viteze mari - adica pe autostrada sunetul este asemanator ca intensitate. Cu siguranta nici aerodinamica masinii nu ajuta...sau cine stie.
Nu trebuie sa aveti asteptari foarte mari de reducere a sunetului  din afara masinii - ca si numar de decibeli. Sunetul e mai infundat, dar nu vei pluti pe nori. Nu va faceti idei de genul.

Daca se face si insonorizarea haionului vor trebui schimbate pistoanele amortizor intrucat cele stock nu au fosta necesara ptr a ridica usa (aici insa depinde si de cantitatea de material folosita. Eu unul nu am facut economie  :D).

Eu unul sunt multumit de rezultat.
2 sau 3 zile dupa operatiune veti avea febra musculara cam pe peste tot  :-)) :-)) :-))

Spor la demontat si remontat.

« Ultima Modificare: 10.Mar.2020, 02:38:19 p.m. de PetruRares »
  • Suzuki Vitara 2016

The following users thanked this post: ntire2000, Bodu23, Lerua07, gxx

Offline aavii

« Răspuns #2 : 10.Mar.2020, 02:56:48 p.m. »
Si eu am facut insonorizarea usilor (vezi topicul de Audio ).
Desi insonorizarea in sine nu este un proces greu si poate fi facut de oricine, cred ca forte util ar fi aici un ghid despre cum s-au desfacut elementele pentru a face insonorizarea. (gen scos fete de usi, bancheta, mocheta etc)
Mai mult, trebuie mentionat ca exista doua materiale: unul este atenuator si altul este insonorizant! Evident pentru rezultate optime sa pun amandoua si fiecare are rolul lui in locul potrivit!
Eu sunt interesat acum sa atenuez zgomotul de mers al rotilor si zgomotul suspensiei ... si ceva imi spune ca ar trebui sa incep din portbagaj!

Mai mult, pentru cine doreste, sunt dispus sa il ajut si cu confectionarea acelor "capace" de usi in cazul in care insonorizarea se face pentru muzica!
  • Suzuki Vitara S grade

Offline enicky

« Răspuns #3 : 21.Ian.2021, 10:37:47 a.m. »
.....Mai mult, pentru cine doreste, sunt dispus sa il ajut si cu confectionarea acelor "capace" de usi in cazul in care insonorizarea se face pentru muzica!
   La ce  "capace" de usi  te referi ?

In alta ordine de idei, am simtit nevoia sa fac precizarea asta, intru-cat am si o masina neinsonorizata si am obsrvat faptul ca aceasta insonorizare ajuta si la incalzirea interiorului, adica la cea "nefacuta" incalzirea interiorului se face mult mai greu, chiar daca incalzirea "duduie", fata de cealalta care este insonorizata. Si am observat asta la  temperaturi similare cu -.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aavii

« Răspuns #4 : 21.Ian.2021, 11:55:03 a.m. »
Stai sa vad daca stiu sa umblu cu forumul :)
https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5979.340

Aici am postat niste poze cu golurile din usi si acolo era o macheta din carton. Acele goluri le-am facut din plexiglax, le-am prins cu negrese (se pot prinde si cu piulite nituibile daca te chinuie talentul) si apoi am pus insonorizant peste. Diferenta este sesizabila! Am pus de fapt putin mai jos poze. Ce se vede cu alb e un "purfix" pentru a anula vibratiile de posibile.
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: enicky

Offline Adrian 2017

« Răspuns #5 : 22.Ian.2021, 06:30:34 p.m. »
Salutare,
Petru Rareș, ai spus într-o postare anterioara că dacă faci insonorizarea haionului trebuie să îți iei alte pistonase pentru haion. Ai luat tu, sau știi de unde se pot comanda? Bănuiesc că sunt puțin mai tari/dure decât originalele. Multumesc anticipat.
  • Suzuki Vitara Spirit 1.6 vvt MT 4x4 2017
Extremele nu sunt bune, cautati calea de mijloc

Offline CristiB

« Răspuns #6 : 07.Feb.2021, 08:11:45 a.m. »
Salutare. Felicitari pt initiativa de a crea acest topic. Am facut si eu o insonorizare partiala si m-a ajutat informatia gasita aici.
Am Suzuki Vitara 2018 Allgrip echipare Spirit si am insonorizat usile capota si haionul, urmeaza sa fac si partea din fata de la podea (nu fac eu manopera apelez la un atelier specializat).
Concluzia mea este ca a meritat lucrarea rezultatele sunt ok dar nu spectaculoase. S-a redus un pic zgomotul usile intradevar se inchid mai bine.
Eu am considerat ca merita sa bag in masina aprox 400Euro sa fac insonorizarea partiala.
Va atasez niste poze poate ajuta pe cineva.
PS: Nu am apucat sa fac niste teste inainte de insonorizare daca este cineva cu Vitara motor 1,6 allgrip si vrea/poate as vrea sa fac o comparatie la nivelul de zgomot cu o aplicatie de telefon. Dati mesaj si va explic.
  • Suzuki vitara

The following users thanked this post: toma, smiley

Offline enicky

« Răspuns #7 : 08.Feb.2021, 06:32:33 p.m. »
   Felicitari pt initiativa de a crea acest topic......Concluzia mea este ca a meritat lucrarea rezultatele sunt ok dar nu spectaculoase.
   Da, multumesc.
Rezultate mai vizibile ai fi observat daca ai fi facut in acelasi timp si podeaua, dar mai ales plafonul.
   Daca podeaua este dintr-o tabla ambutisata cu o structura variata/spatiala si transmite mai greu vibratiile produse de motor si de curentii de aer si are si o insonorizare in zona pedalier si similar pasager, in schimb plafonul este o suprafata mare si plana din tabla care favorizeaza vibratiile si transmite chiar amplificand zgomotul facut de ploaie, curenti de aer, etc.
   Inca un aspect interesant, pe care si eu l-am observat mai tarziu, este faptul ca pe timp de vara plafonul izolat transmite mai greu caldura in interior, iar iarna, daca lasi masina incalzita, cu motorul oprit cca.30min. cand te intorci inca vei mai gasi caldut in habitaclu. Aici are un rol si folia de pe geamuri, care obtureaza razele soarelui.
  In rest, imi place cum ai facut usile si fetele, felicitari. Ai putea sa ne spui unde ai facut-o, poate mai vor colegi sa-si faca ?
Spor !

Offline enicky

« Răspuns #8 : 18.Feb.2021, 03:29:10 p.m. »
 Se face si la exterior :

Online ntire2000

« Răspuns #9 : 18.Feb.2021, 08:01:25 p.m. »
Dupa cum se vede din clip .... какао вещь.

Au insonorizat cam tot, arcuri, amortizoare, etc.
In afara de o oarecare protectie anticoroziva, eu n-as opta pentru asa ceva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού