Autor Subiect: Dilema: Swift CVT sau Ignis Allgrip ?  (Citit de 2127 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Dilema: Swift CVT sau Ignis Allgrip ?
« Răspuns #10 : 31.Oct.2019, 10:23:24 a.m. »
... Ignis, am facut un drive test, foarte scurt din care n-am prea inteles nimic. Pana sa ma obisnuiesc cu masina, se terminase!

Poate te ajuta un coleg de pe forum sa-ti formezi o parere mai detaliata, zic si eu.....
Sunt destui care au Ignis....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline dthem

« Răspuns #11 : 31.Oct.2019, 10:25:30 a.m. »
Ce știi despre fiabilitatea CVT sau despre întreținere? Dacă nu prea sunt informații disponibile, poate e mai bine să te ferești, cutia fiind radical diferită de automata de pe Vitara/S-Cross care e maintenance free și foarte fiabilă. Dacă naveta de care faci vorbire e în zona București-Ilfov eu aș înclina totuși către cutia automată, din rațiuni evidente pentru cine stă pe aici. Văd totuși că există Swift cu AT clasic, nu cu CVT pe motorul 1.0.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Fujitsu

« Răspuns #12 : 31.Oct.2019, 10:46:17 a.m. »
Sportul are cutie manuală.
Da, așa e. Nu știu de ce aveam impresia că e automata (poate din cauza prețului).
Atunci, rămâne Swift cu CVT ... (fără sport)
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #13 : 31.Oct.2019, 01:15:08 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri! Serviciul e in Corbeanca, mai exact Petresti! Pentru cine nu stie, sunt niste...alei,stradute..folosite de cei din Corbeanca pe post de scurtatura spre DN. Daca intra un camion, a blocat tot! Iarna, zapada...Allgrip rules!  :D
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #14 : 31.Oct.2019, 01:30:38 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri! Serviciul e in Corbeanca, mai exact Petresti! Pentru cine nu stie, sunt niste...alei,stradute..folosite de cei din Corbeanca pe post de scurtatura spre DN. Daca intra un camion, a blocat tot! Iarna, zapada...Allgrip rules!  :D

Si .....Ignis sau Swift?  ( ca am citit pe ceva siteuri ca ar fi si Swift Allgrip - insa nu stiu daca se aduc la noi, dar Germania de ex nu-i departe )
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #15 : 31.Oct.2019, 01:46:46 p.m. »
 Sunt si la noi, Swift Allgrip. Am si vazut intr-o reprezentanta, anul trecut, in showroom. Dar cred ca e mai inalt Ignisul, de asta nu l-am luat in calcul. Dilema este, de fapt, intre placere si utilitate. Imi place mai mult Swiftul (design, finisaje, cutie automata...), iar Ignisul imi pare mai util pentru traseul folosit.  :-?
 Si inca nu sunt hotarat, daca iau din nou masina noua sau ma orientez spre un sh.

Offline balanel

« Răspuns #16 : 31.Oct.2019, 10:41:58 p.m. »
Ce știi despre fiabilitatea CVT sau despre întreținere?

E destul de nasoala intretinerea cutiilor CVT.
Toate au 2 filtre, unul pe la baia de ulei, altul sub un schimbator termic ulei-antigel.

https://www.automaticchoice.com/en/transmission-parts/jf015e-cvt7-dk0-f1cjb-re0f11a-w1cjb

Iti recomand calduros cutia automata clasica cu trepte.
Are doar un filtru care practic nu se schimba decat la reparatia cutiei.
Deci ai de schimbat doar ulei:

https://www.automaticchoice.com/en/transmission-parts/tf-80sc-af40

As alege, ori Swiftul cu aceasta transmisie, ori unul din crossoverele marcii, doar cu tractiune fata, motor de 1.0 BoosterJet si respectiva transmisia automata cu 6 trepte.
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #17 : 01.Nov.2019, 07:28:57 a.m. »
Swiftul cu AT, este cu motor de 1 litru. Nu ma coafeaza! Exista un S-cross in familie, nu mai vrem inca unul sau Vitara. Vrem o masina mai mica, pentru naveta servici-casa. Oricum, dilema se amana pana in primavara. Multumesc pentru timp, pareri si sfaturi.

Offline shpeedy

« Răspuns #18 : 01.Nov.2019, 08:09:38 a.m. »
Nush' cum sa spun ca sa nu par subiectiv - Ignis Allgrip: mai scurta, mai ingusta, mai inalta, suficient de fasneata (caracteristici potrivite nevoii descrise), motor si transmisie relativ clasice, interior modulabil...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: Soimu, Sefer Jesirah

Offline Soimu

« Răspuns #19 : 01.Nov.2019, 12:34:30 p.m. »
O parere de posesor de IGNIS & SWIFT 2018: ia Ignisul!!!

Ambele le avem cu cutie manuala(automata nu a vrut sotia, ca se "strica"...)...masinile au motoare la fel, multe chestii identice; se conduc la fel, Swiftul e mai jos, e mai lat, deci mai confortabil si mai stabil, dar asta vezi doar la drum lung si cu viteza...Ignisul e mai scurt, se parcheaza mai bine unde altii nu au loc, dar ala 4x4 este omologat cu numai 4 locuri(oricum nu e masina sa o incarci cu 5 persoane)

Cum spuneam, desi Swiftul e mai frumos, daca acum ar trebui sa iau una din ele alegerea ar merge pe Ignis Allgrip considerandu-l mai util!

P.S. Cu ambele am depasit 10.000 km, deci experienta e micutza...
  • 2018 SWIFT 1.2 PASSION 90 CP 2WD si 2018 IGNIS 1.2 GLX AllGrip

The following users thanked this post: Sefer Jesirah