Autor Subiect: Amortizor spate curs  (Citit de 4818 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Amortizor spate curs
« Răspuns #20 : 29.Iul.2020, 11:32:04 p.m. »
Ai dreptate, am luat-o pe lânga subiect, asa ca daca tot sunt reduceri, hai sa-l ajutam pe colegul sa-si rezolve pe cont propriu problema.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: smiley

Offline smiley

« Răspuns #21 : 30.Iul.2020, 09:08:01 a.m. »
@ntire2000  merci, bune preturi pe siteul ala dar deocamdata raman cu asta care sangereaza.
El inca functioneaza cred ca in parametri doar ca nu stiu cat mai are de trait, e bolnav grav deci clar o sa moara inainte de vreme  zic eu :-?

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline Bugxyz

« Răspuns #22 : 30.Iul.2020, 06:41:46 p.m. »
Din ce stiu eu, poti face test de amortizoare, cred ca statiile ITP mai smechere au asa ceva.
Daca rezultatul de acolo arata ca amortizorul are probleme, atunci poti folosi raportul respectiv pentru a schimba amortizoarele folosind garantia. Nu cred ca mai pot aduce argumente contra.
Metoda asta cu balansul in cazul tau, pentru mine seamana cu metoda cu uitatul la placutele de frana si zis ca mai merg 1000 km (auzit asta in service).

Singura problemuta legata de idee mea e ca trebuie sa platesti tu testul si habar nu am cat costa (poate mai mult decat amortizoarele).

Suzuki Vitara 2019, Passion AllGrip MT, 1.4 BJ
Sent from myHuawei P10 using Tapatalk

• Suzuki Vitara

Offline adita80

« Răspuns #23 : 30.Iul.2020, 07:34:29 p.m. »
@Dogy garanția este doar de 3 ani integrala . Trebuia sa ridici tonul la ei un pic si se rezolva pe garantie
Sx4 S-cross Luxus 2017

Offline steph

« Răspuns #24 : 30.Iul.2020, 11:22:55 p.m. »
Nici nu are rost sa faci test la o statie itp. Du-te peste ei si explica-le ca te simti nesigur in masina si doresti schimbarea amortizoarelor. Daca nu vor, cere-le in scris procedeul de verificare cu sters cu carpa si balans cu palma. Cu antetul service-ului, semnat si stampilat. Brusc o sa isi schimbe punctul de vedere. Evident sa ceri schimbarea stanga/dreapta. Ca daca ti se rupe un papuc de plaja nu cumperi doar unul, cumperi o pereche. :) 
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

The following users thanked this post: ntire2000

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #25 : 17.Sep.2020, 03:56:24 p.m. »
Oricum e o gluma proasta garantia, asa ca bagati tare modificari la masini ca nu conteaza. Recent am fost la reprezentanta cu ambele amortizoare spate curse si moarte. Crezi ca m-a ajutat garantia?

Ar fi bine sa detaliezi informația. Si eu am avut ambele amortizoare spate curse, dar pe stand eficienta lor era peste 90 %. La tine cat a fost?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline smiley

« Răspuns #26 : 17.Sep.2020, 04:06:19 p.m. »
Cred ca daca amortizorul e curs nu va afecta imediat functionarea acestuia ci indica mai degraba ca oricand poate sa cedeze complet daca esti in situatia 3 si 4 din linkul de mai jos.
Depinde acum si cat de mult e curs, este pe siteul celor de la monroe un ghid cum sa-ti dai seama daca amortizorul tau e curs mai mult decat este normal deci daca trebuie schimbat:
http://www.monroe.com/downloads/servicegrams/monroe-ride-control-servicegram-vol1-no5-english.pdf

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #27 : 17.Sep.2020, 04:11:38 p.m. »
Si Suzuki are un referat intern de service, pe care l-am văzut cu ochii mei la reprezentanță privind decizia de înlocuire. Erau aceleași poze.
Problema este ca amortizoarele noi (OEM) cu care le-am inlocuit pe cele originale (tot KYB) au avut dupa 3 ani doar 70-80 % eficienta. Si tot sunt curse, după inca 5 ani.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline smiley

« Răspuns #28 : 17.Sep.2020, 04:19:52 p.m. »
Oricum am decis sa raman cu amortizorul curs pana moare de tot si fara garantie, un "risc" asumat timp de un an dar ca si avantaj revizia numarul 2 m-a costat ~400 lei(cu cel mai performat ulei de la Ravenol).

Offline cristidav

« Răspuns #29 : 17.Sep.2020, 08:56:19 p.m. »
Oricum am decis sa raman cu amortizorul curs pana moare de tot...
Asa am decis si eu la revizia de 2 sau 3 ani. Am mers cu el pana la 8 ani cand, acum o luna, l-am schimbat. Aproximativ pana la revizia de 6 ani au fost ok, apoi a inceput sa salte cam tare masina. Dar am si bagat drumuri bolovanoase unde sunt supuse la maxim. Asa, ca reper, sa stii ce te asteapta  :)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: Dogy