Autor Subiect: De ce nu-mi cumpăr Suzuki  (Citit de 3979 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline balanel

De ce nu-mi cumpăr Suzuki
« : 02.Nov.2019, 11:25:33 p.m. »
Da, am eu detalii despre execrabila oferta de iarna a Suzuki Romania.

Dupa cum stiti din alte postari ale mele, intentionez ca pana la finalul acestui an, sa imi iau o masina noua.

Ei bine, marca Suzuki tocmai a picat de pe lista mea, datorita esecului lamentabil a negocierilor cu ei.
Orientare catre client = 0, flexibilitate = 0.

Dupa ce ca au cea mai slaba oferta de pe piata (motor invechit, dotari jenante, discount practic inexistent - culoarea metalizata... - uitati-va ce discount ofera Hyundai la Kona, 6000 euro!), mai o tin si sus si tare cu oferta lor "extraordinara" de iarna.

In ciuda dezavantajelor de mai sus, am fost interesat de marca Suzuki, pentru garantia de 10 ani la motor si cutie, pentru transmisia cu convertizor, pentru garda la sol un pic mai mare si pentru tractiunea integrala mai performanta ca media.

Oferta lor de iarna e asa: roti si pneuri de iarna, in valoare de 850 de euro, plus vopseaua metalizata, in valoare de 400 de euro.

Ei bine, eu nu vreau nici un set de roti de iarna si inca unul de vara, ci vreau un singur set de roti, cu pneuri AllSeason!

De ce?
- ca nu locuiesc nici in Siberia, nici in Sahara
- ca nu vreau sa pierd timp si bani de 2 ori pe an
- ca nu vreau sa car de 2 ori pe an la seturi de roti, si nici sa platesc depozitarea lor, ca sa le care altii
- ca nu vreau sa ma apuc dupa ce as lua masina, sa vand pe OLX 2 seturi de pneuri si 1 set de jante

Le-am propus 2 variante:
- ori sa isi opreasca setul de roti de iarna, cat si pneurile de vara cu care vine masina din fabrica, in vederea valorificarii catre alti clienti, si sa imi livreze masina cu pneuri AllSeason de care doresc eu
- sa imi ofere in loc de setul de roti de iarna, un discount de suma echivalenta.

In urma raspunsurilor "tip", gen asta e oferta, nu ne intereseaza ce vrea clientul, acesta "trebuie" sa fie fericit cu oferta noastra, daca nu, sa fie sanatos si sa aleaga alta marca, m-am gandit ca nu are rost sa ii incurc cu o achizitie, asa ca m-am reorientat.

Initial ma indreptasem catre Mazda, din pacate CX-3 nu se mai fabrica, iar CX-30 depaseste bugetul.

Asadar noua mea masina va fi Hyundai Kona.
Nu mi-o livreaza cu pneuri AllSeason, dar imi cumpar eu, si voi avea de vandut doar un singur set de pneuri de vara pe OLX.
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

The following users thanked this post: ntire2000

Offline balanel

Re: De ce nu-mi cumpăr Suzuki
« Răspuns #1 : 03.Nov.2019, 01:44:47 a.m. »
Kona Luxury + costa 23500 euro
SX-4 S-Cross Luxus costa 24200 euro

Multumesc de urare.
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #2 : 03.Nov.2019, 06:34:00 a.m. »
Corect, m-am uitat si eu la promotiile lor
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 03.Nov.2019, 07:44:11 a.m. »
Sunt cateva chestii pe care, din pacate, nu reusesc sa le inteleg:
- De ce un discount mai mare propus de o marca transforma automat respectiva marca intr-una favorita, in conditiile in care preturile finale sunt cam pe la acelasi nivel?! Eu as trage concluzia - daca marca respectiva e dispusa sa lase cu lejeritate discount-uri de mii de Euro - ca pretul de lista este efectiv umflat cu pompa, avand inclusa o marja de profit de toata frumusetea. Paradoxal, dar din aceasta situatie tot marcile low-cost - Dacia, Suzuki - sunt privite ca alea scortoase/rigide pentru ca nu pot oferi nivelul de discount al concurentei...
- De ce faptul ca nu s-a ajuns la un numitor comun intre cumparator si vanzator cu privire la pretul de achizitie, trebuie sa se lase cu sentimente / comentarii rautacioase la adresa uneia dintre parti?! Ne intelegem asupra unui pret / unor conditii comerciale, bine, nu ne intelegem, iarasi bine - de ce trebuie sa ne jignim. Exista posibilitatea ca tu - in calitate de cumparator - sa nu-ti permiti/sa nu fii dispus sa cheltui pretul masinii, in egala masura in care tu - ca vanzator - sa nu-ti permiti sa lasi mai mult din pret pe diferite considerente; in final, in urma deciziei, fiecare are o pierdere suficienta - unul nu-si ia o masina, iar celalalt ramane cu ea pe stoc mai mult timp (daca intr-adevar asa e cazul). Sunt curios totusi la cati dealeri din tara a incercat colegul nostru suparat...
- Din ce stiam, toate marcile isi vand masinile noi cu roti de vara, indiferent cand se face vanzarea (doar Duster stiu ca vine cu all-season-uri, dar pe care e bine sa le consideri tot de vara pentru a nu avea surprize neplacute). Daca intr-adevar vrei sa scapi de batai de cap pe tema anvelopelor, iti poti face frumusel comanda de all-season-uri (la preturi mult mai ok) cu livrare la adresa dealer-ului si cand iti ridici masina vezi tu ce faci cu anvelopele de vara ramase - le iei sau nu. Ce sugereaza colegul nu este decat o mutare a bataii de cap privind gestiunea anvelopelor din curtea proprie in curtea dealer-ului.

