Autor Subiect: Taxa de pod ( Cernavoda , Giurgeni etc )  (Citit de 16789 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline body

Re: Taxa de pod ( Cernavoda , Giurgeni etc )
« Răspuns #70 : 24.Aug.2009, 07:37:56 a.m. »
Pe cuvantul tau de onoare ?
Raspund dupa cum mi se vorbeste , nu-ti convine , nu da reply si gata . Unde ai vazut ca am scris eu unde lucrez?
Revenind la topic , am inceput sa strang monede de un ban pentru viitorul drum in zona .
PS Foarte interesant numarul postului tau !( 69 ) =))
PS2 Pai daca unii scriu aberatii ce ai vrea , sa-i felicit ?
Una din aberatii , sa nu comparam un drum european de la noi cu unul de la greci . De ce sa nu le comparam daca au acelasi regim?
Pentru cei care tac si rabda , platiti in continuare orice bir .
« Ultima Modificare: 24.Aug.2009, 01:23:29 p.m. de body »
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline bogdanb

« Răspuns #71 : 24.Aug.2009, 10:57:36 a.m. »
Bai fratilor, vad ca de la "taxa de pod Cernavoda, Giurgeni" s-a ajuns la "Odiosii vamesi bulgari".
Nu neaparat ca sa inchidem subiectul, daca ne uitam in istorie vedem ca inca de pe vremea Principatelor se platea la trecerea peste ape, fie cu poduri fie cu bacul. Nu discut despre moralitatea faptului ci il consemnez ca atare.
Dunarea separa complet Dobrogea de tara; inca din istorie, trecerea acesteia se plateste - fie cu bacul (Ostrov, Braila, Galati) fie cu pod (Cernavoda, Giurgeni).
Aproape toata lumea considera normal sa plateasca traversarea cu bacul, dar multi se revolta in fata platii unei taxe de pod - in particular, cel de la Cernavoda. La Harsova se plateste taxa de cand s-a deschis podul si nu protesteaza nimeni.

O problema de morala exista totusi, si cred ca provine din confundarea "taxei de pod" cu "taxa de autostrada".
In conditiile in care A1 si A2 sunt vai de ele, Bechtel construieste pe an 5km care costa aproape 1 miliard de Euro, centurile oraselor sunt inexistente iar politia ne pandeste la fiecare kilometru parcurs, orice taxa "de drum" suplimentara rovinietei este o dovada de nesimtire absoluta din partea guvernantilor, fata de care suntem obligati cel putin sa protestam.

Adevarata hotie la drumul mare este taxa de bariera din Mamaia. Mie personal nu-mi place acea statiune, deci nu am de ce sa merg intentionat acolo. Insa am fost nevoit sa trec din Navodari spre Constanta si aveam doua variante: sa platesc 3 RON/bariera pentru traversare Mamaia (aprox. 10 min.) sau sa consum 2L benzina in plus (aprox. 8 RON) ocolind prin Ovidiu dar fara taxa, (si timp in plus, aprox. 1h).
Asa ca vrand-nevrand, am platit nenorocita de taxa de bariera, care imi lasa senzatia de intoarcere in timp vreo 500 de ani, la vremurile in care ca sa intri intr-o cetate trebuia sa platesti. Sau, ca sa traversezi domeniul lui Cutare boier de asemenea trebuia sa platesti...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline drares

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #72 : 24.Aug.2009, 01:06:59 p.m. »
Scuze dacă te-a deranjat off-topicul meu, venea în completarea celor scrise de Leutzu. Şi nu era despre vameşi, ci despre vignetă.

Revenind la temă, nu cred că e vorba de o evaluare a moralităţii taxei de pod, ci - în cazul concret al podului Giurgiu-Ruse - de absenţa unei relaţii între banii încasaţi şi starea podului.
If you want to truly understand something, try to change it. (Kurt Lewis)

Offline bogdanb

« Răspuns #73 : 24.Aug.2009, 01:21:03 p.m. »
@drares, ai dreptate in ce priveste podul de la Ruse (eu nu am fost pe acolo), dar ai avea dreptate si in ce priveste podul de la Giurgeni sau cel de la Cernavoda... sau oricare alt drum pentru utilizarea caruia platim taxe.
Ca sa te completez, din pacate NICAIERI in Romania nu exista vreo relatie intre banii pe care guvernul ni-i fura din buzunar si serviciile pe care ni le ofera (daca s-a ajuns sa platesti separat consultatia la medic in timp ce platesti luna de luna milioane pentru CAS !!!).
Ori, in opinia mea asta e o chestiune de moralitate (mai exact de lipsa a acesteia din relatia guvern-cetatean)

Offline body

« Răspuns #74 : 24.Aug.2009, 01:25:03 p.m. »
Foarte corect ce ai scris bogdanb . Eu unul simt cum am inceput sa fiu furat in tara asta la orice pas . Orice noua lege e data de autoritati in dispret total fata de contribuabil .

