Autor Subiect: Framantari cu si despre 4x4  (Citit de 8191 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Framantari cu si despre 4x4
« Răspuns #50 : 14.Nov.2019, 10:52:15 p.m. »
[...]
Suzy este acum la fel ca Dusterul stock. Este mai rigida si inghite mai bine gropi-denivelari. ma declar multumit...

A, si acum te murdaresti pe pantaloni ca la Duster de pe praguiri.....avantaj de masina inalta.....
Avand in vedere cei 87mii km (am verificat exact cati are in bord) si aproape 4 ani, cu arcurile noi a castigat cam 5-6 cm in inaltime.
Originalul vs MAD ochiometric privit, par niste glume ca si diferente la grosimi.

Asta e inceputul, cu "declarat multumit" .
Dupa ce te vei obisnui cu noua suspensie vei simti tot confortul: atat fizic, ca nu te agita la fel d etare, dar si psihic: vei trece cu masina prin gropi ca rata prin apa.

Diferentele dimensionale intre arcuri m-au frapat si pe mine.
Am crezut ca MAD face arcuri sa le pastrezi si pentru urmartoarea masina ..
Dar nu pare chiar asa: avem un coleg care a gasit un arc MAD rupt ...
S-a inlocuit pe garantie, bineinteles.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rzv

« Răspuns #51 : 27.Dec.2019, 05:35:00 p.m. »
Doar de palmares si info general, eu m-am convins
Tura de creciun 7 zile pe drumuri cu asfalt sau minim declarat asfalt -Bucuresti-Brasov-Sibiu-Sighisoara-Brasov-Bucuresti.

Este alta masina cu arcuri si incarcata. Se aseaza suuuuper ok pe curbe si serpentine, acum trebuie sa fii atent sa nu devii prea viteaz sisa te tradeze gumele.... Incarcata cu 4 persoane si bagaje nu simti nimic.
Jos palaria pt arcuri.buna investitie.

Dupa rev, ii dam un test de zapada si 4x4 ,mergem cateva zile la Padina si se anunta ninsoare....
O sa pot compara comportament cu un Toy 100 si un Duster....
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline shpeedy

« Răspuns #52 : 27.Dec.2019, 06:41:19 p.m. »

O sa pot compara comportament cu un Toy 100 si un Duster....

Recomand totusi cumpatare in respectiva comparatie...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #53 : 27.Dec.2019, 10:11:45 p.m. »
@speedy e finut in exprimare
Eu iti spun direct, vezi ca rupi sx4 in 2 daca te bagi dupa Land Cruiser
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #54 : 28.Dec.2019, 12:38:19 a.m. »
vezi ca rupi sx4 in 2 daca te bagi dupa Land Cruiser
  Despre care Sx4 vorbesti?
Iar Vitara cu noile arcuri, daca n-o fi incarcata, e deja mai "sus" ca Dusterul. La Padina am fost, ce-i drept vara si nu-i chiar ..."grav" ! :)
  Ma bucur ce aud despre arcuri @rzv !
Citat
Jos palaria pt arcuri.buna investitie.

Asa am zis si eu ! E alta masina !! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

« Răspuns #55 : 28.Dec.2019, 04:15:08 a.m. »
Mea culpa, vitara
Pana la padina am fost iarna cu dacia 1300, deci se va descurca ok
@enicky tot offroder de tastatura ai ramas, vb unui coleg mai intelept
Daca tu compari vitara inaltata cu un land cruiser  =)) ...
Vad ca niciunu nu tineti minte ce a rupt @kellogs la vitara

Offline enicky

« Răspuns #56 : 28.Dec.2019, 12:03:50 p.m. »

Pana la padina am fost iarna cu dacia 1300, deci se va descurca ok

Daca tu compari vitara inaltata cu un land cruiser  ...
    E adevarat ca n-am memorie de hippo, dar ce constat e ca-mi pui in gura ceva ce chiar n-am zis : "tu compari vitara inaltata cu un land cruiser".
    Este vorba exact de ce ai spus mai sus, un drum pe care chiar  tu zici ca l-ai facut cu dacia 1300, deci pe acel drum pot merge si Vitara si L.C, etc., dar cred ca pt. a nu stiu cata oara, vorbim discutii....sau tu compari dacia cu Land Cruiser?!
   De altfel cred ca dupa 4 ani de la aparitie/posesie, cam stie toata lumea cat poate si unde poate Vitara sa mearga.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

« Răspuns #57 : 28.Dec.2019, 12:14:02 p.m. »
Guys:
1. Din interactiunile de pana acum, colegu' @rzv mi-a lasat impresia a sti cu ce se mananca masinile astea...
2. Pana la Padina (si dincolo, pana la Pestera) vorbim acum de asfalt (desi se putea face cu orice turism si-nainte de asfaltare).
3. Comparatia de care vorbea colegu' banuiesc ca se va face pe un teren / un traseu in zona Transbucegi, nu pe asfalt.
4. Daca la garda la sol intr-adevar este posibil sa nu fie diferenta, aceasta ar putea aparea la tractiune, prezenta cuplului la roata fiind mai pregnanta in cazul LC100 si Duster fata de Vitara - de aici recomandarea de atentie...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline enicky

« Răspuns #58 : 28.Dec.2019, 07:39:13 p.m. »
2. Pana la Padina (si dincolo, pana la Pestera) vorbim acum de asfalt (desi se putea face cu orice turism si-nainte de asfaltare).
    Zona am parcurs-o cu Fordul, ce-i drept cu viteza foarte mica de frica pietricelelor din "asfalt" care imi puteau sparge baia, macadam de altfel, suv-urile fluierand pe langa mine.
  Probabil ca el la acel traseu se gandea( un traseu in zona Transbucegi,) dar acum e vorba de alt traseu(Padina). N-avea rost sa ne contram inutil.
  Evident ca prima problema a Vitarei este cuplul, apoi garda si "greul".

Cu Vitara am urcat un drum inclinat bine, ud si cu macadam pe Dealul Feleacului, eram 3 pers., am atins cu scutul-spate, dar am urcat, cu toate ca eram sceptic. Nu aveam mad-urile.

« Răspuns #59 : 28.Dec.2019, 08:32:45 p.m. »
Eu am imputit de 2 ori ambreiajul scrossului (esp off) pe panta, asa ca am retineri sa merg pe ceva mai greu de drum forestier cu zapada
Daca tot nu ma lasa sarma-n c.. cu saabul prin oras, ma apuc de un alt proiect, pana ajunge masina istorica,  o sa modific un duster
(Sunt in cautari aprofundate)