Autor Subiect: sunet la mersul in marsarier  (Citit de 1183 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline popacosminvaleriu1982

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • floresti cluj
sunet la mersul in marsarier
« : 10.Dec.2019, 11:26:39 a.m. »
Salut
Am o  suzuki vitara 1.4 , tractiune fata, cutie manuala,echipare Passion, aprox 3300km rulati.
Recent, la mersul cu spatele, cu viteza mica , (cu rotile virate) a aparut un sunet ca un fosnet. nu pot sa-mi dau seama de unde se aude, (n-am studiat inca  problema in amanunt).
Mentionez ca am montat scut in reprezentanta (nu stiu daca are vreo relevanta, dar cine stie).
Sunetul a inceput sa apara acum de 2 zile cand parcam masina cu spatele , iarna , in conditii de umezeala.
Masina de obicei e parcata intr-un loc cu multa umezeala (trece un parau prin spatele parcarii).
Voi incerca sa inregistrez sunetul cat mai curand.
Am ceva dubii ca sursa zgomotului sa fie de la discurile/ placutele frana spate ( din ce am gasit pe anumite forumuri)-dar e doar o presupunere.
Daca vi se pare cunoscuta problema, dati un semn.
Mersi

• suzuki vitara passion 1.4 6mt 2wd

Offline enicky

Re: sunet la mersul in marsarier
« Răspuns #1 : 10.Dec.2019, 04:10:32 p.m. »
   D.p.m.d.v ar putea fi doua cauze : una ar fi o usoara frecare a placutelor de disc pana se departeaza(mai greu din cauza frigului) pt. ca de obicei tocmai ai mers in fata, sau a doua se mai intampla(la mine uneori) sa mai frece usor de disc o tablita subtire aflata pe placuta. Cu geamul inchis ai radioul incet nici n-o aud dar, au avut unii colegi mai deranjant(am inteles) si au rezolvat la service.
Daca iesi cu spatele din parcare(deci prima miscare), mai poate deranja si oxidarea discurilor(o pelicula fina de rugina), care in acest anotimp se produce rapid. Dar nu este ceva grav, insa daca se accentueaza, mergi la service.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Ruhestand

Re: sunet la mersul in marsarier
« Răspuns #2 : 10.Dec.2019, 11:53:27 p.m. »
Salut,
Ai pus rotile de iarna? Nu cumva se aude si cand mergi inainte?
De cand am pus rotile de iarna am si eu momente in care "zgarie" asfaltul si se aude mai ciudat decat in mod normal...mai ales ca e destul de cald si rotile sunt moi, zona de frecare mai mare...
  • Suzuki Vitara S