Autor Subiect: Intretinere caroserie  (Citit de 21307 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: Intretinere caroserie
« Răspuns #10 : 15.Nov.2009, 07:55:08 a.m. »
Spalatoriile mai selecte [si mai scumpe normal] au o ceara "minune" care protejeaza vopseaua timp indelungat. Pentru cei care isi iau masina noua si vor ca dupa prima spalatorie sa nu ramana cu "surprize" se pot interesa de ceara "minune". Si eu am o pata pe capota de la un gainat.. Ce-o fi mancat.. Mama ei de cioara :))

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #11 : 19.Nov.2009, 09:21:46 a.m. »
Din Auto.ro:
Cum se intretine vopseaua masinii

18 noiembrie 2009  –  de Cristina Banica

Orice posesor de masina stie cat de important este aspectul caroseriei acesteia, indeosebi al vopselei. Insa mai intai de toate este important sa cunoasteti faptul ca pe tabla nu e asternut doar un simplu strat de vopsea, ci o serie de “paturi”, care, de la tabla la exterior, cuprind 1-2 straturi de grund, 2-4 straturi de vopsea si 1-2 de lac. Iar daca aveti un Ferrari, trebuie sa stiti ca straturile de lac, grund sau vopsea depasesc cu muuult nivelul standard al masinilor obisnuite.

De aceea, pentru a-i mentine luciul si pentru a o intretine este recomandat ca cel putin o data pe luna sa utilizati ceara solida, aceasta protejand lacul de tot ce inseamana impuritati cazute din copaci, ceara scursa de la copaci, praful din oras, toate acestea la un loc producand acele zgarieturi foarte fine.

Insa daca raul a fost deja produs, iar masina dumneavoastra prezinta o serie de zgarieturi care nu va lasa sa dormiti noaptea, este cazul sa reactionati. Acelea care afecteaza doar straturile de lac si de vopsea sunt considerate zgarieturi superficiale, iar cele care patrund dincolo de stratul de grund, pana la tabla sunt de profunzime. Cele din urma se pot rezolva numai in service-urile de specialitate.

Acum raman cele superficiale care pot fi atenuate chiar de dumneavoastra. Daca zgarietura a afectat si vopseaua, cumparati din comert o solutie de polisat, din care aplicati foarte putin pe zgarietura. Apoi incepeti sa frecati zona cu o carpa moale, curata, cu miscari de du-te vino (daca este vorba de o muchie) sau cu miscari circulare (daca zgarietura este pe o suprafata plata). Daca masina sau vopseaua nu are mai mult de un an, nu aplicati sub nicio forma solutii de polisat pentru ca astfel o veti distruge.

Aveti grija la pasarele! Daca locul dvs de parcare include si un copac, atunci curatati cat mai repede cu putinta mizaria lasata de simpaticele necuvantatoare. Aceasta este foarte coroziva, in numai cateva zile reusind sa arda lacul si vopseaua si sa ajunga chiar la tabla. Iar de aici pana la aparitia ruginii nu este decat un mic pas.

Acum ca iarna se apropie cu viteza, iar temperaturile scad pe zi ce trece, va recomandam sa nu spalati iarna masina cu apa calda  pentru ca poate crapa vopseaua de la socul termic. Pe vreme de arsita, daca masina s-a incins la soare, nu aplicati ceara de lustruit, deoarece va veti alege cu pete pe care in mod sigur nu le doreati.

Toate aceste sfaturi pentru a te bucura cum trebuie de o masina "stralucitoare"
Go Terios!!!:)

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #12 : 19.Nov.2009, 12:39:38 p.m. »
Din Auto.ro:
Cum se intretine vopseaua masinii

18 noiembrie 2009  –  de Cristina Banica

ODaca masina sau vopseaua nu are mai mult de un an, nu aplicati sub nicio forma solutii de polisat pentru ca astfel o veti distruge.

Toate aceste sfaturi pentru a te bucura cum trebuie de o masina "stralucitoare"

Multumim mult. Foarte util. Eu chiar ma gandeam sa o polishez pe ici pe colo si abia are jumatate de an.. Acum m-am hotarat sa mai astept minim inca jumatate de an si apoi sa incerc o "reducere a zgarieturilor"...

apropos. are cineva idee ce fel de ceara este ceara solida? ce firma e mai buna? unde se gaseste? cum se aplica?

Offline Daniel42

« Răspuns #13 : 19.Nov.2009, 05:20:29 p.m. »
Eu am dat pe ea cu VS Platinum si masina este noua . Nu are decit 6 luni. Pot sa va spun ca nu se prinde nici pic de apa de ea si ia dat un luciu mai ceva ca cel de fabrica . Eu nu prea aveam incredere in chestia asta de era la reclama pe la televizor . Dar niste prieteni mi-au aratat masinile lor dupa ce au dat cu ea . Si apoi sa vedeti si solutia de geamuri . Toata apa curge la ploaie cind mergi mai repede nici nu-ti trebuie stergatoare decit pe intermitent .
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #14 : 22.Nov.2009, 12:18:16 a.m. »
Eu folosesc asta si imi place. Incerc sa o dau de 2 ori pe an (toamna si primavara), dar toamna asta mi-a fost prea lene. :P

Nu se inampla nimic grav daca polishati o masina mai noua de 1 an (dar nici rezultatele nu vor fi spectaculoase), in schimb nu e o idee buna sa dati cu polish doar o parte din masina pentru ca se va observa diferenta de culoare fata de restul masinii.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline bumbutza

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
  • Gen: Femeie
« Răspuns #15 : 08.Oct.2010, 01:47:15 p.m. »
Nu sunt tocmai convinsa ca ma incadrez in topicul potrivit... insa trebuie sa spun ce ma preocupa si eventual ma muta moderatorii unde mi-e locul :).

Tocmai mi-am luat masina de la service unde am dus-o cu niste mici zgarieturi si care au necesitat la randul lor revopsiri pe mai toate laturile masinii. Adica bara fata, spate, o aripa si o portiera.

La o analiza orientata spre detalii, tipic feminina si numai, am vazut ca-s diferente de nuanta, nu foarte mari insa perceptibile. Acuma, din ce ati vazut voi diferentele astea se mai estompeaza in timp sau nu .... sau se poate face vreun tratament, vreo minune astfel incat sa fie o singura culoare peste tot?

Sefu'mio mi-a zis ca e normal sa fie diferente, masina mea e din 2005 au trecut loi, ninsori peste ea...lacul asta e nou...e nou nout si lucitor... insa parca nu-s convinsa de aceste explicatii ... :(

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 08.Oct.2010, 03:43:59 p.m. »
Teoretic nuanta ar fi fost aceeasi daca si numai daca obtineau compozitia vopselei ca urmare a analizei vopselei existenta pe masina. Acest lucru evident nu s-a intamplat si nici nu cred ca se intampla in vreun service din Romania.
E posibil ca un polish de suprafata sa faca ca reperele nevopsite sa capete un luciu si prospetime ca a celor proaspat vopsite.

Poti incerca, dar la un atelier de specialitate iti recomand.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline bumbutza

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #17 : 08.Oct.2010, 06:36:44 p.m. »
ok, o sa incerc varianta asta. Merci

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 08.Oct.2010, 07:09:40 p.m. »
Te asteptam cu rezultatul ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline bumbutza

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #19 : 08.Oct.2010, 07:26:20 p.m. »
Stai sa se usuce bine vopseaua si sa mai cada vreo 2-3 ploi...si dupa aia vedem! Acum parca mi-e si teama sa mai fac vreun experiment. Oricum tin cont de sfat!