Offline drares

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 91
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #75 : 24.Aug.2009, 01:52:53 p.m. »
Ori, in opinia mea asta e o chestiune de moralitate (mai exact de lipsa a acesteia din relatia guvern-cetatean)

Încerc să-mi conserv optimismul şi să o văd totuşi ca pe o chestiune de cod penal, ceea ce poate mai lasă loc unei şanse subnutrite. Că altfel, din păcate, triunghiul morală-guvern-România nu cred că va fi vreodată amoros.
If you want to truly understand something, try to change it. (Kurt Lewis)

Offline Leutzu

« Răspuns #76 : 24.Aug.2009, 04:24:45 p.m. »
Raspund dupa cum mi se vorbeste , nu-ti convine , nu da reply si gata . Unde ai vazut ca am scris eu unde lucrez?

Una din aberatii , sa nu comparam un drum european de la noi cu unul de la greci . De ce sa nu le comparam daca au acelasi regim?

1. Nu cred ca eu ti-am raspuns pe vre-un ton de superioritate, dar deh...asa sunt unii, simt nevoia ca macar udneva sa se simta si ei importanit si superiori.
2. Era o vorba in batrani "I: Ce esti acum, ca ai terminat facultatea? R: Inginer. I: Pacat, un intelectual mai putin pe pamant.
3. Nu stiu cum sa-ti spun, domnul inginer, dar pana una alta tu mergi pe A2 iar eu am facut un drum spre grecia, tu vorbesti din crezurile tale si din logica ta, in timp ce eu vorbesc in urma unor observatii facute pe drum si la fata locului, acum nu stiu cum sa-ti spun dar cum poti sa imi vinzi mie rahaturile astea ingineresti in conditiile in care tu nici macar nu ai pus "roata" pe aceste sosele? Si te rog, inceteaza cu "cand vei mai creste o sa intelegi", pentru ca daca a "creste" inseamna "a ajunge ca tine"...Doamne fereste...dar prefer sa fiu asa cum sunt acum "tanar" decat sa fiu "batran si cu mintea obosita".

Offline bogdanb

« Răspuns #77 : 24.Aug.2009, 04:43:33 p.m. »
... triunghiul morală-guvern-România ...

Asta e buna  =))
Nu numai ca nu e amoros, dar intotdeauna unul este mai f**** de ceilalti doi. Ghici care... ;)

Offline body

« Răspuns #78 : 25.Aug.2009, 07:27:51 a.m. »

1. Nu cred ca eu ti-am raspuns pe vre-un ton de superioritate, dar deh...asa sunt unii, simt nevoia ca macar udneva sa se simta si ei importanit si superiori.
2. Era o vorba in batrani "I: Ce esti acum, ca ai terminat facultatea? R: Inginer. I: Pacat, un intelectual mai putin pe pamant.
3. Nu stiu cum sa-ti spun, domnul inginer, dar pana una alta tu mergi pe A2 iar eu am facut un drum spre grecia, tu vorbesti din crezurile tale si din logica ta, in timp ce eu vorbesc in urma unor observatii facute pe drum si la fata locului, acum nu stiu cum sa-ti spun dar cum poti sa imi vinzi mie rahaturile astea ingineresti in conditiile in care tu nici macar nu ai pus "roata" pe aceste sosele? Si te rog, inceteaza cu "cand vei mai creste o sa intelegi", pentru ca daca a "creste" inseamna "a ajunge ca tine"...Doamne fereste...dar prefer sa fiu asa cum sunt acum "tanar" decat sa fiu "batran si cu mintea obosita".
Mai pustiule , pe cand eu conduceam pe afara , tu te jucai cu lopatica in nisip , asa ca nu ma lua pe mine cu din astea .Ai facut si tu un drum in Grecia si gata , ai vazut lumea .
Daca te simti ofuscat inseamna ca probabil ai si de ce . De cand ai tu permis ca sa vorbesti asa ?
Daca esti asa mandru de toate din tara asta ( drumuri etc ) , dupa cum am spus , taci , inghite si plateste .In postul de mai sus cine jigneste , mai amaratule ? Se pare ca suferi rau si ca uneori te doare .
E ultimul post la care iti raspund .
PS1 Invata si tu sa mai scrii , ca ai greseli in postul tau .
PS2 Vezi ca majoritatea posturilor tale de aici nu au nici o legatura cu titlul topicului , probabil faci o placere din a te contra cu cate cineva.
« Ultima Modificare: 25.Aug.2009, 07:33:07 a.m. de body »

Offline danker

« Răspuns #79 : 25.Aug.2009, 09:12:59 a.m. »
Revenind la topic , am inceput sa strang monede de un ban pentru viitorul drum in zona .

- La rugamintea mea sa-ti controlezi atitudinea si sa-ti tratezi colegii de forum cu respect, n-ai gasit alt raspuns decat mistocareala asta ieftina, care valoreaza cat un banut din aia pe care te-ai apucat sa-i strangi, intr-o actiune de " mare protest revolutionar "........ e trist.  :(

drares - nu stiu daca este off topic sau nu, dar este foarte buna precizarea aia cu "  bu-vignetistu' din vama Ruse e un ciorditor odios " asa este,  si eu m-am lovit de mizeria asta si este foarte bine ca ai facut precizarea pentru ceilalti membrii, care au de gand sa treaca vama la vecini.  ;)
« Ultima Modificare: 25.Aug.2009, 09:18:23 a.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !