Autor Subiect: De ce nu-mi cumpăr Suzuki  (Citit de 3982 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Hora09

Re: De ce nu-mi cumpăr Suzuki
« Răspuns #10 : 04.Nov.2019, 09:26:54 a.m. »
Salut
Poti te rog sa zici de ce nu ai recomanda Suzuki Timisoara?
Daca te refer la Sara Motors, nu mai sunt pe piata, este alt dealer acuma.

Sunt in cautare de masina noua, dupa doua Swifturi noi, alegerea natural pentru mine ar fi tot Suzuki. Nevasta a avut si ea la un moment sat in Grand Vitara, fratele ei are doua Vitara si tot asa.

Revenind la subiect, Suzuki acuma, adevarat nu are oferte. Kia, Hyunday, Mazda, Jeep, Ssangyong,  si altele pe care am testat intradevar au oferte bune, in media 1800 euro mai putin fata de catalog.
Dar nu m-au impression, doar ca unele arata mai bine afara si inauntru, in special la versiuni mai inalte in care ai piele si pe bord si peste tot unde te uiti...
La cutie automata, asta de la Suzuki mi se pare ca s-a comportat cel mai bine la schimbari, si pe manual si fara nici un soc in transmisie cand schimbi intre neutru drive reverse...
Cand este pe sport se site mai rapida fata de kona care are multi cai, sau la fel ca o kia proceed.

Sunt surprise de putinele models din stoc, eu sunt in Varsovia, si comanda doar variantele Premium, Elegance nu se mai iau comenzi anu asta.. Si pentru modeled de la anu nu au inca lista de pret.

Am dat din una in alta, am citit cam tot ce am putut in ultimile 3 zile pe forum si am multe in cap.

In concluzie chair si fara oferte si cu extra set de jante cu gume de iarna, 90% merge Vitara.
Inca nu m-am decis daca automat sau nu, in rest 1.4 si allgrip si musai rosie...

O zi buna,
  • Swift

The following users thanked this post: kellogs, Soimu

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #11 : 04.Nov.2019, 09:30:55 a.m. »

...alegerea natural pentru mine ar fi tot ... allgrip si musai rosie...

Join the club! :)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Fujitsu

« Răspuns #12 : 04.Nov.2019, 09:32:40 a.m. »
@Hora09 In Polonia sunt aceleași prețuri la Suzuki că în Romania ?
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline Hora09

« Răspuns #13 : 04.Nov.2019, 09:38:53 a.m. »
Spre exemplu varianta Premium automata 1.4 4x4 este 22.580 euro fara alte extra dotari.
Acelasi pret ca si Elegance manuala, adica ceea cu button de start stop, senzori stergatoare, navi etc.
  • Swift

Offline ntire2000

« Răspuns #14 : 04.Nov.2019, 09:48:31 a.m. »
Deci cu 2000 de euro mai ieftina.
La noi apare 24600.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Hora09

« Răspuns #15 : 04.Nov.2019, 09:59:38 a.m. »
Cred ca este o confuzie
Model de top dar fara acoperis panoramic este 23.300 euro
Model top cu at si panoramic este 25.900

Eu pot sa comand doar varianta mai jos ca dotari, adica fara navi, oglinzi pliabile electric, senzori parcare, led pe faza, lumini automate, stergatoare automate si scaunele tapitate.
Model asta pe manual este 21.000euro

Vorbim doar de 1.4 si allgrip
Set jante 16 cu gume iarna 1000 euro set.
Si as mai pune ceas in consola, plasa langa pasager pt depozitare, lumini la picioare si protectia lateral dee usi.
As vrea sa ma inteleg cu dealerul macar sa imi puna jentile negre pe 17 in loc de cele din catalog, diamond cut parca le zice
  • Swift

Offline enicky

« Răspuns #16 : 04.Nov.2019, 10:01:14 a.m. »
Citat
Motor conceptie invechita, dotari slabe (fara volan incalzit si parbriz degivrant)
   Deci am doua nelamuriri :
1, de ce un motor de 1,4 turbo/140CP, pus pe o masina lansata acum 3 ani este de conceptie invechita? Cam cum arata unul de conceptie noua?

2. Asta de fapt nu este nelamurire, este o constatare : daca dotari bune inseamna "volan incalzit si parbriz degivrant", fara a precia alte dotari care tin de siguranta, inseamna ca pur si simplu nu le cunoastem valoarea, sau  nu stim atributele/functionalitratea(sau chiar existenta) lor.

Pana la urma dealer-ul auto nu este o firma de contructii care iti contruieste casa dupa proiectul tau.
    In conditiile date(cerere oferta numai la un dealer, necunoasterea valorii dotarilor, etc.), orice continuare a discutiei mi se pare absolut inutila.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline smiley

« Răspuns #17 : 04.Nov.2019, 10:19:28 a.m. »
Dupa mine Vitara se merita si ar fi poate si acum un best buy cu nivelul de echipare pana in Passion.
Spirit si luxus, eventual cu bitone te trimit undeva la peste 20 mii unde deja pentru mine fetele de usi, calitatea audio si alte maruntisuri "non-smart" sunt inacceptabile la acest pret.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline shpeedy

« Răspuns #18 : 04.Nov.2019, 10:32:23 a.m. »
Fata de Polonia, chiar preturile promotionale la ei sunt cu 1,300 Euro mai mari fata de Romania - comparatie facuta pe Vitara 1.4 Allgrip MT Elegance/Elegance Sun vs Spirit/Luxus...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline balanel

« Răspuns #19 : 04.Nov.2019, 10:34:28 a.m. »
Citat
Motor conceptie invechita, dotari slabe (fara volan incalzit si parbriz degivrant)
   Deci am doua nelamuriri :
1, de ce un motor de 1,4 turbo/140CP, pus pe o masina lansata acum 3 ani este de conceptie invechita? Cam cum arata unul de conceptie noua?

2. Asta de fapt nu este nelamurire, este o constatare : daca dotari bune inseamna "volan incalzit si parbriz degivrant", fara a precia alte dotari care tin de siguranta, inseamna ca pur si simplu nu le cunoastem valoarea, sau  nu stim atributele/functionalitratea(sau chiar existenta) lor.

Pana la urma dealer-ul auto nu este o firma de contructii care iti contruieste casa dupa proiectul tau.
    In conditiile date(cerere oferta numai la un dealer, necunoasterea valorii dotarilor, etc.), orice continuare a discutiei mi se pare absolut inutila.

1. Pentru ca are distributie variabila doar pe admisie nu si pe evacuare, ceea ce nu ii permite sa functioneze dupa ciclul Atkinson in anumite momente, si nici nu permite realizarea functiei de recirculare a gazelor de esapament prin valve overlapping, fiind necesara o valva EGR clasica. Prezenta sistemului de EGR clasic este deosebit de dezacantajos pentru un motor cu injectie directa, unde si asa se creaza depuneri mari de calamina pe supapele de admisie.
Si pentru ca injectoarele sunt pozitionate lateral sub supapele de admisie, in loc de a fi central deasupra pistonului, langa bujie. Si aici e tot ceva legat de eficienta arderii, dozaj carburant si control al temperaturii in cilindru.

2. Negocierile au picat nu datorita dotarilor lipsa, ci datorita lipsei de flexibilitate spre a adapta oferta la nevoile mele.
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

The following users thanked this post: kellogs