Autor Subiect: Taxa de pod ( Cernavoda , Giurgeni etc )  (Citit de 16780 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Taxa de pod ( Cernavoda , Giurgeni etc )
« Răspuns #30 : 13.Aug.2009, 02:25:06 a.m. »
Va plangeti pentru o taxa de pod...mergeti in Franta sa vedeti cum scoateti cate 5-10E la fiecare suta de km sau in Italia unde la fel veti plati o taxa pe kilometru de autostrada. Si da, si in aceste tari sutneti obligati sa aveti vigniete.
Nu stiu despre Franta dar iti pot spune ca eu am fost in Italia si nu am platit nicio vignieta! E adevarat ca se platesc autostrazile dar nu exista vigneta.
Si pot spune despre tarile pe care le-am tranzitat ca ori exista vigneta ori taxa de autostrada. Nu am intalnit nicio tara pana acum unde sa le platesc pe amandoua si am vizitat ceva tari din Europa. (Bugaria, Austria, Ungaria, Slovenia, etc. unde se plateste vignieta sau Croatia, Italia, etc. unde se plateste taxa de autostrada)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #31 : 13.Aug.2009, 09:47:41 a.m. »
Ce spune @cristyyy e valabil si pentru Grecia. Platesti numai taxa de autostrada, care nu mi s-a parut mare (am platit 2 euro intr-un capat si 2.4 in celalalt) la ce autostrazi au ei acolo. Daca nu vrei sa platesti, esti liber sa o iei pe alte drumuri, dar vignete nu platesti pentru ele.
La noi, ca la nimeni!
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #32 : 13.Aug.2009, 10:12:01 a.m. »
la noi sunt toate  =))

Offline Leutzu

« Răspuns #33 : 13.Aug.2009, 10:29:07 a.m. »
Cristyyy, te contrazic putin:

Austria - Pentru a conduce pe o autostrada cu plata din Austria este obligatorie detinerea unui tichet special, pe care il puteti cumpara de la benzinarii, chioscuri sau granita. Valoarea sa este cifrata la 7,60 euro (pentru 10 zile). Exista si taxe pentru autostrazi: pe A10  - 9,50 euro (Tauern Autobahn), A13 - 8 euro (intre Innsbruck si pasul Brenner, la Granita cu Italia), A16 - 13,30 euro (St. Anton-Arlberg).

Elvetia - Pentru a circula pe autostrazile din Elvetia este nevoie de un tichet special (sticker) ce costa aproximativ 40 franci elvetieni (valabil un an), si care pemite accesul si prin tunelele Gothard si San Bernardino. Pentru tunelul Munt La Schera se platesc 15 franci elvetieni, iar pentru tunelul Sankt Bernhard - 30,5 franci elvetieni.

Franta - Autostrazile cu taxa din Franta sunt cele marcate ca „Autoroute peage”. Semnul distinctiv este litera „A” in albastru. Exista nu mai putin de  81 de portiuni cu taxa pe autostrazile franceze. Cea mai ieftina, pe A36 - Belfort - Mulhouse (frontiera cu Germania) - 2,60 euro; cea mai scumpa, pe traseul A26/A5/A39/A40 - Reims - Tunelul Mont Blanc 49,60 euro.  In rest, pe A6, Paris - Lyon - 29,60 euro, A4, Paris - Reims - 9,20 euro. Exista cateva poduri si tunele unde se solicita o taxa separata. Pentru Tunelul Mont Blanc se platesc 32,30 euro - Chiar sunt curios ce ziceti de taxele lor

Offline body

« Răspuns #34 : 13.Aug.2009, 10:31:40 a.m. »
Ti-am mai raspuns odata !De ce trebuie noi sa luam ce e mai prost din orice tara . In Tarile Golfului nu platesti nimic nicaieri , nu taxa de drum , nu parcare , nu autostrazi , nu nimic .De asemenea din cate stiu nici in State nu se plateste nimic pe nici o autostrada .
Chiar sunt curios ce zici tu de chestia asta!
« Ultima Modificare: 13.Aug.2009, 10:35:40 a.m. de body »
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #35 : 13.Aug.2009, 10:53:17 a.m. »
Cristyyy, te contrazic putin:

Austria - Pentru a conduce pe o autostrada cu plata din Austria este obligatorie detinerea unui tichet special, pe care il puteti cumpara de la benzinarii, chioscuri sau granita. Valoarea sa este cifrata la 7,60 euro (pentru 10 zile). Exista si taxe pentru autostrazi: pe A10  - 9,50 euro (Tauern Autobahn), A13 - 8 euro (intre Innsbruck si pasul Brenner, la Granita cu Italia), A16 - 13,30 euro (St. Anton-Arlberg).

Dupa cum am spus nu stiu despre Elvetia, Franta (pe aici am ajuns by plane) dar iti spun 100% ca in Austria nu am platit decat vignieta. In austria am fost de 4 ori anul trecut si 1 anul acesta. Cu putin noroc voi ajunge si in concediul de vara prin Austria si va voi spune daca s-a schimbat ceva...desi nu cred!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #36 : 13.Aug.2009, 10:54:27 a.m. »
Bai baieti, mai usor, discutam doar, nu ne certam... da? :angel:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Leutzu

« Răspuns #37 : 13.Aug.2009, 12:11:35 p.m. »
@Kaos - Dar cien se cearta? Asta este doar o discutie.
@body - din cate tin minte nu avem resursele de care dispun tariile golfului, unde daca dai cu lopata in curte risti sa iti sara petrolul in ochi. Cu SUA este alta poveste. Asa foarte bine pot sa iti spun ca nici in Egipt nu exista nici o taxa, dar acolo costa un matiz 15000E in coditiile in care in RO il cumparai cu 5000E pentru ca ei au taxe pe masini cuprinse intre 200 ai 300% din pretul masinii. Nu vrei sa ramanem pe teritoriu european, nu de altceva dar cred ca ne raportam la UE si la tariile ei.

Offline danker

« Răspuns #38 : 13.Aug.2009, 12:21:48 p.m. »
- In Austria se plateste si vignieta si taxa de autostrada pe anumite  portiuni, diferenta ar fi ca probabil la ei banii colectati merg la constructia de autostrazi, la noi.......nici daca ar merge la pensiile parintilor si bunicilor nostrii nu e cel mai rau lucru. drama este ca intra in buzunarele unor smecheri care-i folosesc pentru bunastarea personala.
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline body

« Răspuns #39 : 13.Aug.2009, 12:26:01 p.m. »
Tu te raportezi la europa , eu nu numai . Referitor la faza cu lopata de care zici tu , nimic mai fals . Ca idee , Dubaiul deja produce mult mai multi bani decat veniturile realizate din exploatarea petrolului , din comert , banci si turism . Era doar un exemplu . Cat despre masini sa nu-ti spun ce ieftine sunt si la ababi si la americani . Benzina la arabi era 25 de centi , deci iar nu taxe . Dar deja e off topic .
In alta ordine de idei acum 2 ani cand am fost la greci , in Bulgaria am platit vignieta , iar la greci ceva de genul 2 euro autostrada , deci in nici un caz si una si alta . Sa nu mai pun la socoteala ca benzina la greci era o idee mai ieftina decat la noi . Grecii nu produc nici un gram de petrol , noi producem , alte intrebari ?
PS Nu comentez ca avem cele mai proaste drumuri din europa!
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara