Autor Subiect: Placute  (Citit de 4978 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Galex

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Gen: Bărbat
Placute
« : 05.Aug.2009, 07:38:47 p.m. »
Salutare,

Cred ca am ~2 ore de cand citesc si m-am inregistrat pe forum :).

In 2007 am achzitionat un Suzuki Swift 1.3 GLX 92 CP. Mai are 2 saptamani si face 2 ani. Pot spune cu mana pe inima ca singura problem pe care am avut-o pana in prezent...nu a fost legata de ambreiaj :D. Problema este ca in momentul franarii, care nu este brusca, progresive se aude un "huruit".

Am verificat placutele, tot la B&S plus ce au mai verificat ei, si nimic. Nu trebuie sa le schimb sau sa fac altceva. Mi-au spus ca pot sa le tin linistit pana la 35000.

Dar uneori am senzatia ca frana nu tine cum ar trebui.
Aveti vreo idee, un sfat cu ce ar trebui sa fac?

Multumesc anticipat si o seara buna,

PS:Momentan am ~30000 de km iar palcutele au fost deja schimbate de cei de la B&S la 14000km.

Offline miocrl

Re: Placute
« Răspuns #1 : 05.Aug.2009, 07:44:13 p.m. »
cei de la service spun ca ai discurile ovalizate... schimb discurile daca te deranjeaza prea tare
schimbarea placutelor la 14ooo... ai luat teapa

te rog sa folosesti functia de search ininte de a deschide un nou topic

@moderator: mutati la swift... eventual un merge la http://www.suzuki-club.ro/forum/tutoriale-tipstricks/schimbarea-placutelor-de-frana/

Offline grandvitara

• Full Member
  • Mesaje postate: 219
« Răspuns #2 : 05.Aug.2009, 08:48:05 p.m. »
eu cred ca e de la abs omu nu e obisnuit cu asa ceva si-i pare ciudat,ar fi bine sa spuna daca simte ceva si in pedala de frana ca sa dam seama mai bine.

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 05.Aug.2009, 09:07:22 p.m. »
gv... glumesti

Offline grandvitara

• Full Member
  • Mesaje postate: 219
« Răspuns #4 : 05.Aug.2009, 09:10:08 p.m. »
lasa omu sa raspunda si vedem noi... ;)

Offline Cristy

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 69
« Răspuns #5 : 06.Aug.2009, 08:58:27 a.m. »
Aceiasi problema am si eu cu SX4, masina are 23000km, si la fel face, sigur nu este de la abs (stiu cum face asta), eu zic ca este tot de la placute,
SX4 1.6 GS 4x4, super masina

Offline Galex

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
« Răspuns #6 : 06.Aug.2009, 01:49:49 p.m. »
Nu se simte nimic in pedala de frana. Iar cand intra ABS-ul imi dau seama.
Am uitat sa mentionez ca dupa cei de la BS au schimbat placutele(la 14000km) a aparut huruitul.

O zi buna!

Offline miocrl

« Răspuns #7 : 06.Aug.2009, 02:41:48 p.m. »
la ce m-am gandit eu acum e urmatorul lucru:

pe disc, in timp.. la uzura se creeaza acel umar incercuit cu rosu.
se poate oare ca dupa ce avem acel umar sa existe un mic joc intre disc si etrier care sa faca etrierul sa joace dupa cum am desenat in fig, in sus si in jos blocand putin placuta de frana in umarul discului apoi elberand-o si tot asa ... ceea ce sa duca la huruit

ovalizarea descrisa de service e ceva testabil doar la schimbarea discurilor si mie mi-e foarte greu sa cred ca sunt ovalizate, eventual sa fie deformate din planul lor.

Offline Iahim

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 345
  • Suzeta Splash 1,2
« Răspuns #8 : 06.Aug.2009, 03:48:44 p.m. »
Nu se simte nimic in pedala de frana. Iar cand intra ABS-ul imi dau seama.
Am uitat sa mentionez ca dupa cei de la BS au schimbat placutele(la 14000km) a aparut huruitul.

O zi buna!

Este o problema intalnita la placutele tari, multi suzukisti se plang de problema aceasta, in timp conduce la ovalizarea discurilor. Solutia este inlocuirea placutelor cu unele mai putin dure, Ferodo este un producator ''prietenos'' cu discurile.

razak

• Vizitator
« Răspuns #9 : 06.Aug.2009, 04:22:01 p.m. »
si la mine musca placutele din discuri precum maimuta din banana ... acelasi zgomot suspect si enervant il am de la 14.000 km, am fost si la B&S si la Autonet, n-au gasit nimic wrong ... schimb placutele in curand cu FERODO PREMIERE