Autor Subiect: Framantari cu si despre 4x4  (Citit de 8192 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rzv

Re: Framantari cu si despre 4x4
« Răspuns #40 : 14.Nov.2019, 11:51:50 a.m. »
Masina in serice de ieri pt interventie astazi dimineata .
La 10 cand am trecut sa vad sitatia, aveam montat 3 arcuri iar dreapta fata.... ei bine, tija amortizorului s-a rupt ,5 cm mai jos de capat  X-(   dupa ce a fost desfacuta de pe masina.

Excluzand ca fost fortata (unde tot nu avea de ce sa se rupa fiind prins ansamblul in presa speciala,pe banc ) dupa sectiunea unde este rupta si privind ochiometric partea rupta,pare sa fi avut o buba de fabricatie... nici nu mai conteza, este rupta.
S-a comandat amortizor nou Kayaba vedem dupa amiaza cum arata ...

Poate ca asta a fost norocul sa nu se rupa undeva pe coclauri sau pe strazile noastre pline de gropi....
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

Offline NicNic

« Răspuns #41 : 14.Nov.2019, 12:44:12 p.m. »
Deci inlocuiesti numai un amortizor. La cati km?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline rzv

« Răspuns #42 : 14.Nov.2019, 12:59:00 p.m. »
85-86 mii parca are acum....
 cceasi framantare o aveam si eu... dar o sa vad cum se comporta si cu arcurile noi. daca se va dovedi castigatoare varianta arcuri MAD  si va face traba asa cum mi-as dori in primavara-vara primeste si amortizoare de la MAD :)

Offline shpeedy

« Răspuns #43 : 14.Nov.2019, 01:24:40 p.m. »
Ce amortizoare de la MAD?!

Din ce stiu, cel putin pentru trotinetele noastre, doar arcuri produce MAD...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline NicNic

« Răspuns #44 : 14.Nov.2019, 02:47:45 p.m. »
Arcurile MAD ar trebui sa iti schimbe masina. De obicei in mai bine, dpdv suspensii.
Eu unul sunt foarte multumit de acesta investitie.
Mi-am dorit-o de cand am testat prima oara un SX4 cu astfel de  arcuri. Dar, mereu alte prioritati ...asa ca le-am luat abia cand masina avea deja 5 ani.

Cei de la MAD nu aveau decat arcuri, acum vreo 2 ani cand am pus la SUVI.
Amortizoarele le-am schimbat tot atunci si am mers pe Sachs.
Oscilam intre Sachs si Monroe.
Poate ca puneam Monroe (multe reviewuri ca ar fi mai confortabile), chit ca erau aproape dublu la pret cele de fata, insa nu le-am gasit disponibile atunci.

Multumit si de Sachs-uri. Parca SUVI e mai aproape de o masina nemteasca acum, dpdv suspensii.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline enicky

« Răspuns #45 : 14.Nov.2019, 03:36:39 p.m. »
  Se observa niste retasuri in sectiune, dar sa ne legam de asta si sa nu zicem ca a fost prost infiletata piulita. Doar daca ai chef s-o prinzi intr-o menghina si s-o desfaci.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rzv

« Răspuns #46 : 14.Nov.2019, 04:55:39 p.m. »
Exista si amortizoare de la MAD. Doar pe comanda si cu asteptare dar exista. Pt vitara.  Cu google gaseti chitul in DE,la ~950E... arcuri +amortizoare.

Oamenii aveau presa specila pt amortizoare si arcuri....cu pedala, kg f, setari.... nu imi explic cum . piulita am verificat,este impecabila, si s-a rupt la desfacere. adic dupa ce a fost scos ansamblul de pe masina , pus in presa ...pac, a tosnit. in sfarsit.trecem peste.

Suzy este acum la fel ca Dusterul stock. Este mai rigida si inghite mai bine gropi-denivelari. ma declar multumit...

A, si acum te murdaresti pe pantaloni ca la Duster de pe praguiri.....avantaj de masina inalta.....
Avand in vedere cei 87mii km (am verificat exact cati are in bord) si aproape 4 ani, cu arcurile noi a castigat cam 5-6 cm in inaltime.
Originalul vs MAD ochiometric privit, par niste glume ca si diferente la grosimi.

Offline shpeedy

« Răspuns #47 : 14.Nov.2019, 05:04:30 p.m. »
Poti baga, te rog, info cu privire la amortizoarele MAD - sursa, poza, part-numbere?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rzv

« Răspuns #48 : 14.Nov.2019, 05:05:33 p.m. »
Caut sursa. Part number parca nu aveau...ma uit.

Offline enicky

« Răspuns #49 : 14.Nov.2019, 07:01:01 p.m. »
Citat
Suzy este acum la fel ca Dusterul stock. Este mai rigida si inghite mai bine gropi-denivelari. ma declar multumit...
    Astea sunt primele impresii... stai sa mergi mai mult cu ea, sa-ti apara mai multe situatii, vei observa un confort superior, iar in scurt timp vei uita vechea Vitara ! Ca sa nu mai zic ca nu va mai resimti un portbagaj incarcat.
    Astept si alte impresii. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip