Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Discutii auto generale
»
Cu si despre 4x4
(Moderator:
gabineg
) »
Framantari cu si despre 4x4
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
5
6
7
Mergi Jos
Autor
Subiect: Framantari cu si despre 4x4 (Citit de 8196 ori)
0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.
rzv
Full Member
Mesaje postate: 189
Gen:
Bucuresti
Framantari cu si despre 4x4
«
:
31.Oct.2019, 10:50:43 a.m. »
Buna, nu am mai scris de mult pe aici .As avea nevoie de ceva motivatie si recomandari, poate cineva a mai trecut prin asta si aici am vazut oameni ce gandesc bine .....
Avem 2 masini acum. Una este Vitara - 2016, automata,1,6 - varinata saorma Luxus.
Nu stiu cum sa o dau...arcuri pt inaltat (aici va rog sa imi dati niste linkuri de cale batuta si varinate pt Eibach si MAD pentru a studia mai aprofundat plusurile oferite) si bagat la plimbat -forestiere, drumuri de car pt green laning si sa-i spunem overlanding local in RO si Europa.
SAU imi mai iau o masina-de 10-15 ani, marie , incapatore, E3-E4, gurmanda +10% , motor minim 2,5 impozit,asigurare....adica costuri de 3-5mii masina si inca 1000 E anual intretinere si taxe.... care va merge 5-10 mii km anual in cel mai bun caz.
rationalul spune ca nu merita tractorul, dar pasiunea cere un fier sa intre prin locuri mai greu accesibile.
Scopul este ce se vede mai jos. Dusterul iese din schema partial, nefiind 4x4 si astfel fiind handicapat . Plus ca este masina de la munca...si asa evit sa le arat baietilor ce fac eu cu masina, ca le dau idei....
Buba este ca ambele masini au spatiul din portbagaj mega limitat, si acolo ar trebui sa fie o mega amenajare cu frigider Waeco, bagaje si chestii necesare pt 3-7 zile de balaurit...
La rabla cealalta care ar fi un Mitsu Pajero Sport, este spatiu suficient dar costurile totale masina+amenajare merg spre 5-6mii E. pt 10-20 we si 2-3 saptamani de concediu. Timpi de exploatare care se pot injumatati ca la mai mult nu sper....
Se da una bucata familie 4 persoane,doi copii -inca mici ,5 si 2. Activi, doritori de plimbari ce isi fac schimbari in viata si munci doar din dorinta de a avea mai mult timp pt ei si plimbat in natura. Bugetul este de oameni care muncesc pe bani,deci o pereche ar arcuri dedicate vitara vs minim 1500E in Pajero pt suspensie si pus pe linia de plutire in siguranta inclina balanta ca timp si investitie catre vitara....
ale dracului alegeri
si nu, nu as vinde vitara...imi place este foarte ok si pana acum a tinut cu casa,cum se spune....
va mai las un filmulet pt facut pofta si exemplificat idei....
memorat
Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT
Fujitsu
Hero Member
Mesaje postate: 782
Gen:
Romania
Re: Framantari cu si despre 4x4
«
Răspuns #1 :
31.Oct.2019, 10:54:13 a.m. »
Eu as pune arcuri pe Vitara.
memorat
my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4
NicNic
Hero Member
Mesaje postate: 6576
Gen:
«
Răspuns #2 :
31.Oct.2019, 11:05:26 a.m. »
Daca bugetul permite, chiar cu austeritate, varianta cu masina dedicata ar trebui sa fie mult mai potrivita.
Doar daca elementul financiar este limitativ absolut as inalta Vitara ca sa o bag pe coclauri.
Plus ca Vitara este versiunea cu motor de 1,6 aspirat. Adica nu prea e de urcat cu el pe la munte.
memorat
ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
rzv
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #3 :
31.Oct.2019, 11:46:55 a.m. »
@NicNic
da, nu este de urcat dar nu va fi folosita pt facut offroad. De exemplu:
5-10-15 km de forestier in spatele unui drum din Bucuresti de 100-200km si parcat intr-o poiana. merge cu orice, putin 4x4 si inalt avantaj.
Un drum in vara de BG cu incursiuni pe drum de tara pana la plaja.... am facut asta cu dusterul fara 4x4, doar nispul de pe plaja a trebuit evitat . Iarasi totul in spatele a +150-200 km de asfalt...
O iesire la pescuit la Dunare sau doar pt stat in padure, un Vadu-Corbu sunt foarte accesibile si ok. aici clima ,consumul si ergonomia lui Vitara bat orice rabla de 2 to in 35C.....
Pt vara planuiesc 2-3 insule mai ascunse in Grecia , cea mai mare si cunoscuta fiind Samothraki...iarasi ok de facut.
Este adevarat ca si eu ma gandesc la masina dedicata doar pt ca asa este perceputa activitatea, dar pana acum am vandut doua doar pt ca stateau prea mult timp degeaba vs cat le foloseam dedicat....un buget de 5000E pt masina sau 5000E sunt doi ani de balaurit asa.....bugetul nu este chiar o buba majora dar este de luat in seama. sa ingrop banii aia in masina doar pt ca da bine nu vreau sa o fac. Pe masura ce ma gandesc mai bine, optiunea de compromis Vitara pare din ce in ce mai ok.... doar spatiul ma omoara....si aici nu prea am ce-i face.
memorat
rexkrokiDAU
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 12822
Gen:
«
Răspuns #4 :
31.Oct.2019, 11:51:38 a.m. »
Pentru lucrurile ce nu încap în portbagaj poți încerca cu o remorcă ușoară de off-road.
memorat
Jimny 1.5 MT / Swift 1.2 AT / Outback 2.5 CVT |
S-Cross 1.6 MT / SX4 1.6 MT
kellogs
Hero Member
Mesaje postate: 1077
Bucuresti
«
Răspuns #5 :
31.Oct.2019, 12:20:38 p.m. »
Vitara nu e 4x4 e Allgrip, altceva; nu prea are ambreiaj, nu prea are motor, si nici tabla. La 5000 km pe an merita cu varf si indesat una dedicata; doar nu te arunca la motoare de 15 litri.
memorat
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai -
https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) -
https://rearlightsbox.eu/
NicNic
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #6 :
31.Oct.2019, 12:26:48 p.m. »
Eu am SX4 cu 1.6 aspirat. Si cel mai mare minus al acestei masini pentru deplasari in afara asfaltului este cuplul motor scazut.
