Autor Subiect: Placute  (Citit de 4979 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Galex

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Gen: Bărbat
Re: Placute
« Răspuns #10 : 06.Aug.2009, 05:23:02 p.m. »
la ce m-am gandit eu acum e urmatorul lucru:

pe disc, in timp.. la uzura se creeaza acel umar incercuit cu rosu.
se poate oare ca dupa ce avem acel umar sa existe un mic joc intre disc si etrier care sa faca etrierul sa joace dupa cum am desenat in fig, in sus si in jos blocand putin placuta de frana in umarul discului apoi elberand-o si tot asa ... ceea ce sa duca la huruit

ovalizarea descrisa de service e ceva testabil doar la schimbarea discurilor si mie mi-e foarte greu sa cred ca sunt ovalizate, eventual sa fie deformate din planul lor.

Saptamana asta tebuie sa ma fac revizia asa ca o sa ii rog sa verifice mai atent discurile. Eventual poate ii si plimb sa vada despre ce este vorba.

Merci de ajutor si explicatie(mai ales pentru desen) :)

O zi buna,
Alex

Offline allex010

« Răspuns #11 : 07.Aug.2009, 10:42:00 p.m. »
grandvitara: din propria experienta (confirmata si de povestile altor posesori de swift) cand intra ABS-ul nu se simte nimic in pedala asa cum  se simte la alte modele / marci; se aude doar pacanitul / scrasnetul metalic caracteristic; nu mai stiu unde am citit ca este ceva specific ABS-ului de la la swift sa nu se simta recul in pedala.......

Am schimbat de curand placutele (in urma cu o luna, la 29.000 km) chiar daca mai aveau ceva viata.....ma pregateam de un concediu de 2500 km si vroiam sa fiu "acoperit". Pt. mine este prima schimbare.
Pot sa confirm ce spune razak ("musca placutele din discuri precum maimuta din banana ... ") si desenul de mai sus, dar la mine nu se aude nici un huruit. Nu se mai aude nici macar scartaitul cu care ma obisnuisem de la primele placute.

offtopic: este evidenta intentia mercantila a B&S de a schimba placutele la 14.000 km; cand am facut revizia la 15.000 km (in Oradea, unde am facut-o si acum la 30.000) mi-a spus ca placutele ma mai tin pana la 23.000 km. Eu am "riscat" si le-am dus pana la 29.000 fara probleme (chiar mai aveau ceva "carne" pe ele.....).

Exista posibilitatea ca cei de la B&S sa nu fi montat placutele corect? Sau este mai probabila o diferenta intre modelul 2007 (al meu) si modelul 2008 (razak? si galex?) in ce priveste placutele / discurile / ABS-ul?
SS 1.3 GS, negru

Offline Galex

• Full Member
« Răspuns #12 : 08.Aug.2009, 12:29:40 a.m. »
Am un model 2007, mai exact a fost achizitionata la sfarsitul lui August 2007. Nu cred ca poate sa fie incadrat in 2008.
Iar in ceea ce priveste montarea placutele nu cred ca au fost montate gresit. Oricum o sa ma conving marti cand fac revizia la masina, daca placutele au fost puse sau nu bine).

Offtopic: Nu stiu care este parerea voastra despre B&S dar din 5 service-uri autorizate, la care am sunat, se pare ca sunt singurii care schimba uleiul in cutia de viteza la 30000 km(cel putin asa spun).

O seara buna,
Alex

Offline sprite

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
« Răspuns #13 : 11.Aug.2009, 10:41:09 a.m. »
Dar uneori am senzatia ca frana nu tine cum ar trebui.
Aveti vreo idee, un sfat cu ce ar trebui sa fac?

...sa apesi un pic mai brusc pedala :) Chestie de obisnuinta. Swiftul (presupun ca si restul modelelor) nu franeaza liniar, in functie de cat pasi pedala, ci raportat la cat de brusc o apesi.
Nu glumesc. Masina are "asistenta la franare", puteti sa va uitati iarasi la dotari, daca ati uitat  ;) care inseamna altceva decat aprinderea avariilor la franarea de urgenta; la Citronel' de pilda, exista si optiunea asta.
Surse: http://www.brakeassist.com/how.html; http://en.wikipedia.org/wiki/Brake_Assist

Am uitat: am si eu un pic de huruit, am si umar la disc, am si palcutele originale; 19.500 km, toate bune.

« Ultima Modificare: 11.Aug.2009, 10:43:36 a.m. de sprite »

Offline Galex

• Full Member
« Răspuns #14 : 11.Aug.2009, 08:49:57 p.m. »
Dupa ce am luat masina din service, dupa revizie, huruitul a disparut. Mi-au mai zis ca am prins un lot de placute mai dur. In afara de igenizarea instalatiei de aer, si cateva mici imbunatatiri la motor :D, masinuta nu are probleme.

O seara buna,
Alex

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #15 : 14.Aug.2009, 11:45:58 a.m. »
problema eterna a placutelor "ecologice".contin prea mult fier,de aceea "musca" din disc.daca deja a papat un pic si schimbi cu altul mai moale(nu neaparat ferodo,sunt si altele care sunt moi) nu e obligatoriu sa iti schimbi si discurile.
cu primul meu swift,din 2006 inca m-am chinuit mult.la fiecare 20.000 km am schimbat placutele impreuna cu disc cu tot pt ca nu existau placute aftermarket.acum nu se mai pune problema.

atunci cind huruie,de aceea face asa,pt ca se depune praful intre disc si placuta.daca insisti cu apa cind speli masina la discuri problema se amelioreaza pt putin timp,dar reapare repede.solutia este inlocuirea placutelor cit se poate de repede.iti salvezi discul si ai sa observi ca s-a imbunatati frana simtitor.

ABS-ul se simte tare bine in talpa.puteti incerca in asa fel ca franati BRUSC pe o suprafata fara aderenta.(pata de noroi,pietris)va da niste suturi in talpa de numa' .eu prima oara am crezut ca m-am curentat.

cind abs-ul huruie,mai degraba fluiera si sunetul vine din spate.se mai intimpla ca senzorul din tamburul din spate sa ajunga prea tare inauntru.se pune o garnitura sub el si se pune la loc si treaba este rezolvata.

eu am avut carte service la suzie 1 din ungaria si acuma am carte service din germania la suzie 2.desi service-ul obligatoriu la km este diferit la cele 2 carti de service,schimbul ulei din cutia de viteze este la fel.la 40.000 de km trebuie schimbat.
cam in 2007-2008 era o perioada,cind primii cumparatori din tara au ajuns pe la 15.000 km si s-au plins de marsalier.atunci mai multi destepti au zis ca daca se schimba uleiul din cutia de viteze dispare problema.telul lor,evident a fost ca sa obtina un venit frumusel,pt ca nu e chiar ieftina uleiul.evident problema cu marsalierul nu s-a rezolvat nici de atunci. :-j

pe suzie 2 am avut placutele originale+discul original cind am adus-o din germania.cum am ajuns acasa i-am pus niste placute no name din italia,tare moi.acum am trecut deja de 53.000 km si e super.discul mai rezista la inca un set de placute.

numai bine!

Offline Galex

• Full Member
« Răspuns #16 : 14.Aug.2009, 03:10:34 p.m. »
La ultima revizie nu au schimbat placutele si discurile. Cert este faptul ca acum nu se mai aude nimic, si parca si frana tine mai bine.

Offline nada605

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 315
  • Gen: Femeie
  • B-07-SAP
« Răspuns #17 : 20.Aug.2009, 10:20:55 p.m. »
dupa prima revizie facuta la B&S(mare gresala)am ramas cu scartsait de palcute...m-am obisnuit cu fluieratul dar problema e ca nu mai tine frina cum trebuie..cred ca m-au sabotat aia!!!!imi vine sa  imprumut in tanc si sa merg sa le nivelez firma X-( Cand te duci la ei cu o problema, sau problema nu exista sau esti tu de vina, sau esti paranoic!!! X-( X-( X-(
Sex bomb inside! 1.3 gs blue kashmir

интересное

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #18 : 20.Aug.2009, 10:42:58 p.m. »
nu te-au sabotat.numai ti-au pus placutele originale,alea ecologice pe care le-am descris mai sus,destul de lung.
nu acceptati placutele de la ei.cumparati din comert si mergeti cu alea cind e cazul sa schimbati placutele.(placutele nu sunt incluse in mod obligatoriu in revizie.ei sunt obligati sa le verifice si daca cred ei ca ar fi cazul,iti propun sa le schimbi.ai dreptul sa refuzi,nu se va intimpla nimica.poti chiar sa faci o programare,peste putin timp,cind poti sa revii cu placutele cumparate din comert....de regula dupa ce un mecanic se agita ca placuta trebuie schimbata,mai mergi linistit cel putin 1000 km,fara sa iti periclitezi discul,pt ca schimb=bani pt ei)

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #19 : 23.Aug.2009, 10:26:35 a.m. »

pe suzie 2 am avut placutele originale+discul original cind am adus-o din germania.cum am ajuns acasa i-am pus niste placute no name din italia,tare moi.acum am trecut deja de 5
3.000 km si e super.discul mai rezista la inca un set de placute.

numai bine!
[/quote]

Cautand placute de frana pt SX-4,  cele mai ieftine  pe care le-am gasit sunt italiene, putin peste 100 ron, fata de celelalte, gen FERODO, care trec de 200 ron. Intrebarile ce se isca sunt : prezinta suficienta siguranta in exploatare; au durata de viata macar la jumatate fata de cele "clasice"?
NUMAI BINE !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain