Autor Subiect: Nivel de educație minim pentru un șofer de autovehicul  (Citit de 2111 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Nivel de educație minim pentru un șofer de autovehicul
« Răspuns #10 : 25.Nov.2019, 09:22:34 p.m. »
Citat
...cred ca 12 clase ar fi ok...
   Si daca maine s-ar impune prin lege aceasta varianta?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #11 : 25.Nov.2019, 09:24:33 p.m. »
Ar fi o gramada de pirande nevoite sa ia taxiul, haoleu... mânca-tza-sh....  :-))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #12 : 26.Nov.2019, 09:07:35 a.m. »
As zice ca sa stii sa citesti ar fi cerinta minima pentru a sofa. In rest, nivelul de scolarizare e absolut irelevant in privinta comportamentului la volan.

Daca poti citi si intelege intrebarile de la proba "scrisa" e suficient.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ulise

« Răspuns #13 : 29.Nov.2019, 12:13:48 p.m. »
Tinând cont de gradul de analfabeti functionali prezenti în societatea noastra multilateral dezvoltata (sic!) cred ca 12 clase ar fi ok.
Adica dupa 8 clase am mai vazut analfabeti pe bune care nu stiau tabla înmultirii sau sa citeasca ca lumea, deci ma îndoiesc ca aia pot sa învete ceva din subiectele care se dau la proba teoretica.
Dupa 12 clase, nu neaparat BAC absolvit, înseamna ca are totusi un minim de cunostinte de literatura româna care sa-i permita sa scrie si sa citeasca.
Poate chiar si sa înteleaga niste reguli de circulatie rutiera.

PS: ceea ce spui tu de finul tau ar fi încadrabil la o categorie aparte.
Adica s-ar putea gasi exceptii gen masini limitate la o viteza maxima de x km/h, cilindree nu mai mare de 1200 cmc, sau n CP - ca exemplu.
Ca sa nu fie discriminare.
In Canada de pilda, stiu ca unii n-au carnet full si pot sa conduca doar însotiti de unul cu carnet "complet" aflat pe locul din dreapta.

Bun. Dar cu cei 7 ani de acasa ce facem?
Cel mai mare dusman in trafic este nesmintirea/ egocentrismul.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline ntire2000

« Răspuns #14 : 29.Nov.2019, 12:21:59 p.m. »
Daca organele si-ar face datoria cum trebuie, majoritatea s-ar civiliza instant.
Si si-ar regasi cei sapte ani de acasa.
Sa-i vezi ce repede îsi aduc aminte de ei majoritatea numai când trec dincolo la unguri; nu mai vorbim de austrieci si restul.

As pune câte un echipaj de politie la vedere în fiecare localitate care are un "istoric" în accidente.
De regula stau ascunsi în boscheti ca sa te prinda cu radarul la iesirea din localitate.

Din pacate, în ultimii 30 de ani nivelul de educatie a scazut drastic.
Daca pe vremea ailalta erau copiii luati cu japca si scolarizati fortat, acum rata de abandon scolar e foarte mare.
De aia avem o gramada de analfabeti la volan.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #15 : 29.Nov.2019, 01:24:36 p.m. »
Daca organele si-ar face datoria cum trebuie, majoritatea s-ar civiliza instant.
Si si-ar regasi cei sapte ani de acasa.

Corect si adevarat! Ieri dimineata, in drum spre serviciu, la capatul unei stradute care iese in soseaua Buc-Targoviste, trebuie sa virez la dreapta spre Buftea. Cine stie, dimineata e o coloana nesfarsita spre Bucuresti, pe sensul opus. M-am asigurat in stanga si am vrut sa plec, pe contrasens, o calca un ,,smecher'', care ocolea coloana! Daca nu franam rapid, ma alegeam cu un pasager! In coloana, la maxim 2 sau 3 m, masina de politie! Credeti ca au schitat vreun gest? Absolut nimic! Ala o sa faca la fel! Maine, peste o saptamana, o luna..pana face accident! Ma intreb, din cei care asteptau in coloana, cati vor face la fel, pentru ca organul, nu vede, nu aude, nu ia nicio masura! Si puterea exemplului, mai ales la nasoale, e mare! De ce suntem civilizati in trafic cand iesim din Ro? Pt ca aia, vad, aud si iau masuri! Cand o sa se taxeze (amandeze) si la noi, indiferent de cine esti, fara sa inchida ochii ca e de la x institutie, baiatul, fata, fratele, cumnatul... si spaga o sa fie de trista amintire, ca guvernul..., sper si imi doresc, o sa avem civilizatie in trafic!
Referitor la nivelul minim de educatie, din cate stiu, exista licee cu profil auto unde se poate dobandi permis auto, la terminarea lui, presupun! Asta spune la ce nivel de educatie si varsta, ar trebui sa ai permis!
« Ultima Modificare: 29.Nov.2019, 01:56:57 p.m. de Sefer Jesirah »
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline ulise

« Răspuns #16 : 29.Nov.2019, 02:14:17 p.m. »
Amenda reprezinta sursa fianciara pentru bugetul entitatii. Astfel ca nu exista niciun interes pentru  a il disciplina pe sofer.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #17 : 29.Nov.2019, 02:30:49 p.m. »
Mai exista puncte, suspendare, anulare...pentru bizonii care au bani si ... ,,nu-i face pe ei, o amenda''! Din nefericire, a ajuns motiv de lauda, ocolirea legii sau ,,intelegerea'' cu cei care o aplica! :(

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 29.Nov.2019, 02:34:35 p.m. »
Sunteti off-topic.  Sau facem un sondaj asemănător si pentru purtătorii de cascheta? :D
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #19 : 29.Nov.2019, 02:40:42 p.m. »
Participantii de caschete, n-ar trebui sa participe la nivelul de educatie, din trafic?  ;-)
Ca sa nu ne intindem cat o zi de post, ca tot e post si azi mai e si vineri! Scolar, cred ca 8 clase, facute corect, sunt suficiente. Civic, e de lucrat! Psihologic, nu mai vorbesc!
« Ultima Modificare: 29.Nov.2019, 02:54:21 p.m. de Sefer Jesirah »