Altfel, recunosc ca ar fi arhisuficient pentru cateva iesiri pe an.
Cu SX4 am mers destul si pe drumuri de munte (Leaota, Balota, Strategica, toata valea Uzului din Sanmartin pana in Darmanesti, plus altele - iarna si vara)
Singura data cand am avut probleme a fost pe drum forestier, la urcarea unor pante mai pronuntate. Nimic legat de garda.
Adevarat e ca eu mergeam cu destinatie precisa, sa ajung neaparat undeva.
Dar daca poti renunta la acea destinatie si sa continui plimbarea pe und epoate masina, atunci este ok si Vitara.
La cat e ea de mica pentru un concediu in familie completa de 4.
memorat
Desteapta-te romane!
rzv
Full Member
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #7 :
31.Oct.2019, 12:54:18 p.m. »
In ordinea postarilor :
Remorca de offroad ,nu. Niciodata. Am remorca, am vazut cum este, nu ma pasioneaza. Sio remorca de offroad este de la 5000E in plus. Daca vrea cineva , am un amic ce are una super miso de vanzare.
Vitara mea este automata, motorul este ok pt ce vreau eu de la ea, allgrip-ul ala este sa spun suficient pt ce am nevoie. Am avut masini cu cutie transfer si 4x4 clasic sau mai avansat, cu blocant 100 % sau LSD dublu fata-spate ,stiu ce vorbesc si stiu cum este sa mergi pe asfalt cu asa monstru ..... nu mai vreau, se numeste evolutie.Stiu cum este sa repari si intretii asa ceva. sa facirece cu un AC de 15 ani in spatiu X3 cat vitara...totul intretinut la sange. Costa bani distractia.
Nu stiu cat sau cu ce au mers colegii ce fac recomandari pt 5000km /an , dar va spun eu. Dupa un concediu prin tara cu un mostru sacru 4x4 cu AC, nu am vrut sa-l vad cateva saptamani... plus ca in momentul autostrada imi venea sa-i dau foc..... prefer sa ma chinui lejer sau sa abordez alta varinata pt plimbat pe forestier decat sa ma chinut 200 km dus intors si sa trec un sant din prima , fara greturi...nu offroadul este scopul. am renuntat la offroad.
nu uitati cei care recomandati 4x4 dedicat sa mentionati va rog,daca ati avut sau exploatati in acest moment asa ceva .
si nu uitai ca sunt unii care merg in conditile astea cu orice se incadreaza :
https://www.theadventurists.com/adventures/mongol-rally/#2
eu nu vreau offroad......
memorat
Leutz
Hero Member
Mesaje postate: 2742
Gen:
Canberra
«
Răspuns #8 :
31.Oct.2019, 01:27:25 p.m. »
@rzv
, citind topicul ma...
framanta si pe mine o chestie, dupa cum urmeaza
.
Modul de viata/utilizare pe care-l descrii tu este parca luat cuvant cu cuvant din reclamele la Vitara; la Vitara stock. Pentru asta a fost conceputa masina asta. Pe care o ai deja. De ce te mai framanta alte chestii? N-ai ce face cu banii? Middle age crisis
?
Pentru modus operandi pe care-l descrii tu, singurul neajuns real este portbagajul mic. Asta se poate rezolva cu 2 accesorii, un portbagaj de plafon si un cos (de offroad/utility) de plafon, pe care le schimbi intre ele in functie de tipul de iesire la care te inhami.
In afara de accesoriile astea sincer, n-ai nebvoie de nici o modificare. Cel mult, ai putea sa-i pui niste cauciucuri de-alea de tip A/T de sufragerie, gen Yokohama Geolandar sau similar.
M-am ferit mereu sa dau solutia 3 cand cineva e nehotarat intre 1 si 2. Ba chiar i-am infierat mereu p-astia care vin cu solutia 3 sau 4 sau 5 in mod nesolicitat. Dar pana la urma ambele variante (1 si 2) inseamna ceva stress si ceva bani. Mai bine stai fara stress si cu banii in buzunar. Cu economia de buna dispozitie si bani astfel realizata, iti alimentezi cateva iesiri bune... la munte si la mare
memorat
SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019
NicNic
Hero Member
Gen:
«
Răspuns #9 :
31.Oct.2019, 01:39:02 p.m. »
Nu am condus 4x4 in off road sau forestier, dar am mers 4 zile la rand pe drumuri de acest gen, cate 6-8 ore pe zi de off road/forestier.
Plus cand ne intorceam la pensiune, mai aveam si ceva kilometri de asfalt.
Cu o Mazda B2500. 4 persoane si bena plina cu catrafuse.
Asa am perceput ce e convenabil si ce nu la astfel de masina.
De atunci am convingerea ca o astfel de masina inseamna altceva pentru deplasari in natura.
Iar pe asfalt te limitezi la 80-90 kmph, cu ea. Rigida rau la viteza, cauciucurile zgomotoase de vuia masina si te dureau urechile.
memorat
Desteapta-te romane!
Tipărire
Pagini: [
1
]
2
3
4
5