LE: iar afirmatiile referitoare la motor invechit sau dotari jenante nu cred ca-si au locul aici - consider ca Suzuki e destul de aliniat ca tehnologie (cu bune si cu rele) cu ce se gaseste acum pe piata...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
« Ultima Modificare: 03.Nov.2019, 07:56:38 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, gabi males

Offline Fujitsu

« Răspuns #4 : 03.Nov.2019, 08:51:43 a.m. »
LE: iar afirmatiile referitoare la motor invechit sau dotari jenante nu cred ca-si au locul aici - consider ca Suzuki e destul de aliniat ca tehnologie (cu bune si cu rele) cu ce se gaseste acum pe piata...
Foarte corecta observația !
Mai mult, echiparea Luxus are cruise control adaptativ, (și plafon panoramic) ceea ce Kona nu are
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #5 : 03.Nov.2019, 09:05:14 a.m. »
Eu cand am vazut masinutza, atat de mult mi-a placut incat nici nu am mai negociat nimic ( la vremea respectiva nici nu stiam ca se poate negocia ceva )
Am primit bonus culoarea metalizata, pentru ca asa era oferta, insa altceva nu stiu ce mai puteam primi, tinand cont ca e cea mai simpla echipare, modelul cel mai ieftin
Si normal ca fiind luata in Februarie 2019 (desi era promisa pentru Ianuarie) a venit cu roti de vara, insa am mai luat un set de roti de iarna, complete
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline steph

« Răspuns #6 : 03.Nov.2019, 08:31:51 p.m. »
@balanel

Esti acelasi balanel de pe daewoo club de pe vremuri? Daca da, asta explica multe.
S-Cross `18 / Vitara `19 / ex Swift `14

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #7 : 03.Nov.2019, 09:04:12 p.m. »
Da
Si de pe dacia club si de pe alte forumuri
Peste tot zice ca alta marca e mai buna 😂😂
Revenid la suzuki, azi am condus scrossul, cu exceptia scaunului de la sofer care e o porcarie e o masina corecta, iar miniturbo e ok in sport, pe auto e lenes
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline balanel

« Răspuns #8 : 03.Nov.2019, 11:16:28 p.m. »
Nu stiu de un forum numit Daewoo Club.

Am conturi si pe alte forumuri, cu alte nickname-uri.

Cateva exemple: pe reno.ro wud, pe softpedia gmowner, balanel aveam pe forumul Hyundai, care vad de cateva saptamani ca nu mai merge.

Alte informatii personale va mai pot comunica?
:D

Apropo, eu nu am spus nicicum ca o marca e mai buna ca alta, ci am analizat punctual si obiectiv 2 modele aparte, din punct de vedere al ofertei si a deschiderii dealerului de a se mula pe nevoile clientului.

Apropo de Suzuki, zicea cineva mai sus daca m-am adresat si altor dealeri.

I-am ascultat sfatul si am cerut in seara asta oferta pentru S-Cross specificand de la inceput ce imi doresc legat de pneuri etc., unui alt dealer din Bucuresti.

Puteti urmari daca doriti discutia despre achizitie, pe softpedia:

https://forum.softpedia.com/topic/1156915-pareri-crossover-benzina-4x4-automat/.

Offline shpeedy

« Răspuns #9 : 04.Nov.2019, 07:59:32 a.m. »
Ce te costa sa adresezi un e-mail tuturor dealer-ilor din tara (parca as evita totusi Timisoara)?

Acu' cateva luni eu mi-am gasit masina la dealer-ul din Craiova - una peste alta am scos un Ignis Allgrip la sub 12k Euro...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X